MetallicGR

Καθυστερούν οι next gen GPUs των NVIDIA - AMD

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Καθυστερούν οι next gen GPUs των NVIDIA - AMD]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/amd2.png[/NEWS_IMG] Το WCCFTech και οι πηγές του αναφέρουν πως οι next gen κάρτες γραφικών ενδέχεται να καθυστερήσουν μέχρι και δύο μήνες από "τη προβλεπόμενη" ημερομηνία.

Επίσης αναφέρει πως η TSMC θα διαθέσει την λιθογραφία των 20nm, όμως με τις Qualcomm και Apple να καταλαμβάνουν μεγάλο ποσοστό της παραγωγής, η NVIDIA θα μείνει με... μικρότερες ποσότητες chip στη φαρέτρα της. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πιθανή καθυστέρηση των next gen καρτών γραφικών, όμως δε σημαίνει ότι μέσα στο 2015 δε θα δούμε νέες κάρτες, καθώς ήδη ξέρουμε ότι η AMD ετοιμάζει μια νέα GPU στα 28nm, η οποία θα βασίζεται στην Hawaii αρχιτεκτονική των R9 290(X).

Από την άλλη η NVIDIA, σύμφωνα πάντα με το WCCFTech, λέγεται ότι θα προσπεράσει την λιθογραφία των 20nm και θα στραφεί κατευθείαν στα 16nm τα οποία αντιμετωπίζουν για την ώρα τα ίδια προβλήματα διαθεσιμότητας.

[img_alt=Καθυστερούν οι next gen GPUs των NVIDIA - AMD]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums321-picture39086.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Αι καλα.....θα βουρδουλιασει η 780 μεχρι να βγαλουν επιτελους μια καρτα της προκοπης....Εχουμε πηξει στην χαζομαρα των 28nm.....Αλλο που δεν ηθελε η nvidia να πουλησει τα πετσοκομενα maxwell της.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now