ethnik471

Λάθος ένδειξη θερμοκρασίας...

Recommended Posts

Καλησπέρα! Προσπαθώ να δω την θερμοκρασία των περιφερειακών μέσω του hardwareMonitor και του speccy αλλα το αποτέλεσμα είναι ίδιο όσες φορες και αν τα ανοιγοκλείσω! Λάθος ενδείξεις! Τουλάχιστον για τον επεξεργαστή!

Συγκεκριμένα το hwmonitor μου λέει 9 βαθμους κελσίου. Μάλιστα ξεκινάει απο τους 19 και αρχίζει και πέφτει μεχρι τους 9! Το speccy πάλι ανεβοκατεβαίνει συνέχεια αλλα και αυτό εκει γύρω με πάει.

Έχω μπει στο bios και η θερμοκρασία είναι 19 βαθμοί κελσίου!

Τι μπορεί να φταίει? Έχω τις τελευταίες εκδόσεις, τους τελευταίους drivers τα windows 7 sp1 είναι ενημερωμένα και φυσικά έχω την τελευταία έκδοση BIOS (με την προηγούμενη δεν πήρα μετρήσεις καθως το pc είναι καινούργιο και το έκανα bios update πριν καν βαλω τα windows).

Με προβληματίζει πολύ..

To pc είναι: gigabyte ga970a-ud3p , amd fx 6300

Link to comment
Share on other sites

Το εξής παράλογο πάλι! Με το που βλέπω τις απαντήσεις σας πάω να παρω screenshots! Πρώτα ανοίγω το hwmonitor το οποίο μου έδειχνε θερμοκρασία 20 βαθμούς (λιγο στο 19 λιγο στο 21-22 αλλα γενικα ηταν στο 20). Μετά ανοίγω και το speccy. Το ίδιο ! Σωστοί αριθμοί (λογικά).

Ελαχιστοποιώ για να ανεβάσω τα screenshots και μόλις τα ξανα ανοίγω απο το 20 αρχίζουν και πέφτουν στο 8-9....Ελαχιστοποίηση και ξανα άνοιγμα, το ίδιο! Χτυπάει 20άρι και απο κει σταθεροποιείται στο 8-9 !

Δείτε το πρώτο screenshot με τις νορμαλ θερμοκρασίες και κανα 2 λεπτά μετά το 2ο...

1) ng80tu.jpg

2)qohtz9.jpg

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ειναι οτι το pc ειναι καινούργιο και έκατσα χωρις pc για κανενα μήνα μεχρι να καταφέρω να τον ετοιμάσω αυτόν (κομμάτι κομμάτι)...Και τώρα στην ιδέα οτι μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα μου έρχεται κάπως...

Πάντως όλα τρέχουν άψογα...εφαρμογές (εκτος απο αυτες τις 2), παιχνίδια, τα πάντα...

Εν τω μεταξύ θα δοκιμάσω και με aida64..

Link to comment
Share on other sites

αν θυμαμαι καλα, στις gbt η πιο "σωστη" ενδειξη που εχεις για θερμοκρασια ειναι το TMPIN2 το οποιο στην περιπτωση μας (και σε ολα τα amd btw) διαβαζει λαθος idle και ειναι off 5-10C σε Load :P) Δοκιμασε να του δωσεις λιγο load πχ. τρεξε ενα πριμε για ενα λεπτο ξερω γω και δες το μαξ πιανει η καθεμια απτις τρεις αυτες θερμοκρασιες.

Σε γενικες γραμμες αν θυμαμαι καλα παει

TMPIN0 -> case/mobo temp

ΤMPIN1 -> NB ή VRM temp

TMPIN2 -> CPU Socket temp

ΤελοC βαλανε στο overdrive θερμοκρασια οποτε μπορεις να κοιτας αυτην. Αλλα μην τρελενεσαι, μια χαρα δουλευει το μηχανακι :D

Link to comment
Share on other sites

:hypnotysed:

Αυτό ήταν! Άνοιξα κανενα 5λεπτο το prime95 και είτε ανοιξω/κλεισω hwmonitor ή speccy τώρα μου δείχνει νορμαλ θερμοκρασία...29 συγκεκριμένα... τι κουλό είναι αυτό?

χαχα τι να πω!! Ευχαριστώ παρα παρα πολύ γιατί είχα ανησυχήσει!

Η αλήθεια ειναι πως είμαι νέο μέλλος εδώ και αυτες τις λιγες μέρες που είμαι εγγεγραμμένος έχω λάβει τόση βοήθεια (και τοσο γρήγορη!) όση δεν εχω λάβει μήνες ολόκληρους απο αλλού... Τι να πω... και πάλι ευχαριστώ παρα πολύ!!!

Ελπίζω κάποια στιγμή οι γνώσεις μου να είναι σε τέτοιο επίπεδο ωστε να μπορώ κι εγώ να βοηθάω τόσο....

:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now