MetallicGR

Ποιο Antivirus χρησιμοποιείτε και γιατί;

Ποιο Antivirus χρησιμοποιείτε και γιατί;  

82 members have voted

  1. 1. Ποιο Antivirus χρησιμοποιείτε και γιατί;

    • Avast
      17
    • Windows Defender
      17
    • Avira
      2
    • ESET
      8
    • AVG
      4
    • BitDefender
      11
    • Norton
      4
    • Panda
      0
    • McAfee
      0
    • Hitman
      0
    • Kaspersky
      10
    • Κανένα, είμαι προσεκτικός χρήστης!
      5
    • Άλλο
      4


Recommended Posts

Ένας υποτιθέμενος hacker μπορεί να εισέλθει στον υπολογιστή μας χρησιμοποιώντας την gateaway διεύθυνση IP του δικτύου μας όταν θέλει να υποκλέψει δεδομένα, κάτι κάτι που σχολιάστηκε σε ένα άλλο Poll, σχετικό με την ασφάλεια των δικτύων. Στο σημερινό θα εστιάσουμε περισσότερο στην ασφάλεια του υπολογιστή ο οποίος φυσικά βρίσκεται συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Είτε συνδεόμαστε στο internet μέσω Ethernet (wired) είτε μέσω ασύρματου δικτύου (wireless), ο κίνδυνος να μολυνθεί το overclocking/gaming/multimedia/work/casual σύστημά μας, είναι το ίδιο μεγάλος και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ενάντια στις απειλές δε θα πρέπει να παραμελούνται. Γι' αυτό λοιπόν τα προγράμματα αντιμετώπισης ιών, aka antivirus ήρθαν στη ζωή μας για να μας προστατεύσουν από κάθε λογής κακόβουλο λογισμικό, που είτε έχει εισέλθει εν αγνοία μας, είτε με κάποιο διαφορετικό τρόπο, όπως μεταμφιεσμένο σε μια εγκατάσταση (installer) γνωστού προγράμματος. Εσείς ποιο antivirus χρησιμοποιείτε (στο καθημερινό μηχάνημα εάν έχετε πολλά PC) και τι μοναδικό προσφέρει σε σχέση με άλλα που πιθανώς έχετε δοκιμάσει;

Photo courtesy of

PCTech Mag

[img_alt=Ποιο Antivirus χρησιμοποιείτε και γιατί;]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40198.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Μιας και το διάβασα πρώτος ας απαντήσω και πρώτος :P Εδώ και αρκετά χρόνια έχω τον συνδυασμό Avast/Malwarebytes (και τα δύο free) με το δεύτερο να ανοίγει δύο φορές τη βδομάδα για ένα γρήγορο σκανάρισμα, ενώ το πρώτο κλασικά τρέχει στο background.

Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία 5 χρόνια περίπου δεν χρειάστηκα antivirus παρα μόνο μια φορά που βιάστηκα να εγκαταστήσω κάτι το οποίο κατάλαβα πως ηταν μολυσμένο και χρησιμοποίησα malwarebytes και kaspersky μετά κράτησα μόνο το malwarebytes για να σκανάρω μια στο κάθε τόσο αλλα πολύ σπάνια.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ αποκλειστικά εδώ και 2 χρόνια το κορυφαίο και ΔΩΡΕΑΝ δίχως spamware και spyware κινέζικο antivirus, 360 Total Security από τον κινέζικo κολοσσό Qihoo με πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες στην Κίνα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Υπόψιν ότι παρέχει ΔΩΡΕΑΝ την μηχανή του Bitdefender και του Avira ενσωματωμένα στο πρόγραμμα οι οποίες ενεργοποιούνται κατά την επιθυμία του χρήστη.

360 Total Security | Download Free Antivirus for PC

Edited by IntelUser2525
Link to comment
Share on other sites

σε κάθε υπολογιστή μου (στο ίδιο σπιτικό δίκτυο), βάζω κι από ένα διαφορετικό, επιλέγοντας πάντα από τα διάφορα free που υπάρχουν... το θεωρώ πιο ασφαλές . Οπότε αυτή τη στιγμή υπάρχουν εγκατεστημένα avast, AVG, Avira, WinDefender... και μπορεί να ξεχνάω και κάποιο.

όταν βάζω σε κάποιου άλλου τον υπολογιστή, επιλέγω avast (πάντα σε silent mode). Kι εγώ αν "έπρεπε" να κρατήσω μόνο ένα, αυτό θα επέλεγα. Οπότε αυτό επέλεξα στην δημοσκόπηση...

στο παρελθόν είχα δοκιμάσει την σουίτα της Κασπέρσκι, αν ξαναγόραζα κάτι, μάλλον αυτή θα προτιμούσα... αλλά για την ώρα την περνάω με τα free.

Link to comment
Share on other sites

Microsoft Security Essentials και Malwarebytes Anti-Malware, δε μου έχει χρειαστεί κάτι παραπάνω ποτέ!

Αυτό!

MSE παντού - συν MBAM στα pc που κάθονται πιο "αθώα" άτομα του περιβάλλοντος μου. Αυτά συν το firewall του router μου είναι more than enough :)

Link to comment
Share on other sites

Πολύ παλιά χρησιμοποιούσα McAfee, αργότερα nod32 και μετά avast. Από την στιγμή που βγήκε το Microsoft Security Essentials χρησιμοποιώ αυτό σε Windows 7 και Defender σε Windows 8 (που ουσιαστικά είναι τα ίδια). Πολύ ευχαριστημένος, αν και γενικά προσέχω τι πατάω και που μπαίνω.

Link to comment
Share on other sites

ο μεγαλυτερος και πιο επικινδυνος "ιος" σε εναν υπολογιστη ειναι ο χρηστης

Ακριβώς. Ένα σύστημα είναι τόσο δυνατό όσο ο ποιο αδύναμος κρίκος. Και ο ποιο αδύναμος κρίκος είναι ο άνθρωπος. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ προσεκτικός αλλά έχω και ένα antivirus γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά. Πάντως τόσα χρόνια δεν μου έχει βγάλει αναφορά ότι έχω κατεβάσει κάποιον ιό.

Προ adsl εποχής που προμηθευόμουν προγράμματα από το CD/DVD των διάφορων περιοδικών πληροφορικής, στην κατηγορία Antivirus τύχαινε να βάζουν σε τακτική βάση το Avira (μεταξύ άλλων), το οποίο φυσικά εγώ με την σειρά μου το εγκαθιστούσα στους υπολογιστές μου. Από τότε έχω συνηθίσει με αυτό και το εγκαθιστώ σε όλους τους υπολογιστές μου ακόμη και τώρα. Επίσης περιστασιακά τρέχω και το Mawarebytes.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό, αν και διαφωνώ με την απόδοση του συγκεκριμένου και γενικά των αδύναμων antivirus, μπορεί ο πιο αδύναμος κρίκος να είναι ο άνθρωπος αλλά δεν ζούμε στο matrix!!! Όταν διαβάζω κάτι "δεν έχω antivirus αλλά δεν κολλάω ιούς" μου ανεβαίνει η πίεση λες και διαβάζεις το κώδικα όπως ο Νίο!!! :hehe:

Ax7Xul0.jpg

Επίσης έχω το bitdefender internet security στο μαγαζί..τρελή προσφορά έκατσε από το bitdefender :)

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το πω, αν όχι σβήστε το admins :P

ένας σοφός μου είπε κάποτε

"το να μπαίνεις στο ίντερνετ χωρίς antivirus,

είναι σαν να πηγαίνεις στο μπουρδέλο χωρίς καπότα...

κάτι θα κολλήσεις...!"

Link to comment
Share on other sites

BitDefender γιατί είχε -70% στο black Friday αλλά θα πάω πάλι σε NOD32 μόλις λήξει. Σπασ@@κο....

Μόλις το μάθεις δεν το αλλάζεις..αλλά θέλει χρόνο! Αν έχεις καμιά απορία ρώτα!

Link to comment
Share on other sites

Στο home pc ειχα nod32 μεχρι πριν κατι μηνες αλλα τωρα εβαλλα το bitdefender μιας και ο [MENTION=1118]venisk[/MENTION] παιρνει ποσοστα ειπα να τον βοηθησω βρε αδερφε!

Γενικα στα φορματ που κανω βαζω avast οχι γιατι το θεωρω το καλυτερο απλα αυτο βολεψε (παλιοτερα εβαζα το avira).

Η αληθεια ειναι δεν ειδα διαφορες απο nod32 σε bit απο θεμα ασφαλειας (και τα 2 μου κανουν την δουλεια εξισου καλα) αλλα ειδα διαφορες στο ui,exclusions και ram usage.

Στο θεμα ui κερδιζει το bit ξεκαθαρα, στο exclusions ειναι περιπου στα ιδια κι αυτο γιατι το nod32 θεωρω ειναι πολυ πιο ευκολο να βρεις που ειναι και να το setareis ενω στο bit μου πηρε κανα 5λεπτο να το βρω + οτι θελει system restart για να δουλεψει σωστα.Τελος απο θεμα ram usage το nod32 επιανε απο 88-100mb ενω με το bit να ειναι σταθερα πανω απο 200mb και να φτανει τα 220mb, και θα πει καποιος "σιγα την διαφορα εαν εχεις 8+gb ram!" Ναι ok αλλα σε καποια games οπως το CoD AW αυτα τα 100-150mb εμενα μου πετουσαν error msg απο τα windows και επρεπε να κλεισω μεχρι και το explorer.exe για να το παιξω οσπου απλα παρατησα το game :P

tl;tr εχω το bitdefender,ειχα το nod32 και τα 2 μου φανικα εξισου καλα για διαφορετικους λογους.

Untitled.png

Untitled.png

Untitled.png

Untitled.png.2093a15d21abcad74d5fe6202cb

Link to comment
Share on other sites

windows firewall

windows defender

microsoft security essentials

malwarebytes anti-malware free

Αλλα πριν απο αυτα ccleaner να καθαριζει τα παντα εκτος απο ελευθερο χωρο και auslogics registry cleaner free

Και παντα σε κανεναν browser δεν κραταει κωδικους και διαγραφει τα παντα κατα την εξοδο...

Τα τελευταια δυο χρονια ειμαι ετσι και δεν εχω παθει απολυτως τιποτα!!!

Link to comment
Share on other sites

Στον "πύραυλο" δεν έχω antivirus, ούτε καν συνδεδεμένο στο internet δεν τον εχω, φοβούμαι!!!.

Μόνο στα κατεβαστήρια απ όπου και έρχονται τα δεδομένα να τα φιλτράρω και να τα απολυμάνω με πεταντίν σαν άλλος Κων/νος Κατακουζiνός πριν μπούνε στην οικία των προγόνων μου. :hehe:

Avast γιατί έτσι μου αρέσει. Malwarebytes το πέταγα που και που να κανω κανα σκαν αλλα όλο μλκς έβρισκε άρα το ξέκοψα και αυτο.

Και το avast το χρησιμοποιώ περισσότερο μη φάμε κανένα keylogger επειδή μπαίνω ebanking αλλιώς δεν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now