MetallicGR

Νέο form factor μητρικής ενδέχεται να φέρει στο προσκήνιο η Intel

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Νέο form factor μητρικής ενδέχεται να φέρει στο προσκήνιο η Intel]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Γεγονός που μαθαίνουμε από φωτογραφία του SemiAccurate.

Η Intel διαθέτει ήδη στην αγορά την πλατφόρμα Bay Trail-M την οποία συναντάμε σε small form factor PCs ή αλλιώς τα γνωστά NUCs που έχουν non standard μητρικές στο εσωτερικό ενώ τα SoC είναι κολλημένα στο PCB. Η Intel ενδέχεται σύμφωνα με πληροφορίες του SemiAccurate να προχωρήσει στην ανακοίνωση ενός νέου τύπου socketed μητρικών οι οποίες θα διαθέτουν αρκετά χαρακτηριστικά και διαστάσεις 5.5 x 5.5 ίντσες σε αντίθεση με τις 6.7 x 6.7 ίντσες των Mini-ITX.

Ο νέος τύπος μητρικών δε θα εφοδιάζεται με κάποιο PCIe slot για εγκατάσταση ξεχωριστής κάρτας γραφικών, όμως ο χρήστης που θα στραφεί σε ένα τέτοιο form factor δε θα ενδιαφέρεται και πολύ. Επιπρόσθετα το SemiAccurate μιλά για δύο HDMI εξόδους εικόνας, M2 διεπαφή για εγκατάσταση SSD, υποστήριξη έως 16GB DDR3L So-DIMM μνήμες, 4x USB 3.0, Ethernet και WiFi συνδεσιμότητα. Ακόμη, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν το εν λόγω form factor θα βρεθεί στην αγορά είτε ως OEM hardware, είτε ως retail στα καταστήματα.

[img_alt=Νέο form factor μητρικής ενδέχεται να φέρει στο προσκήνιο η Intel]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40196.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

εβγαζαν διαφοροι, νομιζω και η asrock, pico and nano. εψαχνα να στησω κατι σε μικρο κουτακι με i5mobile cpu αλλα τελικα εβγαινε ακριβο μαζι με την ψυξη του.

κατι αντιστοιχο ηταν.

PICO880 - 5th/4th Generation Intel? Core? i7/i5/i3 and Celeron? Processor Pico-ITX SBC with DisplayPort/LVDS, 1 Gigabit LAN & Audio

NANO830 - Intel? Atom? D2550 Nano-ITX SBC with Intel? NM10 Chipset, LVDS/DisplayPort/VGA, Dual LANs and Audio

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει πολλα χρονια το Nano ITX
Socketed?
socketed or not δεν ειναι νεο ff :P

Αν και νομιζω κατι ειχα δει απο ιντελ επι εποχη 1155 σε nano itx με socket.

Ρε niggas ανοίξτε και καμιά wikipedia, το nano-itx είναι 120 × 120 mm (4.7 × 4.7 in) για εμάς στο μετρικό σύστημα, ενώ αυτό είναι 140 x 140 mm (5.5 x 5.5) και το mini-itx 170 × 170 mm.

Γατάκια

:cat:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now