MetallicGR

Εμφανίστηκαν στοιχεία για τα AMD Amur και Nolan SoCs

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Εμφανίστηκαν στοιχεία για τα AMD Amur και Nolan SoCs]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd2.jpg[/NEWS_IMG] Η AMD έχει στραφεί στην αγορά των tablets εδώ και αρκετό καιρό και σήμερα μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορικές για τα δύο επερχόμενα projects της.

Συγκεκριμένα, τα Amur και Nolan είναι τα δύο επερχόμενα SoC (System on Chip) με το πρώτο να βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM και το δεύτερο να είναι ένα x86 SoC με σίγουρη την υποστήριξη Windows. Το Nolan θα είναι ο αντικαταστάτης των Beema για το 2015 και πιστεύεται πως θα κατασκευάζεται στα 20nm. Ο Amur από την άλλη, θα βασίζεται στον Cortex A57 της ARM και θα ξεκινήσει να αποστέλλεται το τρίτο τρίμηνο του 2015 εστιάζοντας στα Android tablets, ενώ ενδέχεται να δούμε και παραλλαγές με Linux.

Ο Amur είναι πολύ πιθανόν να διαθέτουν 4 πυρήνες και GPU βασισμένη στην GCN 2.0 αρχιτεκτονική της AMD. Ο Nolan θα χρησιμοποιεί την Puma+ αρχιτεκτονική ενώ εμφανισιακά θα είναι ίδιοι, δεδομένου ότι η κατασκευαστική μέθοδος θα παραμείνει 20nm. Ύστερα γεννάται το ερώτημα, εάν η AMD θα κυνηγήσει την NVIDIA και το Tegra K1 SoC της παρουσιάζοντας κάτι σχετικό.

[img_alt=Εμφανίστηκαν στοιχεία για τα AMD Amur και Nolan SoCs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture34869.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now