MetallicGR

Διαρρέουν benchmarks της AMD Radeon R9 300 series 'Captain Jack' GPU

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Διαρρέουν benchmarks της AMD Radeon R9 300 series 'Captain Jack' GPU]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd1.jpg[/NEWS_IMG] Η φημολογούμενη "Radeon R9 390X" δοκιμάζεται σε αρκετά games.

Η διαρροή μας έρχεται από το Chiphell το οποίο δημοσίευσε ένα γράφημα που δείχνει το average framerate σε πολλά γνωστά games όπως (Arma 3, Assassins Creed Unity, Battlefield 4, Far Cry 4). Το δείγμα της κάρτας ονομαζόταν "Captain Jack", ανήκε στην σειρά Pirate Islands GPUs και χρησιμοποιούσε το πιο πρόσφατο driver της AMD,14.11.2 beta. Οι επιδόσεις της ξεπερνούν ακόμη και τον μέσο όρο της GeForce GTX 980, από το πράσινο στρατόπεδο, αγγίζοντας τα 65.6FPS, αριθμός που ξεπερνά και την R9 290X κατά πολύ περισσότερο.

Ο... "Captain Jack" εκτός από τις επιδόσεις στα games που είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά, διαπρέπει και στην κατανάλωση, αφού στο ίδιο σύστημα που έγινε η δοκιμή ο μέσος όρος ανήλθε στα 197W, λίγο πάνω από την GTX 980 (185W) αλλά πολύ κάτω από την R9 290X (242W). Φυσικά για όλα τα παραπάνω, καθώς και για τα screenshots που ακολουθούν κρατάμε ορισμένες αποστάσεις/επιφυλάξεις όσον αφορά την αυθεντικότητα και θα σας μεταφέρουμε περισσότερα στοιχεία, μόλις εμφανιστούν.

[img_alt=Διαρρέουν benchmarks της AMD Radeon R9 300 series 'Captain Jack' GPU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture37333.jpg[/img_alt]

[img_alt=Διαρρέουν benchmarks της AMD Radeon R9 300 series 'Captain Jack' GPU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture37334.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Αυτά είναι! Πάει για απόσυρση η 980 και ακόμα δεν ήρθε καλά καλά! :hehe: Αν ισχύουν βέβαια.. @Sebastian κουνήσου μας φάγανε!!

πλακα θα εχει, να ειναι η 380χ αυτη.

:hehe: Μακάρι αλλά δυστυχώς δεν γίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Οπως εγραψα σε γειτονικο φορουμ:

Μην χαιρεστε αν δεν υπαρχουν επισημες μετρησεις. Αν ειναι αληθινα τα αποτελεσματα και αν ειναι η 380x προκειται για μια μεγαλη επιτυχια της AMD. Αν ειναι η 390x τοτε δυστυχως θα τον χασει και τον επομενο γυρο.

Για το θεμα του ανταγωνισμου να ελπιζουμε να ειναι η 380x και να ερθει σε τιμη 250 ευρω, ωστε 390 στα 350 και 390x στα 500-550. Αλλιως δεν βλεπω να ανακαμπτει το μεριδιο της αγορας που εχασε.

Link to comment
Share on other sites

Οχι ρε το thelab ηταν.

Κοιτα να δεις. Να παρακαλαμε να ειναι η 380x αυτη. Μονο καλο θα κανει στην τσεπη μας. Αλλα μεχρι να βγουν πιο τεκμηριωμενα benchmarks δεν το πολυπιστευω γιατι μιλαμε για τρελο αλμα αποδοσης.

Ινσομνια δεν εχω μπει ποτε στον κοπο να γραψω.

Btw. Δεν ειμαι fanboy καμιας εταιριας. Τωρα εχω 970gtx πριν ειχα 290. Οι καλυτερες καρτες που ειχα ποτε ηταν η 7970 και η 8800gts.

Edited by ejic
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και το εύχομαι κ εγώ μαζί σου! Μακάρι η 390x να ρίχνει +30% στην δική μου αλλά δεν το πιστεύω..γιατί τόσα χρόνια πληρώνουμε κάρτες και θαύματα δεν έχουμε δει ποτέ! Και τα 4gb vram πρέπει να ανεβούν γρήγορα!! Στο far cry 4 βλέπω 1600p 40-60fps 3.8gb usage vram τα πάντα ultra με hbao+ και ssao και on ότι έχει! Και αυτός είναι κ ο λόγος που δεν θα κάνω sli με αυτή την κάρτα..

Αν μου δώσει η 390x +30% σκοτώνω την 980 αύριο το πρωί! :hehe:

Link to comment
Share on other sites

ενταξει η 380x λιγο δυσκολο αλλα η 390 καθολου απιθανο. πιστευεις οτι μπορει να κατεβασαν 80w, αν αληθευουν οι μετρησεις, απο γενια σε γενια ακομα και αν πηγαν στα 20nm που φημολογειται?

Edited by conroe
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι να πιστέψω, και για 16nm δεν λένε ρε [MENTION=2195]MetallicGR[/MENTION]? Γενικά ποτέ δεν έδινα σημασία στης φήμες γιατί κατά κανόνα το τελικό προϊόν δεν έχει σχέση με αυτές. Πάντως ένα νέο τρελό μου κόλλημα είναι η φασαρία στο pc..τώρα ειλικρινά είτε είναι default είτε δουλεύει 100% δεν ακούω σχεδόν τίποτα και για μένα αυτό μετράει όσο και οι επιδόσεις της. Είχα και την προηγούμενη acx και στα games την άκουγα μια χαρά! Αυτή τίποτα! Δεν θέλουμε άλλα αεροπλάνα στα pc μας!! :)

Link to comment
Share on other sites

η 390 είναι όχι η X. Άντε να δούμε κάνα καλσόν να σκίζεται...

Και επιπλέον γιατί να μην έχει αυτήν την επίδοση? αφού η σειρά 9ΧΧ της nvidia δεν ανέβασε τον πήχη των επιδόσεων απλά μείωσε την κατανάλωση. Δεν είδαμε κάτι καινούργιο.

Edited by Trabakoulas
Link to comment
Share on other sites

ενταξει η 380x λιγο δυσκολο αλλα η 390 καθολου απιθανο. πιστευεις οτι μπορει να κατεβασαν 80w, αν αληθευουν οι μετρησεις, απο γενια σε γενια ακομα και αν πηγαν στα 20nm που φημολοειται?

Αν ειναι 20nm, με HBM memory και εχουν κανει πιο efficient την GCN 2.0, τοτε δεν ειναι απιθανο.

Link to comment
Share on other sites

also, γιατι να εχει watercooler μια καρτα των ~200w? ισως οντως να ειναι κατι σε φαση 380Χ.

Μεγάλο thermal density; Σε φάση δεν είναι άπειρα τα watt αλλά είναι μικρή περιοχή και τέτοιο το "ύφασμα" του finfet... ξερωγώ...

Πάντως δόκιμη η απορία, ναι.

Link to comment
Share on other sites

380Χ μου φαίνεται κι εμένα εξαιρετικά δύσκολο. Επίσης 380Χ στα 250? τιμή εισόδου στην αγορά, πάλι δύσκολο μου φαίνεται. Λογικά στην Ελλάδα στα ~300 θα έρθει. Anyway όπως το είπε και ο venisk ελπίζω απλά να έχουν έστω καλές επιδόσεις (δεν χρειάζεται να πάρουν τα σκήπτρα απ' την NVIDIA στην παρούσα φάση) μπας και κάνει καμιά μείωση στις τιμές η πράσινη και τσιμπήσουμε καμιά 970 :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now