MetallicGR

Η Samsung αποκαλύπτει τον Exynos 7 στα 14 FinFET

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Samsung αποκαλύπτει τον Exynos 7 στα 14 FinFET]http://www.hwbox.gr/images/news_images/samsung4.jpg[/NEWS_IMG] Ο νέος οκταπύρηνος επεξεργαστής της εταιρείας χρησιμοποιεί μια από τις πιο προηγμένες λιθογραφίες που υπάρχουν.

Ο νέος Exynos 7 θα εμπεριέχεται όπως όλα δείχνουν στο επερχόμενο Galaxy S6 και εκτός από μερικά benchmarks και φήμες, σήμερα το τοπίο ξεκαθαρίζει από την ίδια την Samsung. Ο επεξεργαστής θα εξοπλίζεται με τέσσερις Cortex A57 χρονισμένους στα 2,1GHz καθώς και άλλους τέσσερις Cortex A53 με τη συνοδεία LPDDR4 μνήμης. Αυτό που θα περιμένουμε από το SoC είναι περίπου 20% αυξημένες επιδόσει και 35% χαμηλότερη κατανάλωση, ενώ υπάρχει αναφορά για 30% αυξημένη παραγωγικότητα που πιθανότατα αναφέρεται στο performance per watt ratio.

Αν και δεν αναφέρεται πουθενά ποιος τύπος των 14nm θα χρησιμοποιηθεί λέγεται ότι θα κατασκευάζεται με την τεχνική 14LPE που εστιάζει περισσότερο στην κατανάλωση και στη μειωμένη ενέργεια, παρά στους υψηλούς χρονισμούς.

[img_alt=Η Samsung αποκαλύπτει τον Exynos 7 στα 14 FinFET]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture41452.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now