MetallicGR

TSMC: Επισπεύδεται η παραγωγή 16nm FinFET

Recommended Posts

[NEWS_IMG=TSMC: Επισπεύδεται η παραγωγή 16nm FinFET]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general4.jpg[/NEWS_IMG] Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές, η TSMC πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή 16nm chips το Q1 του 2015.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co βρίσκεται σε καλό δρόμο σύμφωνα με τη σχετική αναφορά του KitGuru το οποίο μάλιστα επισημαίνει πως η παραγωγή θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2015. Τα 16nm FinFET θα "τοποθετούνται" σε αρκετούς επεξεργαστές της Apple, ενώ η TSMC είναι ήδη έτοιμη να επεξεργαστεί περίπου 50 χιλιάδες wafers των 300mm.

Βέβαια, η εταιρεία δέχεται ασφυχτική πίεση από τις Intel, GlobalFoundries και Samsung με τα 14nm (για την πρώτη )και αντίστοιχα τις λιθογραφίες των 16nm FinFET και των 16nm FinFET+ για την τελευταία. Η κίνηση αυτή, αποτελεί κίνηση "σιγουριάς" από την TSMC η οποία θέλει σίγουρα εταιρείες όπως η Apple ή η Qualcomm για την κατασκευή των chips τους.

[img_alt=TSMC: Επισπεύδεται η παραγωγή 16nm FinFET]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture32308.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now