MetallicGR

AMD Zen: Αρχική υποστήριξη Linux και μειωμένο instruction set

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD: Υποστήριξη Linux και μειωμένο instruction set]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd5.jpg[/NEWS_IMG] Σύμφωνα με patch της AMD για την πλατφόρμα Linux, η εταιρεία φαίνεται ότι ανανεώνει τα instructions των νέων επεξεργαστών Zen, ενώ λέγεται πως δείγματα θα κάνουν την εμφάνισή τους τα επόμενα τρίμηνα σε συνεργάτες.

Συγκεκριμένα τα instructions TBM, FMA4, XOP και LWP που εμφανίστηκαν με τους Bulldozer επεξεργαστές της εταιρείας δε θα βρίσκονται στους επερχόμενους Zen. Το Phoronix αναφέρει πως στο δημόσιο πακέτο GNU Binutils εμφανίστηκε το patch "add znver1 processor" αναδεικνύοντας σημαντικά χαρακτηριστικά για την αρχιτεκτονική του chip, άρα και την αρχική υποστήριξή του από την πλατφόρμα Linux. Τα instructions που υποστηρίζει το εν λόγω chip είναι τα: SMAP, RDSEED, SHA, XSAVEC, XSAVES, CLFLUSHOPT, ADCX και το CLZERO, ενώ λέγεται πως οι εντολές δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα ακολουθήσουν νεότερα patches που θα προσθέτουν νέα.

[img_alt=AMD: Υποστήριξη Linux και μειωμένο instruction set]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture43305.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω και η νέα πλατφόρμα της AMD θα λέγεται Zen. Zen, Zenbook, Asus, Asmedia. Και σας πάω κάτι μήνες πριν σε ανακοίνωση της AMD και της Asus ότι είναι πιο κοντά. Guess what! Η Asmedia(θυγατρική, νομίζω να το λέω σωστά, της Asus) θα είναι η κατασκευάστρια του νέου chipset της AMD.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now