MetallicGR

Η ARM ανακοινώνει τρεις νέες GPUs

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η ARM ανακοινώνει τρεις νέες GPUs]http://www.hwbox.gr/images/news_images/arm.jpg[/NEWS_IMG] Η ARM βελτιώνει την αποδοτικότητα των SoC της με νέες GPUs και video και display blocks πηγαίνοντας ένα βήμα μπροστά.

Συγκεκριμένα η ARM βελτιώνει κατά πολύ την οικογένεια Mali-T7x0 GPUs που ανακοινώθηκε πριν από έναν χρόνο και βρίσκεται σε πολλά SoCs όπως το Exynos 7 Octa του Galaxy Note 4. Έτσι αποκαλύπτεται η Mali-T860 με υποστήριξη OpenGLES 3.1, DirectX11.1 και 10-bit input / output για το YUV colour space. Η εν λόγω GPU έρχεται για να δώσει τις υψηλότερες επιδόσεις με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση. Έπειτα έρχονται οι Mali-T820 και Mali-T830 οι οποίες καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στο PCB καθώς χρησιμοποιούν τους μισούς shading cores σε σχέση με τις παλιότερες GPUs αλλά διπλασιάζουν την αριθμητική ικανότητα με δύο ALUs ανά πυρήνα.

Παράλληλα, οι νέες GPUs εξοπλίζονται και με νέα video και display blocks. Το Mali-DP550 έχει ως κύριο στόχο την ενεργειακά αποδοτική και ασφαλή προβολή του βίντεο στην οθόνη μέσω του SoC. Και ερχόμαστε στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι. Η Mali-V550 διαθέτει hardware encoder και decoder για βίντεο H.265 (HEVC) το οποίο προσφέρει πιο μικρά αρχεία με ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια ευελπιστώντας να αντικαταστήσει σε κάποια φάση το H.264 standard.

Εν κατακλείδι, οι συσκευές που θα χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες της ARM που προαναφέραμε θα είναι ελάχιστα ταχύτερες από τις αντίστοιχες τωρινές, θα προσφέρουν μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα και θα μπορούν να χειριστούν μεγαλύτερες αναλύσεις (4K) με ευκολία.

[img_alt=Η ARM ανακοινώνει τρεις νέες GPUs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture36031.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η ARM ανακοινώνει τρεις νέες GPUs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture36032.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η ARM ανακοινώνει τρεις νέες GPUs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture36033.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η ARM ανακοινώνει τρεις νέες GPUs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture36034.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η ARM ανακοινώνει τρεις νέες GPUs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture36035.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now