MetallicGR

Πρόβλεψη για HDDs 100TB+ το 2025

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Πρόβλεψη για 100TB HDDs το 2025]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35030.jpg[/NEWS_IMG] Για να αποθηκεύσουμε τα πάντα (κυριολεκτικά).

Στο πρόσφατο Magnetism and Magnetic Materials (MMM) συνέδριο Advanced Storage Technology Consortium αποκαλύφθηκε ένα νέο roadmap με τις προβλέψεις στην βιομηχανία των σκληρών δίσκων μέχρι το 2025. Οι σημερινοί δίσκοι της αγοράς χρησιμοποιούν την κάθετη μαγνητική τεχνολογία εγγραφής (perpendicular magnetic recording - PMR) των δεδομένων η οποία σύμφωνα με τα μέλη του ASTC δεν αναμένεται να "περπατήσει" για πολύ.

Αντίθετα, το ASTC πιστεύει περισσότερο στην assisted magnetic recording (HAMR), την υποβοηθούμενη τεχνολογία εγγραφής δεδομένων που θα εισαχθεί μαζικά στους σκληρούς δίσκους μας το 2017. Η νέα τεχνολογία θα επιφέρει και δραματική αύξηση στα TBPSI (Terra bit ανά τετραγωνική ίντσα), από 0.86 που έχουμε σήμερα, στα 2-4 αυξάνοντας όπως είναι φυσικό και την χωρητικότητα, η οποία θα ξεπεράσει τα 20TB στα επόμενα 5 χρόνια.

Κάπου μέσα στο 2021 η βιομηχανία θα μεταβεί στην bit pattern media τεχνολογία η οποία θα συνδυαστεί με μια επέκταση του SMR, με το όνομα two dimensional magnetic recording (TDMR). Στο τέλος, η τεχνολογία bit pattern media με TMDR θα συνδυαστεί με την HAMR (heated-dot magnetic recording) αυξάνοντας τα TBPSI στα 10, με τη συνολική χωρητικότητα των δίσκων να ξεπεράσει τα 100TB επιτρέποντας την αποθήκευση... αμέτρητων δεδομένων.

[img_alt=Πρόβλεψη για 100TB HDDs το 2025]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture37324.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Περιμένω ssd σε τεράστιες χωρητικότητες!! Όχι άλλο κάρβουνο στα pc μας!!

Ποιος σε εμποδίζει φίλε μου να έχεις από τώρα μόνο SSD στο PC;

1 ΤΒ SSD από 450? και 1 ΤΒ HDD από 50?…

ευτυχώς υπάρχουν και τα κάρβουνα!

Link to comment
Share on other sites

εε καποια στιγμη θα πεσουν και οι τιμες των ssd..παντως τωρα μια χαρα τιμες εχουν για τις επιδοσεις που προσφερουν...

οι παραδοσιακοι δισκοι δεν προκειται να εξαφανιστουν απο την αγορα για τουλαχιστον δεκα χρονια ακομα. οσο θα υπαρχει αναγκη για αυξημενη χωρητικοτητα και φθηνων λυσεων backup, οι hdd θα παραμενουν παντα πρωτοι στην προτιμηση των καταναλωτων..

εγω αυτο που θελω να δω, ειναι αυξημενη αξιοπιστια..!!! καποια στιγμη πρεπει να ασχοληθουν σοβαρα με αυτον τον τομεα...αντε, γιατι βαρεθηκαμε με τα ελλατωματικα μοντελα την τελευταια 5-7ετια...

Link to comment
Share on other sites

παω στοιχημα πως η μεση ταχυτητα μεταφορας θα ειναι μεταξυ 500 mb-1gb...λογω της αυξημενης πυκνοτητας ανα πλατερ.

Εννοούσα ότι θα πρέπει να έχεις και 2-3 άλλους 100ΤΒ σκληρούς να κάθονται σαν backup στην άκρη για να είσαι σίγουρος! :lolling:

Link to comment
Share on other sites

Εννοούσα ότι θα πρέπει να έχεις και 2-3 άλλους 100ΤΒ σκληρούς να κάθονται σαν backup στην άκρη για να είσαι σίγουρος! :lolling:

αχαχαχααχ..ναι σωστα..μακαρι να ασχοληθουν και με την αξιοπιστια(το οπoιο με ενδιαφερει περισσοτερο) τους και οχι να καιγονται μετα απο ενα χρονο/μηνα(η και ωρα σε μερικους)...ευτυχως που δεν μου εχει καει ποτε κανεις :D

τωρα ουτως η αλλως, εχω διπλα back up, αλλα σε dvd και αλλα σε hdd..τα πιο σημαντικα αρχεια τα εχω εως και 3 φορες back up :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now