Recommended Posts

Χαίρετε, εχω ακομα δυστυχως εναν C2Q Q8400 ανεβασμενο στα 3,3 και οπως ειναι φυσικο δειχνει να θελει αλλαγμα. Το υπολοιπο συστημα αποτελειται απο :

PSU: 500Watt Thermaltake

MB: Asus P5P43TD PRO

RAM: G.Skill RipjawsX 2x4Gb 1600Mhz

GPU: Asus HD6870 1Gb

SSD: Samsung 840 Evo 120Gb

HDD: Seagate 500Gb - WD 1Tb

CASE:Thermaltake Swing

Η πιο βαρια χρηση ειναι στα games (EQN Landmark - Diablo III - CS:GO - κ.α) σε 1680χ1050 αναλυση (σκοπευω να περασω σε 1080p).

Λοιπον σκευτικα να αγορασω καποιον AMD απο τους 6300/8320 ή απο τους καινουργιους FX αναλογα την τιμη τους και να περιμενω να μαζεψω καποια

χρηματα μεχρι να βγουν και οι Skylake. Διαθετω 200 το πολυ 250 ευρω.

Δύο ερωτησεις:

  1. Θα εχει μια διαφορα της ταξεως 20-30% ο 6300 απο αυτον που εχω τωρα?
  2. Αξιζουν οι 2 παραπανω πυρηνες του 8320?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Edited by Zeron
Link to comment
Share on other sites

O AMD που σκέφτεσαι, clocked θα έχει ΣΙΓΟΥΡΑ το performance που θέλεις, αλλά αν μιλάμε και για used σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις άνετα 3570k & Z77 και δεν περιμένεις ούτε Skylake ούτε τίποτα για αρκετό καιρό...

(και δεν ιδρώνεις και το psu τόσο, σε σχέση με έναν clocked 8320)

:)

Link to comment
Share on other sites

Για μεταχειρισμενο δε νομιζω να παρω ειδικα Κ (μπορει να του εχουν βγαλει τα ματια). Ο 6300 με μια 990 μητρικη παει στα 190 ευρω και αν χρειαστει και τροφοδοτικο δινω ενα 60αρι και φτανω τα 250 που εχω τωρα. Προβληματιζομαι στο αν αξιζει. Δηλαδη αν ο 6300 με την 6870 και 8Gb RAM θα με βγαλει κομπλε 1-2 χρονακια. Αυτο που ψαχνω ειναι τον καλυτερο value for money cpu που να μην κολωνει στα σημερινα games, απλο ! :wink-new:

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δεν έχεις κάτι να φοβάσαι από τα used ειδικά αν μιλάμε και με εγγυήσεις/αποδείξεις.

Όπως και να 'χει, ναι ο 6300 στις τιμές που κοιτάζεις είναι από τα καλύτερα value, και PSU δεν είναι απαραίτητα να αλλάξεις, ειδικά αν μιλάμε για 4.4-4.5GHz καταστάσεις, όταν clockάρεις. Μια ψύκτρα την θέλεις though, γιατί η box...

Ένα τέτοιο setάκι

ASUS M5A97 R2.0 - ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ -

AMD FX-6300 3.5GHZ 6-CORE BOX - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU -

σε πάει αρκετά μακρυά, με σχετικά λίγα χρήματα, και υπολογίζεις και ένα 40άρι για μία ψύκτρα, έστω κάπου παρακάτω, αν δεν έχει ήδη κάτι αξιόλογο. Μνήμη και SSD έχεις, οπότε κανένα συννεφάκι στον ορίζοντα. Νέα πλατφόρμα (usb3/sataIII), επιπλέον performance, μικρό κόστος και άνετα θα αντέξει και την επόμενη gpu σου, όταν αυτή έρθει :)

Link to comment
Share on other sites

Απο θεμα ψυξης εχω την Xigmatek Gaia SD128 που ειναι συμβατη και αρκετη πιστευω. Για μητρικη ελεγα να παρω την Asrock . Οσο για gpu λογικα θα αλλαχτει εντος διμηνου.

Ευχαριστω για το χρονο σου, ηταν η εξτρα επιβεβαιωση πριν την αγορα. :)

Link to comment
Share on other sites

H Xigie είναι πράγματι ΜΙΑ ΧΑΡΑ και συμβατή και την κρατάς άνετα.

Για μητρική, αν ήμασταν σε intel θα την κοιτούσα θετικά την AsRock, αλλά στις "φθηνές" AMD όχι. Οι M5 είναι βασίλισσες εκεί, από πολλές σκοπιές αλλά κυρίως στο power delivery. Ακόμα και αν δεν σου αρέσουν τα χρώματα, με τις παρούσες τιμές να δεις όλες τις M5 πριν αποφασίσεις, αξίζει τον κόπο ;)

Link to comment
Share on other sites

Μπροστα στην σταθεροτητα του συστηματος ποιος τα λογαριαζει τα χρωματα. Μ5 λοιπον. απο θεμα overclock ειμαι καλυμμενος με αυτη που ανεφερες?

+ οτι ειναι ASUS (οχι οτι ειμαι fan αλλα η δικια μου εχει περασει τα πανδεινα:shame:)

Link to comment
Share on other sites

Ναι, δεν θα έχεις θέματα με o/c γιατί αυτή η R2.0 και είναι 140watt certified κτλ αλλά έχει και τα σωστά protections (όχι σαν κάτι MSI) που και κάτι να παρακάνεις αναλαμβάνουν δράση.

Δες και την αντίστοιχη EVO αν θέλεις, αλλά πιστεύω και με την R2.0 θα είσαι μια χαρά και με αρκετά καλύτερο value.

Link to comment
Share on other sites

εγω φιλε μαυ @Zeron

αν ημουν στην θεση σου και ολα ηταν μια χαρα, δεν θα αλλαζα.....

θα εβαζα στην ακρη τα λεφτα ( η θα τα επινα σε :drinks: ) ετσι ωστε οταν δεν με ικανοποιουσε το μηχανημα στα παιχνιδια κολληματα κτλπ

στην χειροτερη περιπτωση αν θελεις ντε και καλα να κανεις μια αλλαγη κοιτα προς 771 επεξεργαστες και ανταπτορα για 775 σε ebay με κανα 80 βρισκεις κανα 4πυρηνο με αρκετη cache. και τα υπολοιπα μαζευτα για καρτα γραφικων αν δεν σε ικανοποιει η συγκεκριμενη στα 1080p γιατι τα games που λες δεν ειναι και πολυ απαιτητικα νομιζω.

Link to comment
Share on other sites

Οι αντάπτορες θέλουν προσοχή γιατί δεν δουλεύουν σε όλα τα BIOS.

Και όντας ήδη στα 3.3GHz δεν έχει και τόση λογική να πάει σε κάτι άλλο σε αυτό το socket. Και το λέω εγώ που είχα Q9950 @ 4.1GHz 24/7. Έχουν mussle αυτά τα cpu, αλλά κάτι η πλατφόρμα, κάτι που δεν έχουν IMC... υστερούν πλέον. Όχι τραγικά, αλλά υστερούν.

Link to comment
Share on other sites

εγω το ειπα με το σκεπτικο οτι θελει skylake μην σπαταλαει λεφτα ασκοπα αμα δεν ειναι πραγματικη αναγκη,

παντως εγω θα πηγαινα σε 1440p και οχι 1080 αυτες παλιοσανε :P

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως το συστημα δεν παει καλα, το καταλαβαινω οτι γερασε. πχ. φιλος με ι5-750 / HD5770 / 4Gb ram παίζει καλυτερα BF4 απο εμενα. Αυτο που χρειαζομαι τωρα ειναι μια οικονομικη και καλη λυση που δεν θα εμφανισει bottleneck στην επομενη μπορει και μεθ'επομενη αναβαθμηση gpu. Το να επενδυσω σε ενα παλιο και μεταχειρισμενο cpu με mod που δεν ξερω αν θα ειναι σταθερο το βρισκω ανουσιο. Τους skylake τους ανεφερα ως μελλοντικη αναβαθμηση σε καινουργιο socket αναλλογα τις τοτε αναγκες.

Link to comment
Share on other sites

Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, και εγώ θα αγόραζα μεταχειρισμένα με εγγύηση 3570K + Z77.

Να του έχουν πιεί το αίμα είναι λίγο δύσκολο καθώς όλοι και όλοι με μονοβάθμια, cascade και άζωτα

είναι 10 άτομα το πολύ στην Ελλάδα...αλλά από την στιγμή που έχει εγγύηση, τι σε απασχολεί? :)

Link to comment
Share on other sites

Εχεις ενα δικιο Gorillako, αν βρεθει ευκαιρια μεταχειρισμενου με εγγυηση σε μητρικη/επεξεργαστη τοτε το συζηταω. Το θεμα ειναι ποτε θα βρεθει? Αν ειναι θα ανοιξω ενα θεμα στις αγγελιες εδω και οποιος θελει στελνει pm.

Link to comment
Share on other sites

Πολλες επιλογες. :) . Τωρα εχω φαει σκαλωμα και θελω τον 4790κ. Μιλησα με 6 ατομα για μεταχειρισμενα και εχω τιμες απο εδω, απο εκει , συνδυασμενες, με καρτα γραφικων ή χωρις, μισα καινουργια μισα μεταχειρισμενα, γενικως ενα μπερδεμα.

Link to comment
Share on other sites

Αν ισχύουν τα παιχνίδια που αναφέρεις στην αρχή, το κέρδος που θα έχεις σε αυτά η και γενικά σε τωρινά παιχνίδια με έναν 4790 σε σχέση με έναν 4690 ή 3570 θα (κέρδος->0).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now