MetallicGR

Απορρίφθηκε αίτημα διακοπής των υπηρεσιών torrent στην Ελλάδα

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Απορρίφθηκε αίτημα διακοπής των υπηρεσιών torrent στην Ελλάδα]http://www.hwbox.gr/images/news_images/internet.jpg[/NEWS_IMG] Η δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα της ΑΕΠΙ για "μπλόκο" στα torrent sites.

Η εταιρεία ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) είχε υποβάλλει το 2013 αίτηση για φραγή των torrent sites από τους παρόχους Internet (ISPs). Η δικαστική απόφαση που βγήκε πριν από λίγες μέρες απέρριψε την εν λόγω απόφαση και στηρίχτηκε κυρίως στο ότι τα εν λόγω site διανέμουν συνήθως και νόμιμο περιεχόμενο (όπως για παράδειγμα διανομές linux) αναφέροντας χαρακτηριστικά: "...παραβιάζουν την ελευθερία της πληροφόρησης, το δικαίωμα συμμετοχής στην κοινωνία της πληροφορίας και το απόρρητο της επικοινωνίας, αλλά την αρχή διαδικτυακής ουδετερότητας, η οποία προβλέπει ότι όλες οι πληροφορίες πρέπει να διακινούνται χωρίς διακρίσεις."

Η απόφαση εκτείνεται σε 49 σελίδες και μπορείτε να το βρείτε σε μορφή PDF εδώ.

[img_alt=Στοιχεία για το νέο roadmap της MediaTek]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40360.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που για πρώτη φορά βλέπω δικαστική απόφαση κατά των παράλογων συμφερόντων.

Έχει τύχει να βρεθώ σε αστικό δικαστήριο 2 φορές (εκεί εκδικάζονται αποζημιώσεις, όχι ποινές) και περισσότερες από τις μισές υποθέσεις ήταν ΑΕΠΙ κατά "Χ".

Υπολογίστε κιόλας ότι βρέθηκα εκεί μέσα στην περίοδο της κρίσης και είχε πολλές υποθέσεις για ακάλυπτες επιταγές και χρέη σε τράπεζες. Φανταστείτε πριν τι γινόταν...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now