Vagelis

Νέο "φωτογραφικό" laptop!

Recommended Posts

Καλησπέρα φίλες και φίλοι της κοινότητας! Καλές γιορτές και με υγεία σε όλους σας και σε όσους αγαπάτε!

Ήρθε η στιγμή να ζητήσω για δεύτερη φορά την πολύτιμη συμβουλή σας! (Την πρώτη, με βοηθήσατε να στήσω το υπέροχο μηχάνημα που γράφω τούτο εδώ το post!)

Αυτή τη φορά ψάχνουμε ένα για ένα laptop, όπως λέει και ο τίτλος του post, που θα κάνει κυρίως επεξεργασία εικόνας. Είναι και ευκαιρία τώρα με τις εορταστικές προσφορές πιθανότατα για μια καλή αγορά! Το laptop θα τρέξει κυρίως Photoshop, Lightroom και κάποιο Video editing software.

Δεν έχω ιδέα σε ποια σημεία πρέπει να δώσω επιπλέον προσοχή... Μου μοιάζουν προφανή, τα ανάλυση οθόνης, ανεξάρτητη κάρτα γραφικών και τα 8 GB RAM. Έλα όμως που δεν έχω ιδέα, τι παίζει με τις κάρτες γραφικών, ούτε με εταιρίες!

Το διαθέσιμο ποσό είναι γύρω στα 700?!

Περιμένω τις συμβουλές σας, υποδείξεις σας ή και κάποια πρόταση αν έχετε έτοιμη!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Βαγγέλης.

Edited by Vagelis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλές γιορτές!

Δεν μας είπες το σημαντικότερο όλων..ένα χρηματικό όριο..γιατί εγώ μπορώ να σου στείλω άνετα ένα macbook pro των 3000 ευρώ :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από το τι απαιτήσεις έχει, τι κάμερα έχει κλπ.

Αν έχει κάποια "μεγάλη" DSLR ( 24MP, 36MP ) και κάνει πέραν από "υποτυπώδη" επεξεργασία, ούτε τα 8GB RAM θα του είναι αρκετά.

Κοιτάς για επεξεργαστή Intel Core i7 κατά προτίμηση 4πύρηνο αφού κάνει και video editing.

Κάρτα γραφικών μην τρελλαίνεσαι, στο photoshop βοηθάει σε λίγα φίλτρα και στο 3D μέρος του photoshop ( αν χρησιμοποιεί το 3D ).

Πάλι κατά προτίμηση nVIDIA θα έλεγα, αλλά τώρα στα laptop και ειδικά αν δεν ξεφύγεις και σε τιμή, είτε πάρεις με nVIDIA είτε με AMD/ATi ίδιου επιπέδου θα είναι πάνω κάτω με διαφορές που δεν θα είναι και ιδιαίτερα αντιληπτές.

Αν ασχολείται σοβαρά με την φωτογραφία καλό θα ήταν να πάρει και ένα καλιμπραριστήρι ( κατά προτίμηση spectrophotometer όχι colorimeter ) για να καλιμπράρει και την οθόνη.

Κατόπιν σκέψεως, επειδή laptops & monitors = chaos, μια καλή ιδέα είναι MacBook με retina display συν το καλιμπραριστήρι κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Για επεξεργασία εικόνας, καλή τύχη να βρεις laptop με ips monitor.... Είναι ελάχιστα και πρέπει να ψάχνεις σε κατεβατά από specs για να βρεις ποια laptop διαθέτουν ips.

Εννοείται ότι ΤΝ και επεξεργασία εικόνας είναι έννοιες ασύμβατες...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now