MetallicGR

Ubisoft: Τα 30fps ιδανικά για έναν action-adventure τίτλο

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ubisoft: Τα 30fps ιδανικά για έναν action-adventure τίτλο]http://www.hwbox.gr/images/news_images/adventure4.jpg[/NEWS_IMG] Σύμφωνα με τον level design director του Assassin's Creed Unity Nicolas Guérin, η πρόσφατη ανακοίνωση του στούντιο (ότι ο τίτλος θα τρέχει στα 30fps) ήταν εν μέρει μια στιλιστική επιλογή.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα θέλαμε να πετύχουμε τα 60fps. Δεν νομίζω ότι ήταν καλή ιδέα, επειδή δεν είχαμε να κερδίσουμε κάτι από αυτό και δεν θα έμοιαζε ρεαλιστικό. Θα ήταν κάτι σαν την ταινία Hobbit, θα φαινόταν πολύ παράξενο», τόνισε αρχικά o developer.

Ο Guérin πρόσθεσε στη συνέχεια, πως και σε άλλα games ισχύει το ίδιο (όπως η σειρά Rachet and Clank), ενώ τα 30fps θα πρέπει -κάποια στιγμή- να είναι η standard επιλογή για τους developers, μιας και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και στην απόδοση της εικόνας. Από την άλλη, ο creative director του Assassin's Creed Unity Alex Amancio υποστηρίζει -ως ένα σημείο- την άποψή του Guérin, ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλα είδη τίτλων όπου αξίζει να επιδιώξει κανείς τα 60fps, όπως είναι τα shooter games. Επίσης, τόνισε πως για το AC: Unity ο στόχος ήταν τα 30fps, μιας και έτσι δίνεται μία πιο κινηματογραφική αίσθηση, ενώ επιτρέπει στην ομάδα να ωθήσει την ποιότητα και την απόδοση του τίτλου στο μέγιστο.

[img_alt=Ubisoft: Τα 30fps ιδανικά για έναν action-adventure τίτλο]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture35087.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Τα 30fps είναι προβληματικά λίγα, αλλά ο πονηρός πατάει στην λάθος αντίληψη ότι "το μάτι του ανθρώπου..."* κτλ.

Οι ταινίες φαίνονται οκ στα 30, γιατί αν κοιτάξεις ΟΛΑ τα frame είναι blured προς το επόμενο, και έτσι τα βλέπουμε να κυλούν σωστά. Αλλά τα γραφικά των υπολογιστών είναι sharp, 30 fps απλά δεν φτάνουν για gaming. Πόσο μάλλον για non-G-sync gaming.

*το μάτι του ανθρώπου δεν βλέπει ούτε 20, ούτε 30, ούτε 100 fps. ΔΕΝ βλέπει fps. Είναι φτιαγμένο να ανιχνεύει κινήσεις, από τότε που αυτό ήταν απαραίτητο για την επιβίωσή του.

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Έτσι και αλλιώς αντιλαμβανόμαστε σαν smooth κινούμενη εικόνα τα 25 frames per second επομένως αν είναι σταθερά τα 30 που είναι το πρόβλημα ? προσωπικά θα έλεγα ότι είναι το αιώνιο ποιος έχει το μεγαλύτερο νούμερο. Η μεγάλη αποτυχία αυτής της γενιάς είναι η αδυναμία fullHD ...

Link to comment
Share on other sites

παιδια εγω ειδα ταινια κανονικη νορμαλ οπως λενε στα 30 και ειδα και στα 40κατι ειχε διαφορα....

το avatar τελειως διαφορετικη ταινια μιλαμε..........

τωρα στα games να μην μιλησω... 30 και μ@@@@ς...... αντι να τα κανουν 144 να πανε με τα μονιτορ κανουν....

Link to comment
Share on other sites

εγω παντως συμφωνω με τον mr. στο συγκεκριμενο παιχνιδι δε θα δεις καμια διαφορα στα 60 fps. δεν ειναι ραλακι ή fps game να δεις διαφορα.

@Χ4Κ4 το avatar που ειδες ηταν το 3d σε 48p. οι υπολοιπες ταινιες κοβονται σε 24/25p για τον κινηματογραφο.

Link to comment
Share on other sites

αμα παιξετε csgo στα 60fps/60hz και στα 144+fps/144hz και δεν δειτε ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ διαφορα τοτε να κοιταξετε τα ματια σας , καποιο θεμα εχουν στανταρ ..

αυτα τα περι 30 και κινηματογραφικης ειναι ξεκαθαρα σταχτη στα ματια των 12χρονων ωστε να μην γκρινιαζουν που λογο εξελιξης η console next gen ειναι ηδη πισω 2+ χρονια απο τα απλα gaming pc ...

Link to comment
Share on other sites

τα fps δεν εχουν καμια σχεση με τα υπολοιπα games στο πως σκαλωνουν με τα fps. πχ GTA παιζεις μια χαρα στα 30fps ΣΤΑΘΕΡΑ.

Αλλα ναι, η ubisoft εχει ψυχολογικα.

Link to comment
Share on other sites

προσωπικα επαιξα assassins creed 1 pc, 24'' monitor, 1080p και black flag σε ps3, 40'' tv 1080p. δεν ειδα καμια διαφορα στην εξελιξη. ενταξει τα γραφικα ηταν σιγουρα καλυτερα στο pc, δε το συζηταμαι.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορούσαν οι "New Gen zduper consoles" να βγαλουν 4k 60fps θα τολμούσε κάνεις να κάνει τέτοιες δηλώσεις;

Αλλά τώρα 900p και 30fps είναι "κινηματογραφικη εμπειρία"...

Sent from my MI 2S using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=5413]conroe[/MENTION] αυτο πρεπει να ηταν δεν ειμαι σιγουρος απλα και τα δυο τα ειδα στην ιδια οθονη με το ιδιο μηχανημα και η διαφορα ηταν τεραστια.....

το μονιτορ μου δεν ειναι 3D αλλα τα παντα ηταν τοσο ζωντανα και σβελτα, αν δε το δεις δεν το καταλαβαινεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now