MetallicGR

Δωρεάν laptop/tablet και σύνδεση στο internet σε δικαιούχους του Κ.Μ.

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Δωρεάν laptop/tablet σε δικαιούχους του Κ.Μ.]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/general4.png[/NEWS_IMG] Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος (K.M.), έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν δωρεάν laptop/tablet και 12μηνη σύνδεση στο internet.

Η προκήρυξη που ανακοινώθηκε από το TEE αναφέρει πως οι 289.300 της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης θα μπορούν από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου του 2015, να υποβάλλουν αίτηση για τη δωρεάν χορήγηση laptop/tablet και 12μηνης σύνδεσης στο διαδίκτυο σε μορφή επιταγής και θα είναι συγκεκριμένου ποσού. Οι χρήστες θα μπαίνουν στη διεύθυνση e-inclusion.gr για να εκτυπώσουν τον κωδικό τους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα:

Η δράση «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης» αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού στους πολίτες που είναι ωφελούμενοι του κοινωνικού μερίσματος και κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη).

Σκοπός της δράσης είναι:

Η πρόσβαση των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα σε τεχνολογίες ΤΠΕ

Η μείωση του ψηφιακού χάσματος μέσω της πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο

Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου από πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο

Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών μέσω σχετικής τεχνικής υποστήριξης/συμβουλευτικής ενημέρωσης στο χώρο τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα:

να αποκτήσουν και να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή, ή κινητή (mobile) ή δορυφορική)

να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop

να υποστηριχθούν και ενημερωθούν –προαιρετικά– σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου.

Η δράση θα υλοποιηθεί μέσω επιχορήγησης με τη μορφή κουπονιού (Επιταγή ψηφιακής Αλληλεγγύης). Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να εξαργυρώνουν το κουπόνι μέχρι και την 30/06/2015.

Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΠ ΨΣ), με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΤΕΕ) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε. (ΕΔΕΤ).

Περισσότερες πληροφορίες δείτε στα ΕΣΠΑ.

[img_alt=Δωρεάν laptop/tablet σε δικαιούχους του Κ.Μ.]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums321-picture40158.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now