MetallicGR

Επανέρχονται οι χαμηλές επιδόσεις σε μερικούς 840 EVO SSDs

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Επανέρχονται οι χαμηλές επιδόσεις σε μερικούς 840 EVO SSDs]http://www.hwbox.gr/images/news_images/samsung.jpg[/NEWS_IMG] Η έρευνα του Tech Report δείχνει ότι μερικοί δίσκοι δεν έχουν επανέλθει στις κανονικές ταχύτητες.

Το Tech Report ήρθε αντιμέτωπο με μερικές αναφορές χρηστών που έλεγαν ότι αρκετοί 840 EVO SSDs της Samsung άρχισαν να εμφανίζουν και πάλι συμπτώματα "χαμηλών επιδόσεων" παρά το fix που είχε δημοσιεύσει πριν από καιρό, ακόμα και με το EXT0CB6Q firmware. Έτσι σε δοκιμές που πραγματοποίησε το Tech Report σε έναν (ξεχασμένο και σε αχρηστία) 840 EVO 250GB γεμάτο με αρχεία, έδειξε μέσες ταχύτητες 35-54MB/s, πολύ κάτω απ' όσο θα περιμέναμε.

Από την άλλη, δοκίμασαν έναν ακόμη 840 EVO ο οποίος χρησιμοποιούνταν σχεδόν καθημερινά χωρίς να δείξει τίποτα το περίεργο στις επιδόσεις του. Σύμπτωση, ή απλώς οι εν λόγω δίσκοι δε δείχνουν να επανέρχονται από το bugπου τους μάστιζε πριν από από μερικούς μήνες;

[img_alt=Επανέρχονται οι χαμηλές επιδόσεις σε μερικούς 840 EVO SSDs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40637.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Γνώριζα επίσης ότι έβγαζε fix σε 15 μέρες! :hehe: :hehe:

τρομερο fix.:hehe:

παντως αν επερνα για παρτι μου τον 840 pro θ' αγοραζα κατευθειαν ή κατι αντιστοιχο τελος παντων.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ για μένα πέρυσι θα έπαιρνα 2 840 pro αλλά δεν διαθέτουμε δυστυχώς όλοι τα ίδια χρήματα!! Ελπίζω να είναι κάτι άλλο και όχι ο ssd θα τον βάλω τώρα να τρέξει κάνα crystal να δούμε τι βγάζει!!

Link to comment
Share on other sites

Το δοκιμασία μαν αλλά δεν δούλεψε, στα 7 έτσι πάντως δουλεύει όπως λες.

Εγώ τον εκανα παλι το restore, δεν ξέρω αλλά τώρα πλέον μετα απ όλα αυτά και καλά να πάει θα νομίζεις οτι σέρνεται.

430read/ 460write παει το χαρβαλο. Και να σας πω και κάτι? Το διαισθανομαι...,και εσείς το διαισθανεστε :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα δεν λύνεται 100% ούτε με το νέο firmware που κυκλοφόρησε η samsung. Και έτσι, πέρασε στο νέο magician (4.6) και ένα advanced oprimization για να κάνει refresh όλα τα data, δηλαδή να γεμίζει το δίσκο με εγγραφές και να μειώνει τη ζωή του.

Εγώ για παράδειγμα που έχω τον δίσκο σε laptop και δεν το δουλεύω καθημερινά, δεν θα μπορεί το νέο firmware να κάνει καθημερινό "refresh" (=ξεσκισμα του δίσκου με writes) και έτσι θα πρέπει να τρέχω την χρονοβόρα διαδικασία του advance optimization για να πάρω το 100% των επιδόσεων.

Έχω στείλει ήδη mail διαμαρτυρίας στην samsung και ζητάω RMA.

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να υπογράψετε και το petition εδώ, για να μεγαλώσει η κατακραυγή, μήπως και αποφασίσει η samsung να προχωρήσει σε ανάκληση.

Link to comment
Share on other sites

Για μένα καλό θα είναι να τα μαζεψουμε όλοι και με ενα ωραίο βίντεο που θα φτιάξουμε στο εσύ σωλήνας να τα ρίχνουμε στην πυρά. Έτσι να πάρει περισσότερες διαστάσεις το ζήτημα και να δείξουμε στην κωλοεταιρεια οτι την έχουμε γραμμένη στα @@ μας. Ειλικρινά χ@εστικα για τα 70? που έδωσα, δεν ξαναπαιρνω ουτε αυτοκόλλητο απο αυτήν την σαπιοεταιρεια και ουτε θα αφήσω ποτε κανέναν γνωστό μου να ξαναπάρει Samsung προϊόν. :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now