Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά θέλω τα φώτα σας !Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκλήρωσα το εξείς συστηματάκι :

cpu:amd 6300(καινούργιο με εγγύηση)

gpu:r9 280 sapphire(καινούργιο με εγγύηση)

psu:turbox 550 watt(μεταχειρισμένο χωρίς εγγύηση)

motherboard:msi 970 board(καινούργιο με εγγύηση)

ram:8 gb ddr3 corsair 2000 mhz (μεταχειρισμένο με εγγύηση

Λοιπόν για μια εβδομάδα ο υπολογιστής δούλευε κανονικότατα.Προχτές το βράδυ τον άφησα πρώτη φορά ένα 10 ωρο ανοιχτό γιατί κατέβαζα ένα παιχνίδι(far cry 3).Το πρωί αφού δεν είχε κλείσει όλη νύχτα μπήκα να παίξω το παιχνίδι και αφού έπαιξα ένα 5άλεπτο "έσκασε" το τροφοδοτικό,έβγαλε καπνούς και από τότε ο υπολογιστής δεν ξαναπήρε.Είχε μια πολύ άσχημη μυρωδιά και ήμουν 99% σίγουρος ότι έφταιγε η μούφα τροφοδοτικό που μου πούλησε ένα τυπάκι ! Άλλαξα το τροφοδοτικό με ένα παλιό μου είχα και ήξερα ότι δουλεύει αλλά και πάλι τίποτα.Είδα στο internet ότι ίσως γινόταν βλακεία με το καλώδιο τροφοδοσίας αλλά και που το άλλαξα πάλι δεν είδα διαφορά ! Παρακαλώ τα φώτα σας τι μπορεί να είναι ...

Υ.Γ πιστεύετε ότι αν έχει καεί η μητρική θα μου την αντικαταστήσουν ?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά, ελπίζω να κατάλαβες, ότι από τη στιγμή που το τροφοδοτικό είναι υπεύθυνο για την τροφοδοσία ΟΛΩΝ των εξαρτημάτων στον υπολογιστή σου, δεν ξαναπαίρνεις φθηνιάρικο.

Τώρα, για τη μητρική, αν δε φαίνεται κάτι καμμένο πάνω στην πλακέτα, δεν έχουν λόγο να μη στην αλλάξουν.

Αν φαίνεται, μπορείς να κάνεις τον ανήξερο και να πεις ότι δε δουλεύει.

Αν είσαι τυχερός, μπορεί και να πάρεις άλλη. Αν όχι, κρατάς το μάθημα που πήρες και αγοράζεις άλλη.

Link to comment
Share on other sites

Με το που ειδα TurboX κατάλαβα οτι αυτό θα ευθύνεται για το ολο σκηνικό...

Λοιπον αυτο ειναι νόμος! ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ TOURBOX.

Aκομα και ενα φλασακι που ειχα πάρει παλιοτερα χαλασε και έχασα ολα τα δεδομένα.

Για τροφοδοτικό, απο τη στιγμη που θες σταθερο συστημα, θα τα σκάσεις. Νομος.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που θα στο πω αλλά και 550W μόνο και Turbo X με την R9 280 τί να πω τέσπα. 1α απο όλα άλλαξε ΟΛΑ τα καλώδια ρεύματος με καλώδια (τουλάχιστον καινούργια για να είσαι σίγουρος οτί είναι Οκ) βγάλε Καρτα Γραφικών καί Μνήμες < και εφόσον λές οτί ΞΕΡΕΙΣ Σίγουρα οτί είναι οκ το Τροφοδοτικό που έβαλες (ελπίζω τουλάχιστον απο 650 W και πάνω) δοκίμασε να εκκινήσεις τον υπολογιστή εάν ξεκινήση τότε δές την κάρτα γραφικών σου (που δεν το βλέπω βέβαια). Πιθανότερο να σου έχει ρημάξει την Motherboard . Εάν όπως λένε και παραπάνω δεν φαίνεται τίποτα ...Μαυρισμένο...καμένο...καψαλισμένο (Ψαξε την καλά ..είμαι ηλεκτρονικός και ξέρω οτί έχει πολλούς τρόπους να καταλάβουν αν έχει γίνει κάτι) ακόμα και το μάτι σου μπορεί να μήν διακρίνει κάποια "Θέματα" απο κακή Χρήση, και έλπιζε να στην αλλάξουν μέσα στην εγγύηση.Εχεί πολλά ακόμα που θα μπορούσες να κάνεις αλλά είναι σελίδες Γραψίματος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ φίλε για τις οδηγίες.Το τροφοδοτικό αγοράστηκε για λίγο καιρό μέχρι να έβρισκα λεφτά να το αντικαταστήσω με κάτι ποιο δυνατό ! 1ον άλλαξα όλα τα καλώδια ,2ον το τροφοδοτικό που δοκίμασα ήταν στα 400 watt Και ο μόνος λόγος που το έβαλα πάνω ήταν για να δω αν υπήρξε πουθενά αλλού ζημιά.Επειδή δεν έχω τα μηχανήματα ούτε τον χρόνο να εντοπίσω το πρόβλημα θα το πάω σε έναν φίλο ηλεκτρολόγο να δει και το τροφοδοτικό και όλα τα άλλα.Κακή χρήση δεν έγινε,προσεκτικότατη εγκατάσταση,χαμηλές θερμοκρασίες (σε cpu και γραφικών) κλπ.Θα σας ενημερώσω για το πρόβλημα αφού με ενημερώσει ο ηλεκτρολόγος ! Έχετε τώρα να μου προτείνεται ένα σχετικά φθηνό ,δυνατό,αθόρυβο,έμπιστο τροφοδοτικό να αγοράσω τώρα?

Υ.Γ το τροφοδοτικό πρέπει να έχει μεγάλο μήκος στα καλώδια γιατί στο κουτί που έχω η θέση για το τροφοδοτικό είναι κάτω και φτάνει οριακά !

Link to comment
Share on other sites

Το 400 W φίλε μου είναι πάρα πολύ μικρό για το θεωρητικό φορτίο που έχεις υπάρχει ακόμα και η "Αμιδρη" περίπτωση να μήν έχεις ζημια και απλά να μήν ξεκινάει λόγω μικρού τροφοδοτικού (αν και λίγο απίθανο θα έκανε προσπάθεια να ξεκινήση και θα έβγαζε τα Μπίπ ασφαλείας)

σχετικά φθηνό ,δυνατό,αθόρυβο,έμπιστο τροφοδοτικό λίγο δύσκολο να βρείς ιδίως τα τροφοδοτικά που ειναι Σημαντικό Κομάτι για τον υπολογιστή είναι >>Ότι πληρώνεις Παίρνεις.

Ότι και να πάρεις πρέπει να είναι τάξεως Bronze κατ' εμέ και Πάνω (eficiency ενοω) και τουλάχιστον semi modular για να το ταιριάξεις όπως θές εσύ.

Η κάρτα των Γραφικών σου και μόνο που έχεις έχει σχετικά υψηλές απαιτήσεις σε Τροφοδοσία οπότε υπολόγισε όλα τα υπόλοιπα κομάτια σου (επεξεργαστής . ανεμιστήρες, ψύξη με αέρα ή υδρόψυξη αν έχεις και ότι άλλο "φορτώνει" με Watt τον υπολογιστή σου και πάρε ένα τροφοδοτικό τουλαχιστον 100 Watt μεγαλύτερο

Link to comment
Share on other sites

Ρε καμαρι γιατί turbo x;;; :/

Ποτε ξανά!!!

Ολόκληρο σύστημα έκανες γιατί δεν έδωσες αλλα 80-90 ευρώ για τροφοδοτικό; ειναι μακροχρόνια αγορά (εν μέρη), παίρνεις μια φορά και το κρατάς για πάντα.

Ενα φιλαράκι έκανε το ίδιο με εσένα, πήρε για λιγο καιρό ενα turbox psu και άρχισαν να γίνονται πολλά έργα στα ξαφνική μετα από πολύωρη χρίση του υπολογιστή, πήρε ενα δυνατό επώνυμο τον 90 ευρώ.

Δαγκωτό xfx και πας ταμείο ;).

Υ.Γ. Το εχω σχεδόν δυο χρόνια μπήκε απροβλημάτιστα στο προηγούμενο σύστημα και τώρα στο τωρινό ειμαι σίγουρος οτι δεν θα με κρεμάσει. (5 χρονια βαριά εγγύηση seasonic OEM, αθόρυβο, στιβαρό, semi modular, 80+ bronze!)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω γιατί τόσο κράξιμο στα Turbo-X. Δεν τα υποστηρίζω, αλλά ούτε και το αντίθετο.

Μπορεί να φταίνε τα πάντα.

Ρίξε μια ματιά στο τροφοδοτικό από γύρω γύρω να δείς εάν έχει καεί αυτό ή εάν μυρίζει.

Δες τα καλώδια στα Pin τους εάν έχει αρπάξει κανένα σε καμία άκρη και αντίστοιχα τα Parts

σου εάν εχεί αρπάξει κάποιος connectorάς κάπου.

Τσέκαρε επάνω στην μητρική και την GPU εάν έχει αρπάζει κάτι.

Δεν θα δείς καμιά τεράστια μαυρίλα...κάτι μικρό θα είναι!

Εαν σου μύρισε όμως σιχαμερά όπως λές...μάλλον το PSU θα άρπαξε και κάτι θα έλιωσε.

Αφού δεν έχει εγγύηση, άνοιξέ το και δες για να είσαι και σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα τροφοδοτικό έμπιστο,αθόρυβο γύρω στα 50-60 ?

CoolerMaster B500 Ver.2 | Skroutz.gr

Αυτό που μου πρότεινε ο φίλος πιο πάνω?Δεν είναι μικρό όμως 500 watt?

Υ.Γ δεν ξέρω από που το βλέπω,αλλά ξαναλέω το τροφοδοτικό πρέπει να έχει μεγάλα σε μήκος καλώδια διότι η θέση του στο κουτί είναι μακριά από την μητρική !

Link to comment
Share on other sites

Οκ ευχαριστω θα παω για αυτο...:)

να σαι καλα :)

επισης δες και αυτο το οποιο θεωρω πιο ποιοτικο αλλα λιγακι ακριβοτερο.

EVGA 600B ( 100-B1-0600-KR ), 600 Watt, Τροφοδοτικά, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά τι στο καλό γίνετε .Έβαλα το καινούργιο τροφοδοτικό επάνω στον υπολογιστή και τίποτα.(Δεν εχει λαμπάκι για να δω αν παιρνάει ρευμα).Έβγαλα και ξαναέβαλα τα καλώδιο του κουτιού πάνω στην μητρική μήπως έχω κανει καποιο λαθος και δεν δουλευει το κουμπί του power on ,και όντως είχα κάνει και με το που τα έβαλα σωστά το λαμπάκι από μπροστά από το pc ¨αναψε ! Σκέφτηκα ότι αυτό είναι καλό σημάδι και ότι τουλάχιστον δεν έχει καεί η μητρική και παιρνάει ρεύμα αλλά είδα ότι και που έβγαλα το τροφοδοτικό απο το ρευμα συνεχίζει να είναι αναμμένο ! Τι σημαίνει αυτό?Τι κάνω τώρα?Έκανα clear bios αλλά τίποτα !!!! ΤΑ ΦΩΤΑΑ ΣΑΣΣΣΣ

Link to comment
Share on other sites

Μόλις είδα ότι πάλι λάθος τα είχα βάλει και είχα βάλει το led στην υποδοχή για τον power button ,και που τα άλλαξα τίποτα.Απλά έσβησε το φωτάκι...Έβγαλα και ξαναέβαλα το κεντρικό καλώδιο τροφοδοσίας άναψαν λίγο οι αναμιστήρες 2-3 δεύτερα και μετά ξαναέσβησε !

Link to comment
Share on other sites

Μήπως να το πάς σε έναν τεχνικό να στο βάλει εάν δεν είσαι σίγουρος για το τι πας να κάνεις?

Έχει η μητρική LED και όταν βάλεις το τροφοδοτικό και το ανοίξεις από πίσω, ανάβει το LED της

μητρικής!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now