Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η NVIDIA αποκαλύπτει το Tegra X1 Chipset]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia3.jpg[/NEWS_IMG] Νέο Mobile Chipset αποκαλύπτει η NVIDIA στην CES 2015.

Το νέο NVIDIA Tegra X1 SOC από τον Jen-Hsun Huang ο οποίος άνοιξε το press briefing της εταιρείας στο Las Vegas όπου διεξάγεται η έκθεση. Πρόκειται για ένα νέο mobile SoC το οποίο χρησιμοποιεί 8 ARM πυρήνες κατασκευασμένους στα 20nm καθώς και υποσύστημα γραφικών Maxwell αρχιτεκτονικής με 256 CUDA cores, έχοντας 1TFLOP Επεξεργαστική ισχύ. Οι επιδόσεις του ξεπερνούν κατά δύο φορές αυτές του Apple A8 SoC που βρίσκουμε στα iPhone 6 (Plus), ενώ η NVIDIA μιλά για TDP που δεν ξεπερνά τα 10W.

Οι πυρήνες είναι 64-bit, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα χαρακτηριστικά πέρα από το γεγονός ότι θα είναι ένας συνδυασμός τεσσάρων Cortex A57 και τεσσάρων Cortex A53 64-bit και 32-bit, με 2MB L2 cache. Συγκρινόμενο με το Tegra K1, το εν λόγω chip προσφέρει μέχρι και 40% αύξηση των επιδόσεων στα games, και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην Maxwell αρχιτεκτονική και στο αυξημένο efficiency.

Παράλληλα, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του SoC είναι η υποστήριξη για 4K H.265 video με 10-bit βάθος χρώματος και 60 fps video streams. Ο επεξεργαστής όπως προαναφέραμε θα βρίσκεται σε μια πληθώρα φορητών συσκευών, όμως θα τον δούμε και στο εσωτερικό ορισμένων αυτοκινήτων, ως μέρος του NVIDIA Drive CX/PX που στην ουσία πρόκειται για ένα ψηφιακό cockpit, ένα από τα πιο προηγμένα που υπάρχουν. Το σύστημα Drive PX αποτελείται από ένα PCB με δύο Tegra X1 SoCs για συνολική ισχύ 2.3 TFlops δίνοντας τη δυνατότητα στα οχήματα να κινούνται μόνα τους, και τα οποία θα μπορούν να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον γύρω τους.

[img_alt=Η NVIDIA αποκαλύπτει το Tegra X1 Chipset]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture39257.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η NVIDIA αποκαλύπτει το Tegra X1 Chipset]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture39260.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η NVIDIA αποκαλύπτει το Tegra X1 Chipset]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture39259.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η NVIDIA αποκαλύπτει το Tegra X1 Chipset]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture39258.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now