MetallicGR

Το Raspberry Pi 2 ξεκινά να πωλείται

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το Raspberry Pi 2 ξεκινά να πωλείται]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general3.jpg[/NEWS_IMG] Ο ταχύτερος επεξεργαστής ARMv7 και η υποστήριξη Windows 10 είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

Η νέα γενιά Raspberry Pi εμφανίζεται και διαθέτει αρκετά πιο ισχυρό Hardware, ενώ πωλείται με την ίδια ελκυστική τιμή των προηγούμενων μοντέλων. Η νέα έκδοση έρχεται με προτεινόμενη τιμή τα $35 και σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, θα υποστηρίζει κανονικά τα Windows 10. Ο επεξεργαστής είναι το κύριο υποσύστημα που βελτιώθηκε αρκετά, αφού η δεύτερη έκδοση εξοπλίζεται με τον τετραπύρηνο ARMv7 στα 900 MHz, ο οποίος είναι κατά 6 φορές ταχύτερος από τον 700 MHz μονοπύρηνο ARMv6.

Η μνήμη διπλασιάζεται αγγίζοντας το 1 GB, ενώ η 250 MHz Broadcom VideoCore IV GPU είναι ακριβώς η ίδια που βλέπουμε και στο B+ μοντέλο. Όσον αφορά το I/O, υπάρχουν τέσσερις USB θύρες, Ethernet 10/100 Mbps, HDMI έξοδος εικόνας, 3.5mm audio/composite video, microSD card slot και 40 GPIO pins. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του νέου Pi, είναι ότι η Microsoft θα διαθέσει μια δωρεάν έκδοση των Windows 10 σε κάθε κάτοχό του, μέσω του προγράμματος "Windows Developer Program for IoT". Τέλος, η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω έκδοση του λειτουργικού, όμως για την ώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε διανομή Linux και να χαρείτε το νέο σας Pi!

[img_alt=Το Raspberry Pi 2 ξεκινά να πωλείται]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40856.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

εννοείται ότι το παρήγγειλα ήδη!!! δεν είχα καν την υπομονή να περιμένω 5-10 μέρες ώστε να το πάρω σε "νορμάλ" τιμή... 50? μου βγήκε με τα μεταφορικά...

υγ. ελπίζω να κλοκάρει όπως τα B που έχω... τα οποία ανεβαίνανε αρκετά καλά.

αυτό που θα ηθελα (αλλά δεν νομίζω να υλοποιήθηκε για λόγους συμβατότητας), ήταν την lan αυτόνομη με αποκλειστικά δικό της ελεγκτή... για να μην πω gigabit και το παραξηλώσω. Αλλά το θεωρώ απίθανό... δεν έχουν ανεβάσει ακόμα αναλυτικά specs.

Link to comment
Share on other sites

και ναι! το λένε και οι ίδιοι...

While the new board ships with the cores clocked at 900MHz weʼve been told that itʼll run comfortably overclocked to higher speeds. So comfortably in fact that it was originally intended to ship the boards clocked to 800MHz and this was only changed in the last few days leading up to launch — no doubt there will be some people thatʼll want to push the boundaries even further, to higher speeds.

Eben Upton talks about the new Raspberry Pi 2 | MAKE

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now