MetallicGR

DIY: Φωτισμός PC με LED Strip

Recommended Posts

[NEWS_IMG=DIY: LED Φωτισμός PC]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture34930.jpg[/NEWS_IMG] Περιποιηθείτε τον υπολογιστή σας με ένα εύχρηστο LED strip.

Το Amazon έχει κατακλυστεί από τα σχετικά LED strips τα οποία συνοδεύονται από ειδικό controller (όταν πρόκειται για Multi color) και τι καλύτερο από το να φωτίσουμε το εσωτερικό του PC μας τονίζοντας το hardware του. Για το DIY θα χρειαστούμε ένα ψαλίδι, βολτόμετρο και φυσικά ένα LED Strip, σαν και αυτά που χρησιμοποιούμε σε ambilight "καταστάσεις".

Βήμα 1. Ανοίγουμε το sidepanel του κουτιού μας και ψάχνουμε για μια αχρησιμοποίητη molex θύρα καθώς από εκεί θα τροφοδοτήσουμε το LED Strip.

[img_alt=DIY: LED Φωτισμός PC]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture38465.jpg[/img_alt]

Βήμα 2. Από το Molex, χρησιμοποιούμε μια γείωση (μαύρο) καθώς και ένα θετικό πόλο (κίτρινο) ικανό να δώσει τάση 12V. Για την σωστή τάση συμβουλευόμαστε το βολτόμετρό μας.

[img_alt=DIY: LED Φωτισμός PC]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture38462.jpg[/img_alt]

Βήμα 3. Έπειτα δοκιμάζουμε κάποιο από τα καλώδια των LED με μια 9-βολτη μπαταρία για να βρούμε τον θετικό και τον αρνητικό πόλο. Αφού βρούμε την πολικότητα, τοποθετούμε την άκρη του καλωδίου στη σωστή μεριά του Molex.

[img_alt=DIY: LED Φωτισμός PC]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture38463.jpg[/img_alt]

Βήμα 4. Στο τελευταίο βήμα, ανάλογα με το μέγεθος του strip, "ντύνουμε" εσωτερικά το κουτί μας στα σημεία που θέλουμε να φωτιστούν. Τέλος, το αποτέλεσμα θα φαίνεται ακόμη πιο όμορφο εάν το κουτί διαθέτει και παράθυρο στο sidepanel.

[img_alt=DIY: LED Φωτισμός PC]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture38464.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now