Quadcore

AMD Athlon X4 860k απορίες/προβλήματα

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Όντας κολλημένος με bf4 πήρα τον 860k από διπήρυνο που ήμουνα μέχρι προσφάτως. Αλλά εδώ ξεκινάν τα προβλήματα.

Όταν τον βάζω σε stressing με το prime 95 ρίχνει το ultiplayer και από τα 4.2GHz πέφτει στα 1600Μhz και μετά ανεβαίνει πάλι. Δεν είιναι σταθερή η συχνότητα, αν και δειχνει οτι περνάει τα test σταθερότητας. ¨Εχω δοκιμάσει να ανεβάσω τα ρεύματα αλλά και πάλι τα ίδια συμβαίνουν.

Υπάρχει κάποια λύση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

:)

Λοιπόν εδώ είναι ότι χρειάζεσαι. Εχω κλεισει την λειτουργια turbocore από το bios, έχω απενεργοποιήσει το Cool n quiet παλι μεσα απο το bios αλλα τιποτα. Φυσικά σε medium settings στο bf4 ειδα θεαματικη (για μενα) αυξηση των fps από τα 40 περιπου σε 85-90. Επισης εφυγαν και τα frame drops στο nfs rivals. Κατι αλλο που με ανυσυχει ειναι μηπως το τροφοδοτικο (παροτι αυξανω τα ρευματα) δεν εχει την απαραιτητη ισχυ για το overclocking και αυτο γιατι οταν βαζω το prime ακουω εναν παραξενο ηχο που μολις το κλεινω σταματαει. Και υποψιαζομαι καποια ασταθεια. Αλλά το περιεργο ειναι οτι το prime λεει passed συνεχει, τα περναει δλδ τα test.

δεν ειναι throttlle λογω θερμοκρασιων, το υποψιαστηκα. Ειμαι κοντα στους 75 μεσα απο το bios.

asdfaf.PNG

rgsdrgsrg.PNG

asdfaf.PNG

rgsdrgsrg.PNG

asdfaf.PNG

rgsdrgsrg.PNG

asdfaf.PNG.13cd28ba83ebf53f0a16ec620de5b

rgsdrgsrg.PNG.1837db8f56129eeda8d3f360e4

Edited by Quadcore
Link to comment
Share on other sites

[MENTION=14555]Quadcore[/MENTION] κάποια ρύθμιση από το BIOS είναι.

Ποιά μητρική έχεις?

Για να μην αλλάζει ο multiplier νομίζω δεν είναι αρκετό να κλείσεις το C&Q.

Πρέπει να απενεργοποιήσεις και το Turbo και να βάλεις manually multiplier για το CPU

αλλά και το Vcore του μέσα από το bios.

Σωστά [MENTION=230]AMDnord[/MENTION]?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η μητρική είναι σε screenshot στο δευτερο μήνυμα. Την ε'ιδα ότι την έχετε κάνει review και οι εντυπώσεις σδεν ήταν και οι καλύτερες.

Πάμε τώρα στα του επεξεργαστή. Έχοντας περάσει το τελευταιο BIOS και εχοντας απενεργοποιησει Cool n quiet, turbo boost η συχνοτητα δεν ειναι σταθερη. Θεμα θερμοκρασιων απλα δεν παιζει. Αλλαξα την παστα, χρησιμοποιω μια Arctic cooling aftermarket ψύκτρα και ανεβαζω τον επεξεργαστη μολις 200MHz από 3.7 στοκ σε 3.9 με auto στα ρευματα και ποαλι τα ιδια. στο insomnia μου ειπαν οτι μπορει να ειναι θεμα θερμοτητας vrm και να κανει throttle αλλα μου φαινεται καπως περιεργο γιατι με το προηγουμενο cpu ημουν στα 4.9 stable σε αεροψυξη και δεν ειχα κανενα throttle.

Το ξερω οτι η μητρικη αυτη δεν ειναι για overclocking αλλα ελπιζω να μπορώ να τον ανεβασω εστω και λιγο, εδωσα τα ρημαδια τα ευρωπουλά στερώντας από την οικογενειά μου τα χρήματα, είναι κρίμα να μην μπορώ να τον υπερχρονίσω έστω και λίγο.

το ρευμα στο auto αυτη τη στιγμη και στα 3.9 ειναι 1.3625volt μεσα απο το amd overdrive

Να αναφερω ακι ενα αλλο περιστατικο. Με ψτυπησε στατικος ηλεκτρισμος οταν ακουμπισα την ψυκτρα που ηταν τοποθετημενη στη θεση της μαζι με τον 860κ. Λετε να δημιουργησε καποιο προβλημα αυτο; το pc ηταν εκτος μπρίζας.

@GoriLLakoS εχω βαλει manually multiplayer στο 39 kai pali tpt

Edited by Quadcore
Link to comment
Share on other sites

Λεπόν,

τα ρολόγια μπορείς να τα δεις να πέφτουν για δύο λόγους: idle (cool & quiet) ή throttling. Αν έχουμε εξασφαλίσει ότι το stress testing τρέχει σωστά (μόνιμο 100% @ task manager) τότε δεν είναι idling.

Οπότε, γιατί throttlάρει; Δύο πιθανοί λόγοι, θερμοκρασία (κόβει ο επεξεργαστής από μόνος του και δεν μπορείς να κάνει κάτι) ή wattage (κόβει η μητρική και μπορείς να κάνεις κάτι).

Οι μητρικές "κόβουν" είτε γιατί υπερθερμαίνονται τα VRM (οπότε θέλεις ένα fan εκεί) είτε γιατί ξεπερνιέται ένα wattage threshold το οποίο πολλές μητρικές μπορούν να το ρυθμίζουν (λέγε με power target, overcurrent, Application Power Management, APM κτλ.) και να αφήνουν "αέρα" για τo gpu κομμάτι. Αυτό που λες με τους δύο πυρήνες μπορεί να είναι είτε thermal throttling (γιατί τα 75 είναι πολλοί αν είναι αληθινοί) είτε wattage κόλπο της μητρικής (οπότε ψάχνεις ρύθμιση).

edit: latest bios & θερμοκρασίες από core temp για αρχή :)

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Επισης εκτος απο αυτα που ειπαν τα παιδια καλο ειναι να κανεις bios update και μια δοκιμη με τις default ρυθμισεις του επεξεργαστη και να εχεις ενεργοποιημενο και το turbo core και το cool & quiet να δεις με αυτον τον τροπο τι γινεται.Σε περιπτωση που δεν παρουσιαστει καποιο προβλημα κατεβαζει multiplier κτλ τοτε ειναι καθαρα θεμα θερμοκρασιας,οποτε τον αφηνεις default και μετα η κοιταζεις να εχει σωστη ροη αερα το κουτι σου η αγοραζεις καινουργια ψυκτρα για τον επεξεργαστη.

Συνοψιζοντας

1) Bios update

2) Ολα default και ενεργοποιημενα turbo core και cool & quiet

3) Καλη ροη αερα στο κουτι σου οχι απαραιτητα περισσοτερος αερας αλλα σωστη ροη τουλαχιστον ενας ανεμιστηρας πισω και αλλος ενας μπροστα,ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πρεπει να υπαρχει ο πισω για να βγαζει την ζεστη εξω.

4) Να μην ξεπερναει τους 65c βαθμους κελσιου (οτιδηποτε πανω απο 65 ειναι πολυ κακο)

5) Εαν εχεις σωστη ροη αλλαγη ψυκτρα επεξεργαστη

Link to comment
Share on other sites

φιλε 4πυρηνε, 99% εχεις θεμα με τροφοδοσια, ακριβως λογω θερμοκρασιων.

75c ειναι πολυ...!!! ειδικα αν εχεις και αφτερμαρκετ ψυκτρα..!!

ελεγξε ο,τι σου ειπαν τα παιδια απο πανω, και κυριως την κυκλοφορια του αερα στο κουτι, την παστα, και την ψυκτρα..!!

επισης, ενα σχολιο, πανω σε αυτο που ειπες, περι στερησης χρηματων απο την οικογενεια. χωρις να θελω να φανω ψυχρος, οταν θελεις να κανεις μια αγορα, πρωτα σκεφτεσαι τις αναγκες σου και επειτα προχωρας.

απο την στιγμη ομως που αποφασιζεις να προχωρησεις, τοτε καλο ειναι να το ψαχνεις λιγο παραπανω, να σταθμιζεις τις προτεραιοτητες σου, ωστε να κανεις την σωστη αγορα, και να μην φτανεις στο σημειο να λες αυτην τη κουβεντα. δεν σε υποχρεωσε κανεις να "στερησεις" χρηματα απο πουθενα..! No offence..!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now