MetallicGR

Κλειδώνουν τα Specs του Bluetooth 4.2

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Κλειδώνουν τα Specs του Bluetooth 4.2]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general2.jpg[/NEWS_IMG] Βοηθώντας παράλληλα στην ανάπτυξη του Internet of Things.

Οριστικοποιήθηκαν τα χαρακτηριστικά του Bluetooth 4.2 με το Bluetooth Special Interest Group (SIG) να υπόσχεται υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, δύο τομείς όπου αναμένεται να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του IoT. Το Bluetooth το συναντάμε πλέον σε αρκετές συσκευές, κυρίως φορητές και wearables, λόγω του χαμηλού ενεργειακού προφίλ κάτι που βοηθάει στην αυτονομία της μπαταρίας.

Η έκδοση 4.2 θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον τομέα με την είσοδο "low-power IP connectivity over Bluetooth" με υποστήριξη IPv6. Αυτό θα επιτρέψει στις συσκευές να συνδεθούν στο διαδίκτυο από μια edge συσκευή χωρίς την ανάγκη tethering με το smartphone που έχει ip συνδεσιμότητα. Αλλαγές έχει υποστεί και η ιδιωτικότητα, με την νέα έκδοση να πραγματοποιεί masking της MAC διεύθυνσης σε περίπτωση που συνδεθεί με κάποια "μη έμπιστη" συσκευή, αποτρέποντας έτσι την παρακολούθηση από τρίτους.

Διαβάστε το επίσημο

press release.

Η αύξηση της ταχύτητας αφορά μόνο το LE spec, όπου αυξάνεται το packet capacity 10 φορές και η ταχύτητα 2.5 φορές

[img_alt=Κλειδώνουν τα Specs του Bluetooth 4.2]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture38425.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now