JC_Denton

2πύρηνοι και 4πύρηνοι CPU 45 nm από την Intel, με TDP στα 35 Watt !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT]H Intel σε μια πραγματικά απρόσμενη κίνηση, αποφάσισε να επιδείξει ένα "μυστικό της όπλο", με την προσθήκη στη λίστα των επεξεργαστών της μερικών νέων μοντέλων με κατανάλωση στα 35 Watt!

Φυσικά θα αναρρωτιέστε αν αυτοί οι επεξεργαστές είναι της Mobile πλατφόρμας της εταιρείας - και ναι, έχετε δίκιο. Όμως, το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι οι CPU αυτοί θα είναι συμβατοί και με LGA775!

Αναλογιστείτε το - 45nm CPUs με TDP στα 35W από τις 28 Δεκεμβρίου, με τους Phenom II της AMD να λανσάρονται μερικές εβδομάδες μετά. Σίγουρα θα μιλάμε για αληθινό πόλεμο μεταξύ των δύο εταιρειών, με την Intel μάλιστα να φτάνει σε επίπεδα να συναγωνίζεται τον ίδιο της τον εαυτό, αν οι νέοι αυτοί CPU θα κλοκάρουν τόσο ψηλά όσο περιμένουμε.

Οι επεξεργαστές αυτοί φυσικά θα είναι και 2πύρηνοι και 4πύρηνοι, προσθέτοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην όλη ιστορία. Έτσι λοιπόν, η Intel θα μας προσφέρει όχι μόνο απίστευτα χαμηλής κατανάλωσης CPUs, οι οποίοι θα είναι οι πλέον ιδανικοί Energy Savers, για χρήση σε HTPC και Media PC, αλλά ίσως όπως είπαμε, να υπερχρονίζονται σημαντικά!

Η Intel δεν έκανε κανένα σχόλιο για την είδηση, αλλά είναι βέβαιο πως μέσα στις επόμενες μέρες θα μάθουμε περισσότερα.

Η λίστα με τους νέους επεξεργαστές:

46492603f811a81.png

Διαβάστε περισσότερα εδώ . . .

Ευχαριστώ το χρήστη ea6gka που με ενημέρωσε για την είδηση !

Link to comment
Share on other sites

Τον 8700 προς το τέλος τον είδατε? Με ένα πρόχειρο search είδα κάτι για 10.5 multiplier. Και τιμή λίγο πάνω από τον 8400 και αναμένεται όπως λέει ο πίναξ κατά τις 28 Δεκ

Link to comment
Share on other sites

Τον 8700 προς το τέλος τον είδατε? Με ένα πρόχειρο search είδα κάτι για 10.5 multiplier. Και τιμή λίγο πάνω από τον 8400 και αναμένεται όπως λέει ο πίναξ κατά τις 28 Δεκ

Γιατί θα κάνεις overclock στο laptop :P

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μπορεί να μου πει κάποιος ποιοι είναι τελικά οι συμβατοί με LGA775 επεξεργαστές από τη λίστα?

edit:

"In addition to low-power quad-core processors for desktop computers, Intel Corp. also intends to release a broad family of chips with 35W thermal envelope designed for small form-factor, yet high-performance, desktop systems. The processors will be the same as the companyʼs mobile offerings in terms of specs, but will be compatible with desktop infrastructure.

As reported earlier, the first breed of 35W chips for high-performance desktops made using 45nm process technology will be released already this month, whereas additional chips will be added into family on the 28th of December, according to certain documents. The family of ultra low-power chips for desktop computers will include both dual-core and quad-core central processing units, which are projected to be compatible with already available LGA775 infrastructure."

Από εδώ φαίνεται πως ΟΛΟΙ οι CPU της λίστας θα είναι για desktop ;)

ΧΑΜΟΣ! :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now