MetallicGR

Bug του Steam για Linux διαγράφει όλα τα δεδομένα!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Bug του Steam για Linux διαγράφει όλα τα δεδομένα!]http://www.hwbox.gr/images/news_images/steam2.jpg[/NEWS_IMG] Όσοι χρήστες του Steam στο Linux μην μεταφέρετε την συλλογή από τα games σας σε άλλη τοποθεσία.

Το Neowin αναφέρει πως το Steam για Linux έχει ένα σοβαρό bug το οποίο ενεργοποιείται κάθε φορά που ο χρήστης θέλει να μεταφέρει τη συλλογή των παιχνιδιών του. Συγκεκριμένα όταν οι χρήστες αλλάξουν την προκαθορισμένη τοποθεσία αποθήκευσης των games, το Steam τρέχει την εντολή rm -rf "$STEAMROOT/"* όμως επειδή η μεταβλητή $STEAMROOT είναι κενή η εντολή μεταφράζεται ως "rm -rf /" (remove) η οποία διαγράφει τα πάντα, ειδικά εάν ο χρήστης του υπολογιστή είναι συνδεδεμένος με δικαιώματα root ή αλλιώς διαχειριστή.

Η Valve γνωρίζει το πρόβλημα και ήδη τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές εργάζεται στη διόρθωσή του μέσα από σχετικό patch και για την ώρα δεν συνιστούμε σε κανέναν να μεταφέρει την βιβλιοθήκη των παιχνιδιών σε άλλο σημείο.

[img_alt=Bug του Steam για Linux διαγράφει όλα τα δεδομένα!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40206.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now