MetallicGR

Masque Attack, νέο malware βρέθηκε στο iOS

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Masque Attack, νέο malware βρέθηκε στο iOS]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35029.jpg[/NEWS_IMG] Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί για malware σε iOS 7.1.1, 7.1.2, 8.0 και 8.1.

Η επίθεση με το "μεταμφιεσμένο malware" (Masque Attack) οφείλεται σε μια τρύπα ασφαλείας που έχουν τα παραπάνω λειτουργικά της Apple και βρίσκονται στο μεγαλύτερο ποσοστό των συσκευών της εταιρείας, ενώ αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την ιδιωτικότητα των χρηστών. Συγκεκριμένα, το malware παίρνει τη μορφή μιας φαινομενικά ασφαλούς εφαρμογής, όμως στην ουσία συνδέει τη συσκευή με έναν server, τροφοδοτώντας τον με τα δεδομένα του χρήστη, φυσικά εν αγνοία του.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το να κλείσουμε την εφαρμογή δεν βοηθά και μπορεί να ανεβάσει στον server τα sms που στέλνουμε, τα email, αλλά και άλλα προσωπικά δεδομένα από τις cache του τηλεφώνου καθώς τα παρακολουθεί συνεχώς όσο τρέχει στο παρασκήνιο. Το malware μπορεί να σταλεί στο θύμα μέσω ενός απλού link από κάποιο email, sms ή chat, προτρέποντάς το να κατεβάσει ένα γνωστό παιχνίδι ή κάτι "πιασάρικο", μια διαδικασία που φαίνεται με κάθε λεπτομέρεια στο βίντεο που ακολουθεί. Φυσικά, σαν μέτρο προστασίας, καλό θα είναι να εξετάζετε κάθε link προτού το ακολουθήσετε, για να μην βρεθείτε προ απροόπτου.

[video=youtube;76ogdpbBlsU]

[img_alt=Masque Attack, νέο malware βρέθηκε στο iOS]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture36810.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now