MetallicGR

AMD: Η ενοποιημένη μνήμη σε CFX είναι εφικτή με τα νέα APIs

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD: Η ενοποιημένη μνήμη σε CFX είναι εφικτή με τα νέα APIs]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd3.jpg[/NEWS_IMG] Η AMD είναι πεπεισμένη πως με τα Mantle και DX12 APIs, τα games θα βλέπουν όλη την VRAM σε CrossFireX configurations.

Ο Robert Hallock ανέφερε σε Tweet του πως σύντομα θα ξεχάσουμε τον τρόπο που λειτουργεί το CrossFireX καθώς τα νέα APIs θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός ενοποιημένου pool μνήμης, δίνοντας έτσι περισσότερη Video RAM στα games. Μέχρι σήμερα κάθε GPU σε ένα SLI/CrossFireX setup κρατούσε ένα αντίγραφο του ίδιου αρχείου στην μνήμη της, περιορίζοντας έτσι την συνολική μνήμη, στο μέγεθος της μίας κάρτας. Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα του Hallock, το Mantle API θα είναι το πρώτο που θα αλλάξει αυτή τη συμπεριφορά, για παράδειγμα, κάθε GPU θα αναλάμβανε την μισή οθόνη, οδηγώντας έτσι σε υψηλότερες επιδόσεις. Επίσης με το Mantle μπορούμε να τοποθετήσουμε συγκεκριμένα αντικείμενα σε κάθε GPU, καθώς το API δίνει μεγαλύτερο έλεγχο σε κάθε GPU και στο τι μπορεί να αποθηκευτεί σε αυτήν.

[img_alt=AMD: Η ενοποιημένη μνήμη σε CFX είναι εφικτή με τα νέα APIs]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40914.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Όταν κάποιοι πληρώνουν αδρά στο πως θα κλειδώσουν τα παιχνίδια να παίζουν καλύτερα στις κάρτες τους και πως θα εξαπατήσουν τους καταναλωτές με false specs,

κάποιοι άλλοι ανοίγουν τον δρόμο με πραγματικές τεχνολογικές καινοτομίες, mantle,HBM vram, και παρασέρνουν και άλλα μεγαθήρια να ακολουθήσουν...directX12.

Nvidia πιο σάπια και απο τον...Robert the Bruce the elder

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι οι 9800gx2 βγαίναν και σε κουτιά δυο δυο (quad sli), δεν θυμάμαι υλοποίηση κοντά στα 1500 ευρώ. Δεν θα ξεχάσω την ξινισμένη φάτσα ενός τύπου γύρω στα 40 που τις γύρισε πίσω με D.O.A. στο e-shop της περιοχής μου, μέσα σε δυο ώρες από την παραλαβή!!

Link to comment
Share on other sites

Αρκετά γενικόλογη την βρίσκω την AMD - και κρατάω μικρό καλάθι.

Εξάλλου τι μας νοιάζει πια, όλοι ξέρουμε ότι πλέον κατά την nvidia, ο από πάνω μου ας πούμε, έχει 4GB+16GB μνήμη στην κάρτα γραφικών του :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now