MetallicGR

Το eBay αποχωρίζεται το PayPal

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το eBay αποχωρίζεται το PayPal]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general5.jpg[/NEWS_IMG] Μετά από 13 χρόνια το PayPal αποχωρίζεται το eBay.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, το eBay θα αποχωριστεί από την υπηρεσία πληρωμών PayPal μετά από 13 χρόνια. Συγκεκριμένα το 2015, οι εταιρείες θα σπάσουν στη μέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση πάρθηκε υπό την πίεση ενός δισεκατομμυριούχου -και κατόχου 30 εκ. μετοχών- του Carl Icahn ο οποίος και συμβούλεψε το eBay. Το PayPal ιδρύθηκε στα τέλη του '90 και αγοράστηκε από το eBay το 2002 για 1.5 δις δολάρια, μένοντας για 13 ολόκληρα χρόνια υπό την αιγίδα του δεύτερου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα το PayPal ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει και το εικονικό νόμισμα Bitcoin για τις συναλλαγές του.

[img_alt=Το eBay αποχωρίζεται το PayPal]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture34495.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Αν έβγαινε το paypall και δεν έμπαινε κάτι αντίστοιχο στην θέση του απλά δεν θα αγόραζα ποτέ ξανά τίποτα από ebay..

Αλλά αφού απλά σπάνε σαν εταιρείες who cares? Ας συνεργάζονται να παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες κ από εκεί και πέρα όλα καλά!

Link to comment
Share on other sites

Icahn currently holds 30 million eBay shares. He made $108 million after the announcement, as eBay's stock price climbed over 10 per cent in response to the news. He first pressured the move back in April, but was rebuffed as he failed to gain enough support.

Τα έβγαλε τα εκατομμυριάκια του ο Icahn από το νταβαντούρι ;)

Link to comment
Share on other sites

To paypal είναι πλέον δύναμη, πατάει στα πόδια του. Είχε δείξει σε μια φάση δημογραφικά και έχει τέρμα καλή διείσδυση ακόμα και στις 35-55 ηλικίες: σε φάση και οι μεγαλύτεροι και οι λιγότεροι tech savvy το εμπιστεύονται.

Νομίζω ότι δεν μπα να κάνουν κόλπα με τα κινητά και τις πιστωτικές, το paypal θα το βλέπουμε ΑΝΕΤΑ μια 10ετία ακόμα κραταιό.

Link to comment
Share on other sites

Μισό επειδή στην αρχή μπερδεύτηκα κάπως, διάβασα όμως και άλλες πηγές από εξωτερικό. Σαν δύο εταιρείες τα σπάνε μεταξύ τους, όμως θα μπορούμε να πληρώνουμε κανονικά ότι αγοράζουμε από ebay μέσω paypal. Ως προς αυτό δεν αλλάζει κάτι, right? :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now