MetallicGR

NVIDIA: Πιθανή καθυστέρηση των νέων Maxwell GPUs

Recommended Posts

[NEWS_IMG=NVIDIA: Πιθανή καθυστέρηση των νέων Maxwell GPUs]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia2.jpg[/NEWS_IMG] Όχι δεν μας χτύπησε ο δαίμονας του τυπογραφείου, αναφερόμαστε στον GM200 πυρήνα και πιθανότατα στην GTX 980 Ti.

Οι φήμες για την διαθεσιμότητα της νέας κάρτας της NVIDIA η οποία θα κατασκευάζεται σε μικρότερο node δίνουν και παίρνουν. Άλλοι μιλούν για 20nm, άλλοι πιστεύουν πως ο GM200 πυρήνας θα κατασκευάζεται στα 16nm FinFET, ενώ υπάρχουν και φωνές που θέλουν άλλη μια κάρτα στα 28nm με πιθανότητα μιας επανέκδοσης στα 16nm FinFET αργότερα! Εάν λάβουμε υπόψιν την πρώτη εκδοχή τότε η ανακοίνωσή τους θα γίνει μέσα στο 2015 και συγκεκριμένα στο τέλος τους έτους όπου θα είναι έτοιμες.

Η δεύτερη εκδοχή, μας μεταφέρει στο 2016 και αυτό γιατί αυτή την περίοδο η TSMC έχει τεράστιο φόρτο εργασίας που προέρχεται από τις Apple και των κονσολών για την κατασκευή APUs. Όμως δεδομένης της αποδοτικότητας της αρχιτεκτονικής Maxwell ακούγεται και η τρίτη φωνή που μιλά για ίδιο node με τις GeForce 970 και 980 δηλαδή 28nm.

[img_alt=NVIDIA: Πιθανή καθυστέρηση των νέων Maxwell GPUs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture36559.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now