MetallicGR

Οι νέες Tesla GPUs δε θα βασίζονται στη Maxwell αρχιτεκτονική

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι νέες Tesla GPUs δε θα βασίζονται στη Maxwell αρχιτεκτονική]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/nvidia3.png[/NEWS_IMG] Σύμφωνα με ένα press conference που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Από την περίοδο που η GeForce GTX 750 και 750 Ti ήρθαν στο προσκήνιο, η NVIDIA μας έδωσε μια ματιά για το τι μπορεί να κάνει η αρχιτεκτονική Maxwell στα 28 νανόμετρα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την είσοδο των GTX 970 & 980 με το εξαιρετικό efficiency που προσφέρουν. Το επαγγελματικό Lineup της NVIDIA που απαρτίζεται από τις Tesla κάρτες γραφικών χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον FP64 FPUs για τους υπολογισμούς, κάτι που λείπει από την αρχιτεκτονική Maxwell.

Έτσι στο σχετικό press conference στο Τόκιο της Ιαπωνίας, η NVIDIA ανέφερε πως οι επόμενες Tesla HPC κάρτες ή επιταχυντές εάν προτιμάτε, θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται με βάση την αρχιτεκτονική Kepler, η οποία διαθέτει τις εν λόγω μονάδες, ενώ η επόμενη αρχιτεκτονική που θα ενσωματώνει Double-precision floating point units θα είναι η Pascal.

[img_alt=Οι νέες Tesla GPUs δε θα βασίζονται στη Maxwell αρχιτεκτονική]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums321-picture39148.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Κάθε φορά που διαβάζω κάτι για tesla εύχομαι ολόψυχα να πεθάνει αυτή η αγορά, ώστε να παίρνουμε double precision στις κανονικές gtx καρτάρες που βγάζει η πράσινη...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now