Recommended Posts

Πω ρε Γρηγόρη, πήρε σάρκα και οστά και φαίνεται πολύ όμορφο και στιβαρό τόσο compact που βγαίνει!

Το μπλέ του 3D Πrinter μαζί με το μπλέ της μητρικής και των μνημών έδεσε τέλεια!

Go Go Go πάει πολύ όμορφα...! :)

Βάλε και μπλέ αυτοκόλλητα στην GPU να δέσουν όλα!

Πολλά μπράβο :T:

Link to comment
Share on other sites

Teaser time! :)

Εκτύπωσα κάτι ακόμα

DSCN0226.jpg

Είναι το τελικό (μάλλον) καπάκι για την μητρική.

DSCN0228.jpg

Και πήρα από τους Plexiglass Masters το routing plate, ελληνιστί πλάκα δρομολόγησης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Διαμαντή του plexiglass masters για την πολύ καλή δουλειά που έκανε με το cnc.

Δυστυχώς από Parvum systems ακόμα μου απαντάνε...

Θα βαρεθώ τους κολαούζους τις επόμενες μέρες.

DSCN0235.jpg

DSCN0236.jpg

Οι πρώτες προσπάθειες πήγαν καλά

DSCN0238.jpg

DSCN0240.jpg

Ελπίζω το Σαββατοκύριακο να έχω έτοιμη την πλάκα και να αρχίσω το στήσιμο της υδρόψυξης.

Bill όλο και κάτι μπλε θα κάνω επιπλέον για την GPU, no worries :)

Stay tuned!

Link to comment
Share on other sites

Μικρό teaser update και ερώτηση.

Η πλάκα είναι σχεδόν έτοιμη

DSCN0242.jpg

DSCN0243.jpg

DSCN0251.jpg

Τα δύο κανάλια (μπλε) είναι χωρίς διαρροές. Τα άλλα δύο όμως έχουν ελάχιστη διαρροή σε 2-3 σημεία. Είναι πολύ μικρές διαρροές ευτυχώς. Τόσο μικρές που πρέπει να κουνάω στον αέρα σαν shacker την πλάκα για να μετακινηθεί το νερό από τα σημεία διαρροής. Οι βίδες είναι όσο πρέπει γιατί μετά θα ραγίσει το plexi (έγινε σε μια, ευτυχώς όχι κάτι σοβαρό). Το λαστιχάκι είναι 2mm nitrile. Είναι πιο σκληρό στην εφαρμογή από το o ring των fittings. Μήπως των fittings είναι σιλικόνης; Γνωρίζει κανείς κάποιο μαγαζί στην Αθήνα που να πουλάει o ring cord από διάφορα υλικά και ελαστικότητα; Μήπως να χρησιμοποιήσω σιλικόνη (καθαρή 100% σαν αυτή για ενυδρεία) για να κολλήσει το λαστιχάκι στα αυλάκια και να λύσω και το θέμα των διαρροών;

Ενημερωτικά οι βίδες και το λαστιχάκι θα καλυφτούν αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω αυτό που κάνεις είναι το δυνατότερο σημείο του build σου, innovation και δεν έχει δοκιμαστεί πολύ, keep it going! :T::respekt:

Ευχαριστώ, μακάρι να λύσω και το θέμα που υπάρχει σύντομα. Όντως δεν είναι διαδεδομένο και για αυτό αναγκαστικά μαθαίνω και αποκτώ εμπειρία φτιάχνοντας και δοκιμάζοντας. Αν το έφτιαχνα ξανά θα είχα κάνει πολύ περισσότερα πράγματα με cnc και οδηγούς και ας έβγαινε πιο ακριβό. Μακάρι να μπορούσα να το κάνω με resin 3D εκτυπωτή ή με καλούπια γιατί θα έβγαινε πολύ πιο καθαρό αποτέλεσμα, αλλά δεν ξέρω κάποιο εύκολο τρόπο και σίγουρα δεν θα ήταν φθηνό.

Link to comment
Share on other sites

Ότι καλύτερο, ότι πιο έξυπνο και διαφορετικό έχω δει στο internet!!! Θα κοιτάξω τη Δευτέρα στο γραφείο μου είχα ζητήσα προσφορές για orings κατα παραγγελλία για ένα project παλιότερα. Χρησιμοποίησες σιλικόνη τελικά?? Ίσως και μαστίχα πολυορεθάνης να σου κάνει. Καλή συνέχεια στο project σου!!

Y.Γ. Σε resin σύστημα βρήκες τίποτα αξιόλογο DIY σε καλή τιμή??

Congrats και πάλι!!

Edited by Sonic
Link to comment
Share on other sites

Ότι καλύτερο, ότι πιο έξυπνο και διαφορετικό έχω δει στο internet!!! Θα κοιτάξω τη Δευτέρα στο γραφείο μου είχα ζητήσα προσφορές για orings κατα παραγγελλία για ένα project παλιότερα. Χρησιμοποίησες σιλικόνη τελικά?? Ίσως και μαστίχα πολυορεθάνης να σου κάνει. Καλή συνέχεια στο project σου!!

Y.Γ. Σε resin σύστημα βρήκες τίποτα αξιόλογο DIY σε καλή τιμή??

Congrats και πάλι!!

Ευχαριστώ. Πήρα σήμερα σιλικόνη bison καθαρή 100%, αδιάβροχη, διάφανη, ελαστική. Λέει ότι δεν κολλάει σε ακρυλικό και αυτό θέλω θεωρητικά, γιατί αλλιώς θα κολλήσει "μόνιμα" το καπάκι και αν γίνει χαζομάρα άντε να το ξεκολλήσεις. Αν θέλω να κολλήσει μπορώ να πάρω bison silicone sealant neutral. Θα δοκιμάσω πρώτα σε scrap plexi και o ring που έχει περισσέψει και μετά θα δοκιμάσω στο κανονικό. Θα ψάξω και από Δευτέρα για εναλλακτικό o-ring. Θέλω 2mm διαμέτρου σιλικόνης o-ring cord μεσαίας ελαστικότητας.

Αν κατάλαβα καλά το υστερόγραφο ψάχνεις DIY resin 3D printer. Δεν έχω ψάξει πολύ αυτή την κατηγορία 3D printer, ούτε τους άλλους SLS.

Για resin έχει instractable DIY πολύ αξιόλογο, αλλά δεν το λες εύκολο-φθηνό. Γενικά για resin στην αγορά των κοινών θνητών ένα όνομα παίζει το Form 1+.

Δεν έχει φτάσει ακόμα σε consumer level το resin 3D printing νομίζω. Εγώ περιμένω την "επανάσταση" με τον Carbon3D εκτυπωτή με την τεχνολογία CLIP για να ψαχτώ με άλλες τεχνολογίες εκτύπωσης.

Link to comment
Share on other sites

Good news everyone!

c835b052306a475e7f1321fd515e638f.jpg

Πήρα κορδόνι σιλικόνης 2mm λευκό και όλα καλά! Καθόλου διαρροή τουλάχιστον στο μεγάλο κανάλι που δοκίμασα, ενώ με το σκληρό λαστιχάκι είχε διαρροή.

DSCN0252.jpg

Σήμερα έχει καθάρισμα του plexiglass, λίγο κόψιμο λευκού plexi και σχεδιασμός των αυτοκόλλητων για την πλάκα.

Θα έχει καλό update σύντομα.

Stay tuned!

Link to comment
Share on other sites

Well it's done!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα έκανα διαφορετικά αν αποφάσιζα να το κάνω ξανά, αλλά θα τα αναφέρω στο τέλος.

Final pics!

Το καινούργιο καπάκι της μητρικής. Είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Δεν μοιάζει με TUF armor, αλλά σαν ιδέα μου αρέσει περισσότερο αυτό που έφτιαξα εγώ.

DSCN0275.jpg

DSCN0276.jpg

DSCN0277.jpg

Το watercooling routing plate έτοιμο! Χωρίς διαρροές με το λαστιχάκι σιλικόνης και με τα αυτοκόλλητα που ήθελα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Pixel Brothers για την πολύ καλή δουλειά με τα αυτοκόλλητα. Ετοιμάστηκαν γρήγορα και έγινε προσεκτική εφαρμογή. Πολύ καλοί επαγγελματίες!

DSCN0271.jpg

Και το τελικό αποτέλεσμα από αρκετές γωνίες :)

DSCN0298.jpg

DSCN0299.jpg

2e36aa72-d0b6-4c1b-99f8-ccfefeeff136.jpg

551870dd-b2f3-4d59-8e2e-30781365d597.jpg

0bf63252-8e47-48e0-92ae-7257789b56b7.jpg

bfb0877c-4d0b-4c33-974d-a7afe1ef05dc.jpg

DSCN0304.jpg

DSCN0305.thumb.JPG.b915866c6a4a95aa10fa5e43fd3873c7.JPG

DSCN0306.thumb.JPG.88abd50f5d062275a6910a8bc790c686.JPG

DSCN0308.jpg

DSCN0310.thumb.JPG.c3d3d742e10ab72ae1c36f9b89887ce6.JPG

Στο γραφείο έτοιμο. Έβγαλα το καπάκι για να αλλάζω την ταχύτητα της αντλίας για να φύγουν οι φυσαλίδες πιο εύκολα.

DSCN0314.jpg

Ήθελα να κάνω video (είχα διαλέξει και soundtrack) καθώς θα γέμιζα το loop (όπως του p0Pe στο Project NV), αλλά δεν έχω το κατάλληλο setup από φώτα, χώρο και στηρίγματα ακόμα.

Sorry...

Από θερμοκρασίες είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα πρώτα τεστ πήγαν πολύ καλά. 15 λεπτά furmark.

temps.jpg

Έχω CPU max 60C και GPU max 42.

Από θόρυβο οk. Ίσως τα grill που εκτύπωσα να ανεβάζουν τον θόρυβο λίγο.

Θα δοκιμάσω να γυρίσω τους ανεμιστήρες σε pull και θα δοκιμάσω με φίλτρο γενικά.

Έχω την αντλία στο sysfan και τους ανεμιστήρες με y-splitter στο CPU.

Τι θα έκανα διαφορετικά τώρα που απέκτησα την εμπειρία.

Πρώτα από όλα θα έκανα όσα μπορούσα με cnc και με περισσότερα εργαλεία. Καλή η σέγα, αλλά με μια γραμμή για οδηγό δεν είναι εύκολο να έχεις λεπτομερείς κατασκευή. Θα ανέβαζε το κόστος φυσικά, αλλά από το πρώτο build μου λέω ότι πρέπει να πάρω το δικό μου cnc και να έχω ένα σοβαρό εργαστήρι. Ίσως γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. :)

Δεύτερον αλλαγές στο σχέδιο. Θα έβαζα την πλάκα δρομολόγησης σε μεγαλύτερη απόσταση και θα έβαζα μόνο το λευκό αυτοκόλλητο με καλύτερο σχέδιο και όχι την αμμοβολή. Η αμμοβολή βέβαια αυτή τη φορά βοήθησε σε κάποια πράγματα και λόγο blocks περισσότερο ταιριάζει νομίζω. Κάτι που θα κάνω σε μελλοντικά build είναι να σχεδιάζω το κουτί σαν κομμάτια και όχι σαν ενιαίο. Σε αυτό το build οι SSD ωραία κρύφτηκαν, αλλά δεν μπορούν να αποσπαστούν εύκολα γιατί στο plexiglass που βιδώνουν βιδώνει και το ψυγείο.

Τρίτον διαφορετικά watercooling parts! Τα fittings πολύ ωραία, αλλά αν η πλάκα είχε μεγαλύτερη απόσταση θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μεγαλύτερα fittings με 2 o-ring για τους σωλήνες ή με καπάκι που να πιέζει το o-ring. Από blocks 100% αφήνω την ΕΚ προς το παρόν. Μόνο Bitspower πλέον! Δεν λέω ωραία η EK. Αλλά το Supremacy ράγισε με βίδωμα fittings μόνο με χέρι. (Τελευταία φορά που έλεγξα δεν είμαι ο superman, ίσα ίσα δεν θεωρώ ότι έχω και τρομερή δύναμη στα δάχτυλα)

Το 280x CSQ παρουσίασε εσωτερική βρωμιά από το προηγούμενο build, αλλά δεν καθαρίζει με τίποτα και εμφάνισε και βρωμιά και σε σημεία που δεν περνάει υγρό για κάποιο λόγο. Φυσικά με διαφορετικό σχέδιο κομματιών θα μπορούσα να είχα και διαφορετικές ενώσεις.

Αυτά είχα να πω για επίλογο.

Ελπίζω να σας άρεσε το build.

Σίγουρα κάτι ξέχασα να γράψω, οπότε περιμένω σχόλια.

Edited by GregEl
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή δουλειά!! Συγχαρητήρια και απο μένα!! Τα αυτοκόλλητα για στεγανότητα τα έβαλες?

Υ.Γ. Αν πας για αγορά CNC (π.χ. Χ-Curve) ενημέρωσέ με μήπως παραγγείλουμε μαζί!!

Link to comment
Share on other sites

Για να καλύψω τις βίδες και ατέλειες έβαλα τα αυτοκόλλητα και της αμμοβολής κυρίως για να ταιριάζει με τα θολά waterblock. Την στεγανότητα δεν μπορούν να την επηρεάσουν. Έτσι και αλλιώς με το λευκό λαστιχάκι σιλικόνης που είχα πάρει δεν είχα καθόλου διαρροές.

Για cnc δεν πάω ακόμα σύντομα. Πρώτα θέλω να σχεδιάσω δικό μου 3D printer και ίσως καταλήξω να φτιάχνω και δικό μου cnc. Βέβαια αν τελικά αποφασίσω να ανοίξω το co-op workspace (makerspace) που θέλω, τότε μάλλον θα πάω για σοβαρό cnc για το εργαστήρι. Το X-carve (το μεγάλο πάντα) το λιγουρεύομαι, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα με βολέψει τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Γρηγόρη συγχαρητήρια για την ολοκληρωμένη δουλειά φίλε, δεν ξέρω πόσο περισσότερο να εκφράσω την μοναδικότητα που πιστεύω πως έχει το build :T::respekt:

Εαν γουστάρεις καλύτερες φωτό και είσαι από Αθήνα, μπορούμε να κανονίσουμε κάτι ;)

Edited by Astalavista
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας! Και ευχαριστώ για την πρόταση για τις φωτογραφίες. Αν βρω χρόνο να ασχοληθώ και να βελτιώσω το κομμάτι φωτογραφίες θα στείλω pm. :)

Link to comment
Share on other sites

για πες μια τι 3d printer εχεις γιατί ψήνομαι άσχημα να πάρω έναν κάποτε :hehe:

Ο 3D εκτυπωτής είναι ένας Felix 3.0 Dual head που συναρμολόγησα εγώ.

Τρομερός εκτυπωτής για όποιον ενδιαφέρεται και το DIY kit βγαίνει πολύ πιο φθηνά από το έτοιμο.

Υπάρχει και ο prusa i3 που είναι φθηνότερος αρχικά με ωραία upgrades όπως diamond head, θερμαινόμενη επιφάνεια εκτύπωσης κ.ά.

Εγώ περιμένω και το SOLIDRAY kit που φαίνεται πολύ ενδιαφέρον για resin εκτυπωτή. @Sonic

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now