MetallicGR

Η NVIDIA περιορίζει το OC μέσω VBIOS στις 900M Series GPUs

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η NVIDIA περιορίζει το OC μέσω VBIOS στις 900M Series GPUs]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia1.jpg[/NEWS_IMG] Νέα πλοκή παίρνει το θέμα με το overclocking στις mobile κάρτες γραφικών της σειράς 900M.

Οι αντιδράσεις των κατόχων φορητών υπολογιστών με κάρτες γραφικών σειράς 900M της NVIDIA έκαναν την εταιρεία να αλλάξει την πολιτική που εφάρμοσε στους 347.29 drivers, οι οποίοι απενεργοποίησαν πλήρως το overclocking. Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποσχέθηκε να επαναφέρει την λειτουργία στους επόμενους drivers αλλά προειδοποιούσε τους χρήστες για τις επιπτώσεις που θα έχει στο σύστημά τους, ακόμα και αν η ψύξη του laptop ήταν αρκετή για να υποστηρίξει το εγχείρημα.

Σήμερα μαθαίνουμε πως η NVIDIA θα συνεχίσει να περιορίζει το overclocking στις 900M GPUs μέσω μιας ρύθμισης στο BIOS των καρτών. Τώρα μερικοί κατασκευαστές μπορούν να ξαναφλασάρουν τις κάρτες και να επιτρέψουν το overclocking εάν το επιθυμούν, όμως είναι κάτι που μπορεί να πραγματοποιήσει και ένας έμπειρος χρήστης. Όμως και πάλι, εμπόδια όπως η ψηφιακή υπογραφή που φέρουν τα επίσημα BIOS ενδέχεται να κάνουν το έργο των modders πιο δύσκολο.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και η MSI η οποία δήλωσε ξεκάθαρα πως οι φορητοί υπολογιστές της θα υποστηρίξουν κανονικά την εν λόγω λειτουργία, όμως τονίζει το αυτονόητο, πως ζημιά που προκλήθηκε από υποσυστήματα που τρέχουν σε υψηλότερες συχνότητες από τις εργοστασιακές θα ακυρώνουν την εγγύηση.

[img_alt=Η NVIDIA περιορίζει το OC μέσω VBIOS στις 900M Series GPU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums321-picture42029.jpg[/img_alt]

[img_alt=Η NVIDIA περιορίζει το OC μέσω VBIOS στις 900M Series GPU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums321-picture42030.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται δύσκολο να χαλάσεις την κάρτα γραφικών ενός laptop μέσω overclocking. Δεν ξέρω αν στις καινούριες σε αφήνουν να πειράξεις και το ρεύμα, αλλά και πάλι, θα δεις artifacts και απλά δεν θα pushάρεις τόσο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now