JC_Denton

DCC: Το εργαλείο της Intel για το Overclocking των Core i7 μέσα από τα Windows !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/548a2f4ef31a6a.png[/WRAPLEFT]Η Intel αποφάσισε να επιδείξει μια νέα της εφαρμογή στο IDF που έλαβε χώρα στην Taipei την προηγούμενη εβδομάδα. Το σημαντικό σε αυτή την εφαρμογή είναι το γεγονός ότι επιτέλους η Intel αποφάσισε να υποστηρίξει επίσημα το Overclocking των επεξεργαστών της!

Φυσικά, μιλάμε για τους επερχόμενους Core i7. Το DCC (Desktop Control Center) της Intel είναι ένα νέο software που μας επιτρέπει να κλοκάρουμε τους επεξεργαστές μας μέσα από τα Windows, είτε είμαστε αρχάριοι είτε έμπειροι χρήστες.

Μέσω αυτού του εργαλείου θα μπορούμε να πειράξουμε τις ρυθμίσεις για τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή, το ρεύμα που του δίνουμε, τη συχνότητα λειτουργίας του CPU και των μνημών, τα timmings των μνημών, καθώς και διάφορα system voltages όπως το ρεύμα του QPI. Επίσης, μέσω του προγράμματος αυτού θα μπορούμε να βλέπουμε και τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή και των τμημάτων της μητρικής!

Ένα απλό tool - μια μεγάλη επανάσταση στα δικά μας μάτια. Η Intel επιτέλους αγκαλιάζει το Overclocking, όπως έκανε και η AMD με τη Spider πλατφόρμα της, κάτι που μόνο καλό φαίνεται πως θα κάνει σε εμάς τους Enthusiasts στο μέλλον!

Ένα πρώτο Screenshot από το DCC σε λειτουργία:

464905955f4dcf8.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μόλις είδα ότι το o/c έγινε πλέον μόδα/συνήθεια, είπε ο Billάκος να το εκμεταλλευτεί, μη χάσει :P

Κάποια πράγματα που post-αραν o/cers σχετικά με τους nehalem btw :

On LN2 ο 965XE πάει max 5.1GHz - ~5.2GHz. Ένας 965XE @ 5.5GHz είναι σπάνιο να βρεθεί (965XE @ 5.5GHz = E8600 @ 6.5GHz σχετικά με την πιθανότητα που έχει κάποιος να βρει ένα τέτοιο cpu ;))

Oι μνήμες έχουν φάει ακόμα και 2,3+V (για 1 ώρα benching όμως) χωρίς κανένα πρόβλημα από πλευράς cpu ;)

O 940 δεν είναι και ό,τι καλύτερο για LN2 ... Έχει 20άρι multi, και ο Andre ισχυρίζεται ότι max @ LN2 βγάζει γύρω στα 4.4GHz :P

Για ένα καλό 3DMark01 run, το οποίο να ξεπερνά ένα που έγινε με E8600 @ ~6.4GHz, χρειάζεται ένας "γαμίκουλας" Nehalem που να πιάνει τα 5.5GHz ... :D

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά στο bandwidth όμως είναι χαοτική . . . :D

Τσέκαρε το θέμα που έκανα στις ειδήσεις με το early overclocking να δείς .

Άρε George, έπρεπε να είσαι Αθήνα να στα δίνω όλα εσενα να τα δοκιμάζεις που είσαι κ@υλέας και μεγάλος ψαχτίρης :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Hehe Βασίλη :D

Είχα ρίξει μια ματιά στο θέμα του Sascha :) Έχω να του μιλήσω από τότε που τον έκαναν βόλτες στις εγκαταστάσεις της Foxconn στο Taipei :D Φαντάσου, πάει κάνα 2μηνο νομίζω τώρα, γιατί έμενε σε μια γκαρσονιέρα με τον Peter (Shamino) - τώρα ο Peter πήγε EVGA βέβαια, και έμεινε μόνος του :D hehe

@racer: Aυτή είναι η πρώτη φουρνιά Νehalem ... :) Υπομονή, υπομονηηηηηηηηη :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now