GoriLLakoS

HwBox Hellas O/C Team: World Champion στο Team Cup 2014

Recommended Posts

[NEWS_IMG=HwBox Hellas O/C Team: World Champion στο Team Cup 2014]http://www.hwbox.gr/images/news_images/hwbox3.jpg[/NEWS_IMG]Ο θεσμός του Team Cup μετράει φέτος την του διοργάνωση από το HwBot. Για όσους δεν γνωρίζετε, το Team Cup είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Overclocking σε επίπεδό ομάδων. Το 2012 που διοργανώθηκε για 1η φορά, νικητήρια ομάδα ήταν αυτή των Αμερικάνων και του overclock.net εδώ, ενώ πέρυσι το κόψιμο του νήματος του τερματισμού βρήκε την ομάδα των Αμερικάνων στην 2η θέση και την ομάδα του Madshrimps Belgium OC Team από το Βέλγιο στην 1η θέση εδώ.

Η ομάδα μας aka HwBox Hellas O/C Team είναι μια σχετικά νέα ομάδα αφού δημιουργήθηκε στις 01/02/2012 και μέχρι τώρα δεν είχε λάβει μέρος σε κανένα από τα προηγούμενα Team Cups, οπότε η σημερινή διάκριση είναι η καλύτερη που έχουμε να αναδείξουμε μέχρι σήμερα στο βιογραφικό μας και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη που μπορεί να κατακτήσει μια ομάδα σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Παρ'όλα αυτά, οι overclockers που απαρτίζουν την ομάδα έχουν ταξιδέψει σε διάφορους διαγωνισμούς ανά τον κόσμο από το 2007 μέχρι και φέτος (MSI MOA, ASUS OOC, Giabyte OOC, Computex) και έχουν κατακτήσει ουκ ολίγες φορές Χρυσά, Ασημένια και Χάλκινα μετάλλια όπως επίσης και πολλά πλασαρίσματα σε 8άδες σε διάφορους online διαγωνισμούς με μεγαλύτερη νίκη αυτή του Country Cup σε επίπεδο χωρών το 2012 που βρήκε την Ελλάδα στην 1η θέση εδώ με το 99% των scores να προέρχονται από τα μέλη της ομάδας μας!

Για να τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν, το φετινό Team Cup ξεκίνησε στις 1 Ιουνίου 2014 και θα τελείωνε στις 31 Αυγούστου αλλά λόγω των καλοκαιρινών μηνών και των πολλών ταυτόχρονων Cup που διοργάνωνε το HwBot, πήρε παράταση γι'άλλον έναν μήνα με την νέα ημερομηνία λήξης του να είναι στις 30 Σεπτεμβρίου.

Παρένθεση - Το Overclocking υπάρχει πολλά χρόνια και είναι το πιο εκλεπτισμένο από τα "sports" που μπορεί να ασχοληθεί κάποιος με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Δεν είναι απλά ένα hobby. Στο επίπεδο που παίζουμε δεν είναι αρκετό το να έχει κάποιος μεράκι ή γνώσεις από Η/Υ. Χρειάζεται να έχει ξοδέψει κυριολεκτικά άπειρες ώρες διαβάσματος, να ξέρει από hardware, από software, από tweaking, από ηλεκτρονικά, από ψύξη, να μπορεί να ξοδέψει χρήματα και κάθε φορά να βάζει το μυαλό του να σκεφτεί τι άλλο θα μπορούσε να συνδιάσει για να πάρει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα - κλείνει η παρένθεση.

Στα χνάρια της παρένθεσης λοιπόν, το Overclocking αποτελεί ένα - μέχρι τώρα - παρεξηγήμένο Esport με πολύ μικρό κοινό λόγω της πολυπλοκότητας και της δυσκολίας του, με μοναδικό επίσημο φορέα το HwBot. Το HwBot λοιπόν, τα τελευταία 2 χρόνια κάνει τα αδύνατα δυνατά για να συμπεριληφθεί ο όρος Overclocking και κάθετι γύρω από αυτό στην κατηγορία των Esports. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αυξηθεί ο αριθμός των κατηγοριών και των διαγωνισμών περί overclocking και φέτος πρίν από το μεγάλο Team Cup διοργάνωσε 3 άλλα μηνιαία Team Cups σαν προθέρμανση. Το 1ο έλαβε μέρος τον Φεβρουάριο, το 2ο τον Μάρτιο και το 3ο τον Απρίλιο. Σαν ομάδα, αποφασίσαμε να παίξουμε και στα 3 και όπως θα δείτε και στα link και στα 3 πήραμε την 1η θέση. Αυτό όμως δεν ήταν τίποτα. Το hardware, ο χρόνος και το χρήμα που χρειαζόμασταν ήταν ανεκτά και τα καταφέραμε με αρκετή ευκολία.

Στο forum του HwBot όμως, δημιουργήθηκε ένα hype πως η HwBox Hellas O/C Team θα είναι το φαβορί για το Final Team Cup έχοντας δείξει τα δόντια και τις διαθέσεις της στην "προθέρμανση" για το επίσημο Team Cup...και όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι.

Αρχικά, όταν ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός, φάγαμε 2 εβδομάδες για να δούμε τι hardware είχαμε και τι όχι, πόσα άτομα ήταν διαθέσιμα να παίξουν, πόσα χρήματα θα χρειαζόμασταν, πόσα λίτρα άζωτο...η αρχική μας εκτίμηση ήταν 50-50. Μας έλειπε πολύ hardware μιας και όπως θα δείτε στα stages χρειάστηκε να benchάρουμε μνήμες σε Socket AMD 462, Raspberry και Pentium II, τα διαθέσιμα άτομα ήταν ελάχιστα (το μεγαλύτερο μέρος του διαγωνισμού καλύφθηκε από 3 άτομα aka [MENTION=23]Stelaras[/MENTION], [MENTION=395]aristidis[/MENTION], [MENTION=254]zafiropo[/MENTION]), και τέλος εκτός των άλλων το bugdet που θα χρειαζόμασταν ήταν τεράστιο εάν αναλογιστείτε πως χρειαστήκαμε ~500lt υγρό άζωτο και σε μερικά stages για να πάρουμε την πρώτη έπρεπε να παίξουμε με nVidia 780 Ti, X79 based μητρική και επεξεργαστή s2011. Εάν τα βάλετε κάτω, μόνο τα 3 τελευταία πράγματα που ανέφερα πιάνουν μόνα τους πάνω από 1500?.

Εν τέλει, αποφασίσαμε όλοι από κοινού πως θα ζοριστούμε και θα πάμε για ότι καλύτερο μπορούσαμε. Στην αρχή τα είχαμε βάψει λίγο μαύρα γιατι δεν μας αρέσει να χάνουμε και μόλις βάλαμε μπρος όλο το εγχείρημα ξεκίνησαν τα πρώτα κολλήματα. Παρ'όλα αυτά, ξεκινήσαμε άμεσα τις αγορές από το ebay και έπρεπε να περιμένουμε υπομονετικά να έρθουν τα πράγματα από κάθε γωνιά του κόσμου για να τα δοκιμάσουμε. Ο [MENTION=26]phil[/MENTION] ανέβασε ένα score με 32GB DDR3 και έτσι δεν χρειάστηκε να ξοδέψουμε και άλλα χρήματα, ο [MENTION=23]Stelaras[/MENTION] "έχασε" μερικά συλλεκτικά πράγματα μεγάλης ηθικής αξίας θυσιάζοντάς τα στον βωμό του overclocking, η ASUS μας σπονσόραρε με μια ASUS GeForce GTX 780 Ti DirectCU II και μια ASUS ROG Rampage IV Black Edition X79 την οποία ευχαριστούμε πάρα πολύ και τέλος, ευχάριστη έκπληξη και κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε η επιστροφή του Κυρίου [MENTION=395]aristidis[/MENTION] στην ενεργό δράση καθότι τα είχε παρατήσει τον τελευταίο χρόνο.

Αρχές Αυγούστου και ενώ ήδη βρισκόμασταν μέσα στις πρώτες 5 θέσεις οι οποίες θα προκρίνονταν στο Elimination Round για τις 5 τελευταίες ημέρες του Team Cup, ήρθε η ανακοίνωση για την παράταση και χαλαρώσαμε λίγο από άποψη χρόνου αλλά ξεκινήσαμε να ζοριζόμαστε λίγο οικονομικά μιας και είχαμε παραλάβει σχεδόν τα πάντα και έπρεπε να βρούμε χρήματα για άζωτο. Για άλλη μια φορά αποδείξαμε πως εάν θέλουμε κάτι πολύ και δουλέυουμε σαν ομάδα όλα είναι δυνατά και έτσι ο καθένας μας έβαλε ότι μπορούσε και λύσαμε και αυτό το πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα, αν και είχαμε μπροστά μας σχεδόν 2 μήνες, είχαμε ήδη ξεχωρίσει με άλλες 1-2 ομάδες στην κορυφή και είχαμε κατά 99% σίγουρη την 1η θέση με ελάχιστους φόβους για κάποια άλλη ομάδα. Η συνταγή λοιπόν είχε δέσει με τους [MENTION=23]Stelaras[/MENTION], [MENTION=254]zafiropo[/MENTION] και [MENTION=395]aristidis[/MENTION] να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο συγκεκριμένο Team Cup και νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον τίτλο "MVP" φέτος από τον Στέλιο - ο οποίος όταν γκρινιάζει και έχει άγχος είναι σίγουρο πως όλα θα πάνε στραβά, αλλά όταν είναι ήρεμος και σίγουρος για κάτι, εμείς είμαστε 100 φορές πιο ήρεμοι και 100 φορές πιο σίγουροι. Δύο ημέρες πρίν την λήξη, χτύπησε το τηλέφωνο μου και ο Στέλιος μου είπε επί λέξη:

"- Το έιδες? Είμαστε 1οι, δεν παίζει να μας περάσουν, έχουμε πάνω από 250 πόντους να ανεβάσουμε με πρωτιές και κανείς δεν το ξέρει".

Εκεί λοιπόν έληξε για εμένα το Cup και απλά περίμενα την πάροδο του χρόνου για να γράψω αυτές τις γραμμές που εξηγώ πολύ γρήγορα και λιτά το κλίμα που επικρατούσε!

Μ'αυτά και μ'αυτά λοιπόν περάσανε 4 μήνες χωρίς να το καταλάβουμε. 4 μήνες με άγχος, τρέξιμο, οργάνωση, χαρές για τα αποτελέσματα, λύπη για το καμμένο hardware, υψηλά το συναίσθημα της ομάδας, ανταλλάξαμε 420 post στο εσωτερικό κρυφό forum των Overclocker μας, σπαταλήσαμε 500lt άζωτο, χάσαμε ώρες ύπνου και μιλήσαμε άπειρες ώρες στα τηλέφωνα για να λύνουμε ότι εμπόδιο έμπαινε στον δρόμο μας...και εν τέλει, αποζημιωθήκαμε τουλάχιστον ηθικά με την 1η θέση αποδεικνύοντας πως παρά τα προβλήματα μας και το μικρό μέγεθος της ομάδας μας, τα καταφέραμε για άλλη μια φορά να βρεθούμε στο υψηλότερο σκαλί του κόσμου και να πρωταγωνιστήσουμε στην Παγκόσμια OverClocking σκηνή.

Ευχαριστούμε πραγματικά όσους μας βοήθησαν να τα ξανα-καταφέρουμε, ευχαριστούμε όλα τα μέλη της κοινότητας μας και ονομαστικά έναν προς έναν όσους έβαλαν έστω και ένα λιθαράκι με ότι τρόπο και εάν βοήθησαν: [MENTION=23]Stelaras[/MENTION], [MENTION=5]GoriLLakoS[/MENTION], [MENTION=461]George_o/c[/MENTION], [MENTION=11]mortisboy[/MENTION], [MENTION=747]Pastelidis.n.s.[/MENTION] [MENTION=230]AMDnord[/MENTION], [MENTION=254]zafiropo[/MENTION], [MENTION=3257]Tiltevros[/MENTION], [MENTION=395]aristidis[/MENTION], [MENTION=26]phil[/MENTION], [MENTION=132]crustytheclown[/MENTION], [MENTION=14187]STORM1978[/MENTION], [MENTION=1105]subzero[/MENTION], [MENTION=4363]Demac[/MENTION], [MENTION=771]sofos1990[/MENTION], [MENTION=482]crio[/MENTION], [MENTION=320]junior-21-[/MENTION], [MENTION=1100]Boton[/MENTION], [MENTION=963]$@39@[/MENTION] . Σίγουρα βοήθησαν και άλλοι τους οποίους ξεχνάμε αλλά και εσάς σας ευχαριστούμε για όλα! Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα αποτελέσματα εδώ.

Και ένα μικρό ενθύμιο για να θυμόμαστε:

5-albums76-picture34432.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η προσπαθεια ξεκινησε στις αρχες του χρονου παρεα μονο με τον Μπαμπη (zafiropo) με σκοπο να παιξουμε στα warm up και να δοκιμασουμε τις ικανοτητες μας στο retro hardware . Οταν ειχαμε την πρωτη νικη , η ψυχολογια αρχισε να ανεβαινει , οποτε και ειπαμε να το τραβηξουμε λιγο παραπερα και να συζητησουμε για μια πιο οργανωμενη προσπαθεια να παρουμε ολα τα warm up . Ετσι κερδισαμε το 2ο , αλλα και το 3ο warm up αφου πλεον ειχαμε τη βοηθεια του gorillakos , του sofos1990 & crustytheclown .

Σε αυτο το σημειο , η ιδεα του να παιξουμε σοβαρα στο team cup στριφογυριζε στο μυαλο μας . Ξεραμε τι θα συναντησουμε , αλλα η προκληση ηταν μεγαλη . Τον Ιουνιο το team cup ανακοινωθηκε .Eιδαμε τα stages με τα benches και η πρωτη εντυπωση ηταν οτι ειναι μεσα στα πλαισια που μπορουμε να κινηθουμε . Μου φανηκε πιο ευκολο απο τις προηγουμενες χρονιες , καθως και πιο γνωριμο μιας και με το retro hardware που χρειαστηκε , ειχαμε αρκετη εμπειρια μαζι με τον zafiropo .

Ετσι , λοιπον , αρχισε ενας κυκλος συζητησεων , οργανωσης και σχεδιασμου για το πως πρεπει να κινηθουμε . Χρειαζομασταν εξτρα χερια , οποτε βαλαμε στο τρυπακι και τον Αρη :D:D:D .

Οικονομικη βοηθεια υπηρξε απο πολλα μελη της ομαδας ( Χιλια ευχαριστω και παλι ) , μιας και ηταν το βασικοτερο προβλημα μας .

Το θεμα του χρονου το ηξερα οτι θα ηταν δυσκολο , αλλα οπως εχει δειξει η ιστορια σε τετοιους διαγωνισμους , ηταν δεδομενο οτι το πακετο θα το ετρωγα εγω . :D

Κατα τη διαρκεια του διαγωνισμου , δυο φορες εφτασα στο οριο να τα παρατησω λογω της μεγαλη πιεσης που υπηρχε . Υπερβολικα μεγαλος ογκος benchmarks για το χρονικο διαστημα που ειχαν δωσει και οταν δε σου βγαινουν τα νουμερα , αρχιζεις και γκρινιαζεις :D . H λυση ηταν να κανω ενα διαλειμα μερικων ημερων ωστε να ηρεμησω και να δω τα πραγματα απο αλλη οπτικη μερια . Το ανησυχο μυαλο μου δε μπορουσε να ηρεμησει και συνεχως σκεφτομουν πως θα βρω τα tweaks και τα μυστικα του παλιου hardware .

Περασα ατελειωτες ωρες σε παλια , ξεχασμενα & σβησμενα fora (Ας ειναι καλα το wayback machine :D ) . Εποχες holicho , tam , oppainter , shamino κλπ .

Σιγα-σιγα τα καλα αποτελεσματα αρχισαν να ερχονται . Αρχες Σεπτεμβρη ειχαμε τελειωσει σχεδον ολα τα stages με καλα αποτελεσματα , εκτος απο 5-6 τα οποια ηθελαν λιγο παραπανω ψαξιμο . Επρεπε να τα ψαξω , γιατι ηθελα να εχω την 1η θεση σε πολλα stages για τη δικια μου ευχαριστηση . Ετσι , ξαναασχοληθηκα με το hwbotprime/raspberry pi , ddr memory/939 , ddr 462 memory/nforce2 με σκοπο να βελτιωσω τις θεσεις μου .

Η 1η μου χαρα ηταν οταν καταφερα να ριξω το ρεκορ στα s462 με τις μνημες στα 305Mhz . Ολοι ελεγαν οτι υπηρχε οριο του chipset στα 300Mhz , αλλα αποδειχθηκαν λαθος .

2ο παρτυ εκανα οταν εβγαλα 1η θεση στο hwbot στην κατηγορια του hwbot prime στο raspberry pi . Εφτασα τον τοιχο των 1500Mhz core που εχει το stock kernel (και μαλιστα με αεροψυξη) . Δουλεψα στο efficiency και η 1η θεση και σε αυτο το benchmark ηταν πλεον γεγονος .

Μεχρι τοτε δεν ειχα δειξει , ουτε ανεβασει τιποτα απο καλα σκορ 1ων-2ων θεσεων . Ανεβαζα συνεχως τα χαμηλα σκορ με στοχο τη διατηρηση στο top5 και να περασουμε στην τελικη φαση του διαγωνισμου . Την ημερα του elimination ανεβασαμε αρκετα μετρια σκορ ωστε να κλειδωσει η 5αδα με την ομαδα μας στην 1η θεση . Δεν ανεχομουν να προκριθουμε 2οι καν .....

"Επιτελους" , ειπα ... γιατι πλεον δεν θα εχουμε ξεκαρφωτα και αεροπλανικα σκορ απο ομαδες που δε μπορουν να κερδισουν . Μονο επι της ουσιας αποτελεσματα .

...... Και υπρχε ακομα ενας σκασμος καλων σκορ ετοιμα για την τελευταια ημερα . :D

Δυο μερες πριν το τελος του διαγωνισμου , θελησα να χτυπησω 1η θεση με τον FX57 στο 3dmark2001 . Ο infrared ειχε ενα πολυ καλο αποτελεσμα και το NF4 ειναι μια πλατφορμα που εχει δειξει πολλα αξιολογα σκορ σε διαγωνισμους .

Ομως εγω ειχα δυο αδοκιμαστα FX57 χωρις coldbug . :hehe: Θεμα λιγων ωρων και κατα τις 6 το πρωι βγηκε ενα καλο αποτελεσμα . Ηταν το κερασακι στην τουρτα για'μενα . Αυτο το score ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου αποτελεσματα του διαγωνισμου .

Και μια φωτογραφια απο τους FX57 , οπου φαινεται ο ενας που αγοραστηκε τραυματισμενος (2 πινακια σπασμενα) .

attachment.php?attachmentid=34439

Και παρεα μαζι με το αυτοκολλητακι της AMD .

attachment.php?attachmentid=34440

ΥΓ . Αυτα ηταν εν συντομια οπως εβλεπα τα πραγματα απο τη μερια μου . Συνοπτικα χωρις πολλα-πολλα ζουμια .

Ηταν μια αξεχαστη εμπειρια που αυτη τη στιγμη δεν ξερω εαν θελω να την ξαναζησω , λογω του οτι "εχασα" σχεδον 6 μηνες απο τη ζωη μου . Χαθηκα απο φιλους και αφησα χομπυ & ασχολιες για τα benchmarks .

"Καμμενος" θα πειτε καποιοι και δεν θα εχετε και πολυ αδικο . Απο ενα σημειο και μετα το πηρα προσωπικα και ηθελα να τερματισω ψηλα πρωτα απο ολα για'μενα ... Για τους τοσους κοπους , χρονο και χρημα που εχω ριξει ολα τα τελευταια χρονια . Χωρις αυτο το "ψωνιο" δεν θα ειχα/ειχαμε αυτα τα αποτελεσματα .

Πολλα ευχαριστω τον φιλο Βασιλη [MENTION=5]GoriLLakoS[/MENTION] για την απιστευτη βοηθεια που πρεσεφερε . Ηταν ο 2ος λογος που με εκανε να συνεχιζω με δυναμη και κουραγιο . Γιατι ξερω οτι πιστευει σε εμας ... και δεν επρεπε να τον απογοητευσω .

Ξανα πολλα ευχαριστω σε ολα τα παιδια ! Zafiropo , Aristidis , tiltevros , subzero , sofos1990 , crustytheclown , mortisboy , phil , crio , george_o/c , amdnord , pastelidis , boton .

Πολλα ευχαριστω και σε οσους φιλους βοηθησαν ψυχολογικα ! :D

YΓ2 . Συγνωμη για οποιο συντακτικο εχω κανει . Τα εγραφα καθως σκεφτομουν .

Keep it up ! Keep o/cing !

Link to comment
Share on other sites

Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους. Δεν έχω να πω πολλά τα πολλά λόγια περιττεύουν το αποτέλεσμα μετράει :)

To μόνο σίγουρο είναι πως αν βάλουμε κάτι στο μυαλό μας το πετυχαίνουμε και αυτό έχει συμβεί σε πολλούς διαγωνισμούς μέχρι τώρα.

Link to comment
Share on other sites

ναι επιτέλους, πάντως κατα την γνώμη μου δεν ειναι σωστό για εναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό για τόσους μήνες να κάνουν 1 μήνα για να βγάλουν το νέο!

Το θεωρώ υπερβολή, για μένα max σε 10-15 μέρες θα επρεπε να είχε βγεί τότε που ηταν πρόσφατο και όλοι ενθουσιασμένοι :/

Τελείως ουδέτερη πάντως η παρουσιάση του, περίμενα κατι πιο "wow" αφού είχαμε κερδίσει και ολα τα warm up!

Well done guys και πάλι :T:

Edited by mortisboy
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now