MetallicGR

Οι κάρτες γραφικών της ASUS πρώτες σε πωλήσεις το 2014

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι κάρτες της ASUS πρώτες σε πωλήσεις το 2014]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35424.jpg[/NEWS_IMG] Οι DigiTimes αναφέρουν ότι παρόλο που η αγορά έπεσε λίγο, η ASUS κράτησε τις πωλήσεις της.

Η ASUS σύμφωνα με τους DigiTimes ήταν ο κορυφαίος κατασκευαστής καρτών γραφικών για το έτος 2014 αφού πούλησε 5 εκατομμύρια μονάδες στην αγορά. Η αγορά των GPUs υπέστη μια αισθητή πτώση το 2014, ειδικά κατά το τέλος του έτους, και οφείλεται στους Bitcoin miners, που έχασαν το ενδιαφέρον τους όταν είδαν το εικονικό νόμισμα ξεκίνησε την κατηφόρα. Δεύτερη έρχεται η GIGABYTE με περίπου 3,6 εκατομμύρια πωληθείσες μονάδες και τρίτη η MSI η οποία σημείωσε 2,8 με 3 εκατομμύρια κάρτες γραφικών.

Φεύγοντας από τους add-in-board hardware partners και περνώντας στις δύο μεγάλες αντιπάλους AMD και NVIDIA το ισοζύγιο μεταξύ των δύο "έγειρε" προς το μέρος της NVIDIA, ιδιαίτερα στο δεύτερο εξάμηνο, κάτι που οφείλεται στις νέες κάρτες της "πράσινης" (GTX 970, GTX 980) ενώ οι περισσότεροι AIBs που είχαν τη δυνατότητα κατασκεύαζαν κάρτες περισσότερο για λογαριασμό της πράσινης παρά της AMD για να μη δημιουργήσουν στοκ.

[img_alt=Οι κάρτες της ASUS πρώτες σε πωλήσεις το 2014]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40658.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now