MetallicGR

Η NVIDIA σκιαγραφεί τη επόμενη γενιά GPU, Pascal

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η NVIDIA σκιαγραφεί τη επόμενη γενιά GPU, Pascal]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia2.jpg[/NEWS_IMG] Στο GPU Technology Conference η NVIDIA αναφέρθηκε σε μερικούς αριθμούς και παράλληλα έδωσε μερικά στοιχεία για την επόμενη γενιά καρτών γραφικών Pascal.

Συγκεκριμένα τόνισε πως η επόμενη γενιά GPUs που θα έρθει το 2016 και θα κατασκευάζεται στα 16nm FinFET προσφέροντας βελτιωμένες επιδόσεις, περισσότερα transistors στην ίδια επιφάνεια, που συνεπάγεται σε πιο πολλούς CUDA cores, αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τα τωρινά προϊόντα Maxwell αρχιτεκτονικής.

Επιπλέον, η NVIDIA αναφέρθηκε και στις επιδόσεις, λέγοντας πως οι Pascal θα μπορούν να είναι μέχρι και 10 φορές ταχύτερες από τις τωρινές Maxwell κάρτες που υπάρχουν στην αγορά κάτι που επιτυγχάνεται από την βελτιωμένη ευστοχία σε 16-bit floating point σενάρια και γενικά σε GPGPU διεργασίες. Επίσης ένα ατού των νέων καρτών θα είναι και η Stacked multi-layer 3D μνήμες με αυξημένο bandwidth. Οι μνήμες ενδέχεται να είναι ίδιας τεχνολογίας με τις HBM της SK Hynix, με bandwidth που θα φτάνει και το 1TB/s, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιεί HBM δεύτερης γενιάς που αυξάνουν τη διαμεταγωγή από τα 640GB/s της 1ης γενιάς.

Οι κάρτες θα εφοδιάζονται επίσης με ένα high bandwidth bus, το NVLink, το οποίο θα χρησιμοποιείται για να συνδέσει τις NVIDIA κάρτες μεταξύ τους αλλά και τους IBM Power επεξεργαστές σε supercomputers με τα data rates τους να ανέρχονται σε "τουλάχιστον" 80GB/s που όμως κάποια στιγμή θα αγγίξουν και τα 192GB/s.

[img_alt=Η NVIDIA σκιαγραφεί τη επόμενη γενιά GPU, Pascal]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture43243.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now