MetallicGR

Η Intel αποκαλύπτει τον Haswell-EX με 36 threads

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Intel αποκαλύπτει τον Haswell-EX με 36 threads]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel1.jpg[/NEWS_IMG] Αν και ακόμη δεν ανακοινώθηκε, ο νέος server επεξεργαστής της Intel είναι τέρας επιδόσεων!

Περισσότερα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τον επερχόμενο Xeon E7 v3 "Haswell-EX" επεξεργαστή της Intel, ο οποίος θα κάνει επίσημα το ντεμπούτο του στο IEEE international Solid-State Circuits Conference (ISSCC) τον Φεβρουάριο του 2015, ευελπιστώντας φυσικά νε κλέψει τις εντυπώσεις. Παράλληλα ο επεξεργαστής θα κατασκευάζεται με βάση την τεχνολογία Tri-Gate της Intel στα 22nm και θα εξοπλίζεται με συνολικά 5.56 δις τρανζίστορ κάνοντάς τον, τον πιο πολύπλοκο x86 επεξεργαστή του κόσμου.

Το κύριο χαρακτηριστικό για το οποίο γράφεται και αυτή η είδηση, είναι ο αριθμός των πυρήνων. 36 ολόκληρα threads πηγάζουν από τους 18 πυρήνες του Haswell-EX που συνοδεύονται από 45MB Last level cache (LLC), ενώ δεν λείπει ο DDR4 controller, PCIe Gen3 και η συνεργασία με μητρικές έως και 8 socket. Τέλος, η νέα σειρά, θα φέρει αρκετά από τα χαρακτηριστικά των Itanium στην πλατφόρμα των Xeon CPUs.

[img_alt=Η Intel αποκαλύπτει τον Haswell-EX με 36 threads]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture37076.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Βλακείες intel, η amd έχει έτοιμο έναν apu me 8 επεξεργαστές κομμένους happy mediume cpu σε 8 κομμάτια έκαστος όποτε 64 threars..:hehe:

Αστείος! Όπως πάντα! :P

Εγώ όταν βγεί ο V3 θα τον τιμήσω να με θέλουν όλες για το PC μου :P

Link to comment
Share on other sites

Καλά είπαμε, θες οπωσδήποτε Haswell-EX για να ρίχνεις τα κορίτσια; :shifty:

Πάρε Haswell-EP, καμιά δεν θα το καταλάβει αν δεν έχεις σύστημα με πάνω από 4ς επεξεργαστές και τα ρέστα δώστα σε εμάς. :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now