MetallicGR

AMD: Το Q1 2016 έρχεται ο K12 CPU

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD: Το Q1 2016 έρχεται ο K12 CPU]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd3.jpg[/NEWS_IMG] Επιβεβαιώθηκαν τα επερχόμενα προϊόντα της AMD σύμφωνα συνέντευξη του Rory Read στο Bloomberg.

Σύμφωνα με αυτό οι μηχανικοί της AMD εργάζονται σε πολλές νέες τεχνολογίες όπως τις 3D stacked μνήμες σε συνεργασία με την SK Hynix, την τεχνολογία Processor-in-Memory, όλα αυτά στην λιθογραφία των 14 νανομέτρων FinFET. Μέχρι τότε η AMD θα λανσάρει κι άλλα προϊόντα όπως οι Carrizo APUs μαζί με ARM SoCs παρόμοιας αρχιτεκτονικής. Έπειτα, στο πρώτο τρίμηνο του 2016, η AMD θα ανακοινώσει και θα εισάγει τους νέους FX με την κωδική ονομασία K12, συνοδευόμενος από νέο socket και chipset ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν η εταιρεία θα προχωρήσει σε ενοποίηση των CPUs και APUs, βάζοντάς τους στο ίδιο socket για μικρότερο κατακερματισμό της αγοράς.

[img_alt=AMD: Το Q1 2016 έρχεται ο K12 CPU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture33063.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι σε 1μιση χρόνο από τώρα πως οι DDR4 θα είναι ήδη κατεστημένο στις νέες πλατφόρμες, δίνω πάρα πολύ μικρή πιθανότητα στην AMD να σχεδιάζει από τώρα CPU με στόχο το 2016 και να είναι DDR3...

Από κει και πέρα, προφανώς θα δούμε νέο socket.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now