MetallicGR

Η Sony κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής των PlayStation Chips

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Sony κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής των PlayStation Chips]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35423.jpg[/NEWS_IMG] Η Sony ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διακόψει όλες τις λειτουργίες του Sony Semiconductor Oita Technology Center (γνωστό και ως Oita TEC) που βρίσκεται στο Kunisaki της Ιαπωνίας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μονάδα πρόσφατα επικεντρώθηκε στην παραγωγή των εξωτερικών τμημάτων των chips που χρησιμοποιήθηκαν για τα οικιακά συστήματα της Sony. Το Oita TEC είναι γνωστό ότι εμπλέκεται στην παραγωγή του packaging των Cell και RSX chips για το PlayStation 3. Σύμφωνα με την εταιρεία, το «κίνητρο» για αυτή την απόφαση ήταν το «μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο», ενώ η κίνηση αυτή είναι πιθανόν να «συνδέεται» με τη μείωση της ζήτησης για τα συστήματα του PS3. Το κλείσιμο του εργοστασίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016.

Το εργοστάσιο απασχολεί 220 εργαζομένους, οι οποίοι (ευτυχώς) δεν θα χάσουν τις δουλειές τους μιας και θα μεταφερθούν είτε σε άλλα εργοστάσια που παράγουν οπτικούς αισθητήρες ( Semiconductor Oita Technology Center) ή σε άλλες μονάδες της Sony Semiconductor Corporation, η οποία θα αναλάβει μέρος των δραστηριοτήτων του Oita TEC. Η Sony επιβεβαίωσε επίσης ότι θα επενδύσει περίπου 805 εκατομμύρια δολάρια στις εγκαταστάσεις των Nagasaki TEC και Yamagata TEC, ώστε να αυξήσει την παραγωγή των CMOS Image Sensors από τα 60.000 τεμάχια στα 80.000 (τεμάχια) ανά μήνα.

[img_alt=Η Sony κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής των PlayStation Chips]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40955.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now