MetallicGR

CES 2015: Ο διάδοχος του Blu-Ray ονομάζεται Ultra HD Blu-ray

Recommended Posts

[NEWS_IMG=CES 2015: Ο διάδοχος του Blu-Ray ονομάζεται Ultra HD Blu-ray]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general3.jpg[/NEWS_IMG] Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως από την νέα έκδοση του γνωστού format.

Το Blu-Ray που μας συνοδεύει για περίπου μια δεκαετία (και παραπάνω εάν λάβουμε το πότε εμφανίστηκε ο όρος) αναμένεται να αντικατασταθεί από το Ultra HD Blu-ray το οποίο μπήκε σε φάση τελειοποίησης και θα έχει ως βάση το πολύ αποδοτικό codec (HEVC) H.265 σύμφωνα με τα λεγόμενα του TheDigitalBits. Παράλληλα η χωρητικότητα θα αυξηθεί στα 66GB, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή για triple layer δίσκους για συνολικά 100GB ανά δίσκο. Ταινίες όπως η τριλογία "The Hobbit" θα κυκλοφορήσουν σε εκδόσεις 60 FPS με 10-bit διαβάθμιση χρώματος, υποστήριξη High Dynamic Range (HDR) αλλά και ευρύτερη ποικιλία χρωμάτων. Τέλος, το πρότυπο αναμένεται να έρθει στην αγορά στις αρχές του 2016 .

[img_alt=CES 2015: Ο διάδοχος του Blu-Ray ονομάζεται Ultra HD Blu-ray]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture39550.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Δώστε επιτέλους ένα τέλος στα οπτικά μέσα... Αν θέλουν οι εταιρίες να συνεχίσει να υπάρχει η διανομή περιεχομένου με φυσικά μέσα, ας δίνουν φλασάκια και ας είναι κλειδωμένα.

Link to comment
Share on other sites

Το μέλλον δεν ειναι στα οπτικά, τα πάντα θα ειναι online. Απο την άλλη ακομα το DVD ειναι κυρίαρχο μέσο προβολής και η αλλαγη στοιχίζει

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now