MetallicGR

Η Apple θα παρακολουθεί τα iPhone ακόμα και όταν είναι κλειστά

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Apple θα παρακολουθεί τα iPhone ακόμα και όταν είναι κλειστά]http://www.hwbox.gr/images/news_images/apple.jpg[/NEWS_IMG] Νέα πατέντα έρχεται στο φως και βάζει σε σκέψεις πολλούς κατόχους iPhone, όμως στην ουσία θα χρησιμοποιείται για την ασφάλεια των πραγματικών κατόχων.

Συγκεκριμένα μέσω των στοιχείων που φέρνει στην επιφάνεια το DailyDot, η Apple θα μπορεί να παρακολουθεί κάθε κίνηση μόνο όταν βρεθεί σε λάθος χέρια. Η συσκευή θα σας ζητά να εισάγετε τον κωδικό ασφαλείας σας πριν κλείσετε τη συσκευή. Εάν δεν τον βάλετε, ή δεν πετύχετε τον συνδυασμό, η συσκευή θα φαίνεται κλειστή, όμως στην πραγματικότητα θα παρακολουθεί τη κάθε κίνηση του υποτιθέμενου κατόχου.

Φυσικά η πατέντα δε θα πρεπε να μας εκπλήσσει, αφού μια παρόμοια τεχνική υπάρχει και στο Android η οποία παρακολουθεί την κατανάλωση της συσκευής (όσο πιο μακριά από τον πύργο της κινητής, τόσο περισσότερη ενέργεια απαιτείται για να εκπέμψει σήμα), μέσω μιας κακόβουλης εφαρμογής η οποία μάλιστα δεν είχε πρόσβαση σε GPS ή σε WiFi.

[img_alt=Η Apple θα παρακολουθεί τα iPhone ακόμα και όταν είναι κλειστά]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture41906.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η Apple θα παρακολουθεί τα iPhone ακόμα και όταν είναι κλειστά]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture41907.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now