Astalavista

Ελληνικοί Internet Service Providers: Πόσο ικανοποιημένοι είστε;

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τους Ελληνικούς ISP;  

68 members have voted

  1. 1. Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τους Ελληνικούς ISP;

    • Λίθινο, στην εποχή των 100/1000Mbps στην Ελλάδα πανηγυρίσουμε ακόμα για VDSL 50Mbps.
      47
    • Σε ένα καλό επίπεδο, τηρουμένων των αναλογιών και των τιμών που απολαμβάνουμε.
      8
    • Αρκετά γρήγορο για τις υπηρεσίες που απασχολούν τον μέσο Έλληνα.
      5
    • Δεν με αφορά η δημοσκόπηση. Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερες παθογένειες πριν φτάσουμε στις υποδομές.
      4
    • Καμία από τις παραπάνω. Θα επεκταθώ στο post μου.
      4


Recommended Posts

Ελληνικοί Internet ISPs. Αυτοί που λατρεύουμε να μισούμε. Από τις "dubstep" εποχές (λέγε με dial up) της παντοδυναμίας του ΟΤΕ και της forthnet των Κρητών, στην εποχή των μεγαλύτερων παροχών και των branch των πολυεθνικών. Το Ελληνικό broadband είχε σχετικά αργή διείσδυση στα νοικοκυριά της χώρας, με την "έκρηξη" των ευρυζωνικών δικτύων να καταγράφεται περίπου στο 2007 όταν και οι τιμές του 1Mbps ανήλθαν σε προσιτά επίπεδα.

Δυστυχώς, σημειώθηκε πολύ αργότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, κοιτάζοντας το που βρίσκονται οι άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Σουηδία και η Εσθονία που μπορούν και προσφέρουν 100Mbps ως βασικό πακέτο, τα 50Mbps του VDSL που εισήχθη στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας στα τέλη του 2013 φαίνονται ένα σκαλί πιο κάτω σε σχέση με τις ταχύτητες που απολαμβάνουν άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες.

To Ελληνικό Internet, αναλόγως με τον συνομιλητή κρίνεται από "άθλιο, αργό και ακριβό" μέχρι και "σχετικά φθηνό για Ευρώπη και άνω του μέσου όρου για Βαλκάνια". Τι είναι τελικά για εσάς και πόσο ικανοποιημένοι είστε από την ταχύτητα της σύνδεσης σας στο Internet;

<center>[img_alt=Ελληνικοί Internet Service Providers: Πόσο ικανοποιημένοι είστε;]http://www.hwbox.gr/members/1152-albums111-picture31451.jpg[/img_alt]</center>

Link to comment
Share on other sites

Για μενα προσωπικα ελλάδα και internet ειναι ανέκδωτο και θα επεκταθώ περισσότερο. Για να καταλάβετε πόσο "internetika στερημένος είμαι" αρκεί να πω οτι πρόσφατα κατά την διαδικασία ενοικίασης σπιτιού από τα πρώτα πράγματα που εκανα ειναι να ελέγξω τι ταχύτητα φτάνει στην διεύθυνση που ηταν το σπίτι που κοίταζα να νοικιάσω.

Παμε παρακάτω.

Στο επάγγελμα είμαι Μηχανικός ΗΥ, τηλεπικοινωνιών & δικτύων και μέσα στα αλλα πράγματα που κάνω είναι η εγκατάσταση - προγραμματισμός τηλεφωνικών κέντρων (alcatel περισσότερο) σε διάφορες επιχειρήσεις και ξενοδοχεία.

Για να μπορώ να επεμβαίνω απομακρυσμένα στα κέντρα από το γραφείο μου υπάρχουν 2 λύσεις. Είτε να έχω ISDN γραμμή και να χρησιμοποιώ το ένα κανάλι για να συνδέομαι, είτε να εγκαταστώ teamviewer στον πελάτη και το πρόγραμμα προγραμματισμού του κέντρου και να εχω PSTN γραμμή.

Εχω προχωρήσει στην πρώτη λύση...

Σημείωση οτι με το να βάλεις ISDN χάνεις πολύ σε συγχρονισμό της γραμμής ADSL.

Το γραφείο μου δυστυχώς είναι απομακρυσμένο από DSLAM του ΟΤΕ οπότε η ΜΕΓΙΣΤΗ ταχύτητα που έχω την δυνατότητα να αγοράσω είναι 2mbps.

2mbps και ISDN με οδηγουσε σε συνεχείς αποσυνδέσεις και μιλώντας με τεχνικούς του ΟΤΕ μου ειπαν οτι η μόνη λύση είναι να κλειδώσω στο 1MBPS....

Αυτή είναι λοιπόν η ταχύτητα πρόσβασης στο INTERNET εν έτη 2014 στην Ελλάδα οπου περιμένουμε να βρέξει ανάπτυξη...

Link to comment
Share on other sites

Αρκετά γρήγορο για τις υπηρεσίες που απασχολούν τον μέσο Έλληνα.

Συμφωνω οτι σε ανθρωπους που κανουν δουλεια με το internet ειναι λιγο αλλα δειτε λιγο προσωπικα εμενα τα 16 της 4νετ με καλυπτουν.

Δεν κατεβαζω ολη μερα, δεν ανεβαζω ολη μερα, το Ping μου ειναι μια χαρα και πληρωμω 20/μηνα.

plus δειτε λιγο γυρω στα βαλκανια τι γινεται απο net, μια χαρα ειμαστε :P

Edited by AMDnord
Link to comment
Share on other sites

Λίθινη ρε φίλε δαγκωτό και ας έχω 50mbps πάλι για τα γιούρια είμαστε ολοι γύρω μας παίζουν 100+ στην χειρότερη και εμεις vdsl 50, WOW λέμε :hehe:

Ποιοι ρε παίζουν με 100+???

:whistling::whistling::whistling::whistling:

Link to comment
Share on other sites

Λίθινο; Γιού μαστ μπι τζόουκιν....

Στην εποχή που οι άλλοι έχουν 100/1000, εγώ συγχρονίζω στα 4 και πληρώνω 24.

Ο νόμος λέει ότι αν δε φτάνω το 50% της ονομαστικής ταχύτητας, έχω δικαίωμα να ζητήσω το αμέσως μικρότερο πακέτο, όπου πλέον οι περισσότεροι ή έχουν καταργήσει τα 8mbit, ή σου λένε ότι με αυτά δεν ισχύουν οι προσφορές.

Για να μην αναφερθώ στην ποιότητα της σύνδεσης, που με 0 errors, κόβεται στα καλά καθούμενα η πρόσβαση. Όχι, δεν πέφτει η γραμμή, απλά για 1 λεπτό, δε βλέπω κανένα site, email, game...

Οπότε παρακαλώ διορθώστε το poll, και πείτε ότι αναφέρεστε στις πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα μόνο, γιατί εγώ μόλις έξω από την Αθήνα, έχω το λιγότερο δυνατό.

Link to comment
Share on other sites

λιθινο στην καλυτερη , γιατι οταν εν ετη 2014 εχουν περασει ολοι οι τεχνικοι απο το σπιτι σου , τους ξερεις ονομαστικα και σε χαιρετανε στον δρομο - και το αποτελεσμα τοσων μηνων ταλαιπωριας ειναι - "κυριε ειναι πολυ κακο το καφαο αλλα δεν μπορουμε να το αλλαξουμε για εναν πελατη οποτε αμα θελετε fast path και 9αρι προφιλ θα πεφτετε γυρω στις 5-6 φορες το λιγοτερο καθε απογευμα και οταν εχουμε τα κεφια μας θα πεφτετε γυρω στις 20 την 1 ωρα" ... υπομονη θα μπει vdsl μεχρι τελους του ετους ...

και γιατι ρε φιλε να μην αλλαξει για εναν πελατη? αν ο πελατης τυγχαινε να ειναι γραμματεας πολιτικου πιστευω θα αλλαζε νυχτα το καφαο - οπως και εγιναν καποιες μονοδρομησεις προσφατα που εκοψαν ολα τα στενακια που μπορουσαμε οι ερυθραιωτες να αποφυγουμε την κινηση στους κεντρικους δρομους ... νυχτα εγινε και αυτο ...

βεβαια αυτο δεν ειναι το μεγαλυτερο μας προβλημα παιδες , υπαρχουν παιδια που πεινανε , οικογενειες χωρις ρευμα , η αναπτυξη ειναι στην γωνια -ετσι λενεχ0χ0χ0-

οποτε το ιντερνετ ειναι σχετικα μικρο προβλημα μπροστα στα αλλα που αντιμετωπιζει η κοινωνια μας

Link to comment
Share on other sites

Ποιοι ρε παίζουν με 100+???

:whistling::whistling::whistling::whistling:

δεν ξέρω :hehe: ετσι το πα :hehe:

περα απο την πλάκα απο οτι βλέπω εδώ καλά είμαστε τώρα με το vdsl αρκεί να γινει καλύψη παντου και να πεσουν λίγο οι τιμες :T:

το οτι είμαστε ομως γενικά λίθινοι δεν αλλάζει :P

Link to comment
Share on other sites

περα απο την πλάκα απο οτι βλέπω εδώ καλά είμαστε τώρα με το vdsl αρκεί να γινει καλύψη παντου και να πεσουν λίγο οι τιμες

Πέραν της διαθεσιμότητας και της ποιότητας, που ακριβώς είμαστε καλά ρε Κωστή; Μέχρι και η Βουλγαρία μας σκίζει, όπου φυσικά παίζει στις μισές τιμές από εδώ.

isp.png

isp.png

isp.png

isp.png.2066e8b01e4992b8266c49dadf32269c

Link to comment
Share on other sites

cyka 4mbit 14euro/μηνα και ειμαι καλα, γιατι αυτα χρειαζομαι

μονο να σκεφτειτε οτι us πληρωνα για 10down/1up 50usd το μηνα... (ενοειται χωρις αριθμο σταθ. τηλ.)

τωρα για αυτους που απαιτουν παραπανω... gl

Link to comment
Share on other sites

Ανήκω στην κατηγορία των τυχερών, αφού πάντα η περιοχή μου (Ζωγράφου Αττικής) ήταν από τις πρώτες σε ανάπτυξη.

Όταν το 2006 τα 2Mbps είχαν 40?, είχα HOL 4Mbit στα 20?.

Όταν άλλοι είχαν 3-4-7 Mbit ή unstable γραμμές στα 10, είχα rock stable γραμμή στα 13 (παίζει να είχα 3dc σε 5 χρόνια) και πάλι στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

Τώρα έχω 50/5 fastpath από K/V και πληρώνω 35? μαζί με το τηλέφωνο.

Eπομένως είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον δικό μου ISP.

Γενικώς νομίζω ότι είμαστε καλύτερα από αυτό που οι περισσότεροι πιστεύουν αλλά ναι, είμαστε πάρα πολύ πίσω σε σχέση με τις χώρες που έχουν επενδύσει και είχαν σχέδιο.

Νομίζω ότι από την στιγμή που δεν έγινε νόμος του κράτους, όλες οι νέες πολυκατοικίες/σπίτια από το 2005 και μετά να έχουν FTTH, το τρένο το έχουμε χάσει.

Από το δικό μου K/V βλέπω ότι είναι εφικτό το 100/50 (για την ακρίβεια έχω 120/45) και το VDSL από K/V δεν είναι άπιαστο όνειρο για τις πόλεις.

Link to comment
Share on other sites

ισχυει οτι δεν υπαρχει ουσιαστικο πλανο αξιοποιησης και αναβαθμισης των γραμμων !

αλλα εδω δεν υπαρχει προβλεψη για καθηγητες σε ολα τα σχολια θα υπαρχει για ftth ? :P

Link to comment
Share on other sites

να εχετε υποψιν σας οτι στις χωρες οπου οι συνδεσεις με τους ISP ειναι μεγαλες υπαρχουν και μηνιαιοι περιορισμοι χρησης σε Gb που αν ξεπεραστουν μετα απλα browsing μπορεις να κανεις με ταχυτητες 256Κbps μεχρι να ερθει ο επομενος μηνας. Τωρα σκεφειται καλυτερα την απαντηση σας γιατι ποιος ο λογος να εχεις πχ 100Mbps διασυνδεση internet και περιορισμο πχ 300 Gb το μηνα. Εδω με τα χρηματα που δινουμε τωρα, τα οποια ειναι λιγα για το adsl ας μην γελιομαστε, εχουμε απεριοριστη χρηση προς το παρον τουλαχιστον. Οπως δειχνουν τα πραγματα με τις εξαγορες/συγχωνευσεις των ISP σε λιγο καιρο η κατασταση θα χειροτερεψει τουλαχιστον στο οικονομικο θεμα μια και με 3 παροχους που θα μεινουν οι τιμες θα αρχιζουν να ανεβαινουν σιγα-σιγα.

Edited by geoal
Link to comment
Share on other sites

Λίθινη εποχή είμαστε όταν πριν λίγους μήνες στη Ρουμανία είχα 6Mbps UP/Down rock stable με 12 περίπου ευρώ στην Ελλάδα του σήμερα με τα ίδια χρήματα έχω 4Mbps//1Mbps που παίζει από 1.8 - 3.2 Mbps τουλάχιστον το up είναι σταθερότατο 780 Kbps

Link to comment
Share on other sites

όχι κι άσχημα θα έλεγα, το FTTC προχωράει με καλούς ρυθμούς, οπότε αργά ή γρήγορα το 30αρι τουλάχιστον θα είναι εγγυημένο για όλους...

από την στιγμή που δεν έχουμε πακέτα με ογκοχρέωση και 1002 περιορισμούς είμαστε ok...

Link to comment
Share on other sites

να εχετε υποψιν σας οτι στις χωρες οπου οι συνδεσεις με τους ISP ειναι μεγαλες υπαρχουν και μηνιαιοι περιορισμοι χρησης σε Gb που αν ξεπεραστουν μετα απλα browsing μπορεις να κανεις με ταχυτητες 256Κbps μεχρι να ερθει ο επομενος μηνας. Τωρα σκεφειται καλυτερα την απαντηση σας γιατι ποιος ο λογος να εχεις πχ 100Mbps διασυνδεση internet και περιορισμο πχ 300 Gb το μηνα. Εδω με τα χρηματα που δινουμε τωρα, τα οποια ειναι λιγα για το adsl ας μην γελιομαστε, εχουμε απεριοριστη χρηση προς το παρον τουλαχιστον. Οπως δειχνουν τα πραγματα με τις εξαγορες/συγχωνευσεις των ISP σε λιγο καιρο η κατασταση θα χειροτερεψει τουλαχιστον στο οικονομικο θεμα μια και με 3 παροχους που θα μεινουν οι τιμες θα αρχιζουν να ανεβαινουν σιγα-σιγα.

Πολύ γενικό αυτό που λες. Ποιές χώρες και με τι κόστος; Έτσι γενικά δεν υφίσταται σύγκριση. Σε Βουλγαρία και Ρουμανία που γνωρίζω, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη χρήση και μιλάμε για μέσο όρο 40mbits και κόστος 15-20?.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now