Recommended Posts

Τάσο, ωράια παρουσίαση, τα έθεσες όλα πολύ όμορφα! :T:

Έχω μερικές ερωτήσεις.

1. Κατασκευαστικά - μιας και έχεις δοκιμάσει πολλά AIO από πολλές εταιρίες - σου θύμισε κάποια η Maelstrom?

2. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως σε idle όλα τα AIO αποδίδουν πάνω κάτω τα ίδια, οπότε ο χρήστης που το θέλει

για μακροζωία του υπολογιστή του να διαλέξει το φθηνότερο ενώ όποιος θέλει ησυχία να διαλέξει αυτό με τους πιο αθόρυβους

ανεμιστήρες?

3. Όποιος θέλει AIO για Load/Overclocking καταστάσεις, καλό θα έιναι να πάει σε πιο "επώνυμα" που κρατάνε καλύτερα?

Για το 2, ήξερα πως κάποτε θα το πω, αλλά πίστευα πως θα αργήσει αυτή η ώρα.

Η ιστορία έχει δείξει πως στο τέλος, πίσω από όλα, είναι 2 το πολύ 3 εργοστάσια (βλέπε μητρικές, GPUs, SSDs).

Link to comment
Share on other sites

1) Το Maelstrom 240 το φτιάχνει η ίδια η Deepcool. Κατασκευαστικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο, με το ψυγείο να θυμίζει τελείως Η100 (και όχι Seidon - δεν έχει την βαλβίδα πλήρωσης) και τους σωλήνες να είναι οι κλασικοί σαν των seidon και των παλιών Corsair. To block όμως μέσα / έξω είναι bespoke με αρκετά ok βίδες ασφαλείας μέσα κτλ. Κοντολογίς ασχέτως δυνατής τιμής - δεν δείχνουν να έχουν "κόψει" από κάπου.

2) Το idle ναι, είναι εύκολο για όλα τα ΑΙΟ και στο κάτω κάτω με τα ρεύματα και τις τάσεις στο idle στα σημερινά chip, δεν έχει και τόση σημασία αν θα είσαι στους 36 ή 38 βαθμούς. Όποιον τον ενδιαφέρει η αξιοπιστία του συστήματος του πάνω από όλα όμως, ας ξεχάσει ΟΛΑ τα νερά. Όσο καλά και να φτιάξεις ένα ΑΙΟ, όσο καλά και να σχεδιάσεις μια loop, τα πιθανά falure points είναι περισσότερα σε σχέση με μία single tower αερόψυκτρα με έναν ανεμιστήρα. It's the nature of the beast.

3) Όποιος θέλει για overclocking σίγουρα τον ενδιαφέρει κάτι με μεγάλη επιφάνειά (240/360) και ιδανικά αξιόπιστους bundled ανεμιστήρες. Στο πέρασμα του χρόνου φερειπείν, οι ανεμιστήρες των Seidon αποδείχτηκαν ΤΑΝΚΣ - ενώ πχ της H110 όχι και τόσο. Απλά το κακό με την τελευταία πρόταση είναι ότι αυτά τα συμπεράσματα σου προκύπτουν μερικά χρόνια μετά το review :D Οι μάρκες δε, δεν είναι πανάκια. Corsair με χαλασμένα LEDs, Cooler Master που πήραν αέρα κτλ κτλ. Βλάβες συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, οπότε η γενική συμβουλή είναι μην είστε brand loyal και διαβάζετε τα reviews.

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now