JC_Denton

ATi RV790 - Η νέα GPU της AMD που θα εκτοξεύσει τις επιδόσεις των Radeon HD 4000 ?

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/548a2f4ef1f197.jpg[/WRAPLEFT]Η ATi φαίνεται πως δεν πτοείται καθόλου από τις επερχόμενες GeForce 270, 290 και 260 GX2, αλλά δείχνει πανέτοιμη να βγάλει και αυτή το "μυστικό της όπλο".

Ο λόγος φυσικά για τις φήμες που ακούγονται περί της έκδοσης ακόμα μιας GPU αργότερα μέσα στο έτος, που θα σκοπεύει να χτυπήσει την αγορά των high-end χρηστών, καθώς και το mainstream κοινό. Αν αυτά που ακούγονται βγουν αληθή, η σειρά Radeon HD 4000 θα αποκτήσει ακόμα περισσότερα μέλη.

Το TechPowerUp είναι αυτό που μίλησε πρώτο για τέτοια πιθανότητα, τονίζοντας ότι υπάρχει περίπτωση η AMD να βγάλει την ATi RV790 GPU, η οποία θα είναι μια επανασχεδιασμένη RV770, με δυνατότητες επίτευξης πολύ υψηλότερων χρονισμών από τις κάρτες που ήδη είναι στην αγορά.

Τόσο πολύ δυνατή θα είναι η νέα κάρτα, με χρονισμούς αρκετά πάνω από τα 750 MHz, που θα αγγίζει σε επιδόσεις την nVIDIA GeForce GTX 280! Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, η αγορά σίγουρα θα αποκτήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και ο ανταγωνισμός αναμένεται πολύ έντονος.

Βέβαια, μην ενθουσιάζεστε ακόμα: Η εταιρεία ίσως όντως βγάλει το νέο πυρήνα, ίσως απλά για να βελτιώσει την κατανάλωση των GPU της - έχοντας ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις με τους παλιούς.

Για να δούμε λοιπόν - πρόκειται για ακόμα μια παραφημολογία, ή αυτή τη φορά θα βγουν όσα ακούγονται αληθή...?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now