ethnik471

Πρόβλημα με καινούργια οθόνη ή HDMI καλώδιο... ?

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα! Σήμερα αγόρασα μια καινούργια οθόνη, την Samsunh T24D391ew και την σύνδεσα με την vga με καλώδιο HDMI.Έμαθα απο φίλους οτι το καλώδιο πρέπει να ειναι καλό οπότε πήγα σε γνωστή αλυσίδα και πήρα ένα BELKIN high speed 10.2gbps 4K ultra HD & 3D gold series HDMI καλώδιο των 20 ευρώ.Πέρασα και τους drivers της οθόνης και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:εκεί που παίζω κάποιο game αλλά ακόμα και τώρα που γράφω αυτές τις σειρές στα καλά καθούμενα σαν να χάνει το σήμα.Σκοτεινιάζει για 2-3 δευτερόλεπτα και επανέρχεται πάλι βγάζοντας μου επάνω και το σχετικό μήνυμα οτι είναι συνδεδεμένη με hdmi στην τάδε ανάλυση κτλ.Να τονίσω πως έχω τους τελευταίους drivers για την R9 280 όπως και το οτι τα windows 7 είναι πλήρως ενημερωμένα όπως επίσης και οτι με την προηγούμενη μου οθόνη που την είχα σε DVI κλασικό δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.Υποψιάζομαι ή την οθόνη ή το καλώδιο αν και μου φαίνεται κουλό γιατί η οθόνη είναι ολοκαίνουργια όπως επίσης και το καλώδιο το οποίο δεν ειναι τον 5 ευρώ...(είχε η tv-monitor μια ρύθμιση για χρόνο απόκρισης και το έβαλα στο πιο γρήγορο...δεν πιστεύω να φταίει αυτό...)

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρέψου ότι δεν τρώει restart και ο driver της κάρτας όταν στο κάνει - και μετά το πιο ανώδυνο τσεκάρισμα είναι να δανειστείς ένα άλλο hdmi καλωδιάκι για λίγες μέρες.

Στα 1080p @ 60Hz δεν χρειάζεσαι και τίποτα φοβερό σε συμβατικές αποστάσεις...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σίγουρα δεν ειναι ο driver.

Κατα 99.9% εντόπισα το πρόβλημα. Το καλώδιο HDMI στην κάρτα γραφικών δεν έχει σταθερή σύνδεση. Όταν το κουνάω λίγο μου κάνει ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Όταν το κουνάω πίσω απο την οθόνη τίποτα.

Οπότε ή έχει πρόβλημα το καλώδιο ( το ελπίζω ) ή η κάρτα γραφικών η οποία είναι ολοκαίνουργια και συνδέω πρώτη φορά HDMI....

Τι λέτε να φταίει ? Εγώ πάντως θα το πάω αυριο το καλώδιο πίσω και βλέπουμε...ελπίζω μονο να μου το αλλάξουν...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν άλλαξα το καλώδιο σήμερα και μέχρι στιγμής δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα.

Το μονο που διαπίστωσα είναι οτι στο παιχνίδι σε κάποια σημεία σαν να κολλούσε το παιχνίδι αλλα ισως να ήταν και lag του server... Αυτό το καλώδιο απλά αντι για 4K ultra HD είναι 1080HD 3D με ιδια ταχύτητα 10.2gbps... Οκ λέτε είναι το καλώδιο ή θα χάνω?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now