B14ckfir3

PC Desk-Case Mod: Πιο απλό πεθαίνεις :P

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Πριν από λίγο καιρό αποφάσισα να φτιάξω ένα Desk-Case όπου τελικά υλοποίησα με έναν αρκετά απλό και οικονομικό, θα έλεγα, τρόπο.

Αρχικά είχα σκεφτεί να πάρω ένα έτοιμο γυάλινο γραφείο αλλά οι τιμές ανέβαιναν γρήγορα και μεγάλο πρόβλημα φαινόταν να είναι η κάρτα γραφικών που είναι γύρω στα 15 εκ. σε ύψος. Η πιο απλή λύση που μπόρεσα να βρω έτσι ώστε να μην κάνω περίεργες πατέντες με γραφεία από το ΙΚΕΑ, ήταν να εντοιχίσω ένα τζάμι και από κάτω να βάλω ένα ράφι και επειδή δεν ήθελα να φαίνεται πολύ "κρύο" το setup, είπα να χρησιμοποιήσω μία ξύλινη πλάκα μιας και είχα ήδη μία να κάθεται.

Δυστυχώς δεν έπαιρνα φωτογραφίες κατά το στήσιμο με την "κλασσική" έννοια, αλλά έκανα ένα timeplapse με την όλη διαδικασία. Παρακάτω είναι το βίντεο όπου όντας Youtuber (τρομάρα μου :P) σχολίασα παρέα με έναν φίλο μου που με βοήθησε στο στήσιμο.

[video=youtube;z17MHYNyPSU]

Όσον αφορά το συνολικό κόστος θα έλεγα πως είναι πολύ μικρό σε βαθμό που ένα κουτί με ένα έτοιμο γραφείο θα κόστιζαν, κατά πάσα πιθανότητα, παραπάνω.

Κόστος:

Τζάμι: 65 ευρώ από ένα τοπικό υαλοπωλείο. (Θα μπορούσε να είναι μόλις 45 αλλά επέλεξα τζάμι ασφαλείας με ένα περίεργο κόψιμο, έτσι, για την καγκουριά :P)

Ξύλινο ράφι: 10 ευρώ (+ λίγη μπογιά :P)

Βάσεις: <10 ευρώ μιας και έφτιαξα τις βάσεις του τζαμιού με κάτι παλιά σίδερα που είχα.

Σύνολο: 85-90 ευρώ για γραφείο + case xD

Ως προς τη πρακτικότητα θα έλεγα Μην το κάνετε, δεν βολεύει!", αλλά η αλήθεια είναι πως αν δεν είχα κάνει την πατάτα η motherboard να έχει "πλάτη" (παρέα με το IO) στον τοίχο, θα ήταν πολύ πιο βολικό :( Επίσης δεν βολεύει και πολύ σαν ύψος διότι έρχεται πολύ κάτω το ράφι και δεν χωράνε τα πόδι :P

Τέλος, έχω μερικές (άσχημες) εικόνες με το τελικό αποτέλεσμα το οποίο μπορώ να πω πως είναι ιδιαίτερα όμορφο μιας και είχα ήδη την υδρόψυξη. Ευχαριστώ για την προσοχή σας και τα σχόλια αγανάκτησης που προβλέπω πως θα δω! :P

vvacmSH.jpg

vzo7IBr.jpg

oXO9jKr.jpg

vvacmSH.jpg

vzo7IBr.jpg

oXO9jKr.jpg

vvacmSH.jpg

vzo7IBr.jpg

oXO9jKr.jpg

vvacmSH.jpg.72c2a4ee30aa2d4028482f64cfc0

vzo7IBr.jpg.77afd272ac2b04b6a6d1b3d4dc14

oXO9jKr.jpg.0f4da3788a1192f0212c1a0327e6

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά το χαίρομαι να βλέπω παλικάρια να υλοποιούν μια ιδέα τους. Ωραίος ρε μαν, και ακόμα και αν λές ότι έχει κάποια στραβά σε βλέπω με όρεξη οπότε δώσε πόνο που λένε και περιμένουμε την εξέλιξη του project σου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now