MetallicGR

Η Apple αγοράζει Solar power plant αξίας $848 εκ.

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Apple αγοράζει Solar power plant αξίας $848 εκ.]http://www.hwbox.gr/images/news_images/apple2.jpg[/NEWS_IMG] Η Apple δίνει το παράδειγμα στις μεγάλες εταιρείες του βεληνεκούς της.

Ο Tim Cook, CEO της Apple ανακοίνωσε την αγορά ενός μεγάλου μέρους ηλιακών μονάδων αξίας 848 εκατομμυρίων δολαρίων στη Κομητεία Μοντερέι της Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα, η εταιρεία από τα συνολικά 230 megawatt που θα παράγονται από το plant, θα αξιοποιεί τα 130, όπως υποδηλώνει το συμφωνητικό των 25 ετών που έχει υπογραφεί, για την ηλεκτροδότηση των γραφείων της, αλλά και των 52 καταστημάτων που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Joe Kishkill, Chief Commercial Officer της First Solar, της εταιρείας από την οποία αγοράζει τα solar power plants, είπε: "Η Apple πρωτοπορεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δείχνοντας πως μεγάλες εταιρείες μπορούν να λειτουργούν χρησιμοποιώντας 100 τοις εκατό καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια. Η δέσμευση της Apple ήταν υποδειγματική στην ολοκλήρωση του project και θα αυξήσει την τροφοδότηση ηλιακής ενέργειας στην Καλιφόρνια."

Αυτή η επένδυση θα φέρει την εταιρεία στο 100% της κλίμακας US EPA Green Power από το 92% που βρίσκεται αυτή την ώρα, όπως αναφέρει και το KitGuru. Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή το ποσοστό 100% βιώσιμης ενέργειας το κατέχει η Microsoft και η Intel, ενώ η Google βρίσκεται στο 32 μόλις %!

[img_alt=Η Apple αγοράζει Solar power plant αξίας $848 εκ.]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture41279.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να είχαμε κ εμείς αυτό το πρόβλημα...

:hehe:

Όχι αλήθεια - το έχει αυτό το πρόβλημα. Στην ουσία έχει πρόβλημα διαχείρισης χρήματος. Σκέψου ότι είσαι επιχείρηση και έχεις τρία καράβια χρήματα. Τι θα τα κάνεις;

-Να τα δανείζεις σε μια τράπεζα να παίρνεις επιτόκια;

-Να τα δώσεις στο R&D σου; (γελάμε)

-Να τα δώσεις αυξήσεις στους υπαλλήλους σου; (ξεκαρδιζόμαστε)

.

.

.

πρέπει στην ουσία να βρεις κάπου να "χώσεις" τα χρήματα ώστε να προλαβαίνεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τον πληθωρισμό και παράλληλα να αρέσει η κίνηση στους επενδυτές σου μην τρομάξουν με την απόφαση ξερωγω.

Τι ξέγνοιαστος είμαι, που είμαι φτωχός τελικά; :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now