MetallicGR

Τέλος εποχής για το πρόγραμμα Google Glass Explorer

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τέλος εποχής για το πρόγραμμα Google Glass Explorer]http://www.hwbox.gr/images/news_images/google.jpg[/NEWS_IMG] Η Google αποφάσισε να διακόψει το πρόγραμμα Explorer των "Γυαλιών" της.

Σύμφωνα με την Google, το project δε θα ξεχαστεί καθώς η εταιρεία σκοπεύει να βρει νέους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιήσει την τεχνολογία. Το πρόγραμμα Explorer έδινε τη δυνατότητα σε κάθε software developer να αγοράσει μια Google Glass συσκευή προς $1500. Η Google θα συνεχίσει να διαθέτει τα Google Glasses μέχρι και την Δευτέρα όπου θα σταματήσει επίσημα το πρόγραμμα και παρόλα αυτά ενθαρρύνει κάθε developer στην ανάπτυξη εφαρμογών για το συγκεκριμένο wearable.

Τέλος, οι υπεύθυνοι του project δεν έχουν ανακοινώσει κάποια νέα ημερομηνία για το πιθανό reboot των Glasses με αρκετούς δημοσιογράφους να μιλούν για οριστική "ταφόπλακα" από την Google.

[img_alt=Τέλος εποχής για το πρόγραμμα Google Glass Explorer]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40302.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Λογικό ήταν να τελειώσει το explorer... Έτσι και αλλιώς, ήταν η πρώτη φάση του προγράμματος. Σαν συσκευή πέρα από 5-10 απλά apps με πολύ βασικές (σε επίπεδο demo λειτουργίες) δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο να δείξει.

Δεν νομίζω να το παρατήσουν έτσι. Το Glass θα επιστρέψει, στην μορφή που πρέπει :)

Link to comment
Share on other sites

Η ίδια η google πιστεύω θα το ανασύρει.

Θυμάμαι τον linustechtips που έκανε ολόκληρη "ιστορία" για να πάρει το glass από Αμερική, το φόρεσε μια μέρα και το παράτησε γιατί ήταν άχρηστο :hehe:

Εξάλλου, δεν είναι μόνο θέμα εταιρίας, οικονομικών κλπ. Είναι και κοινωνικό το θέμα - η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμα έτοιμη να δεχτεί τα wearables, χώρια την κακή διαφήμιση που πήρε λόγω της ενσωματωμένης κάμερας.

Θα εμφανιστεί ξανά, όταν είναι έτοιμο και ώριμο σαν προϊόν. Απλά λυπάμαι αυτούς που έσκασαν 1500$ για μια συσκευή που τώρα καταργείται.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now