MetallicGR

DRAM στα 20nm προς το δεύτερο μισό υπόσχεται η SK Hynix

Recommended Posts

[NEWS_IMG=DRAM στα 20nm προς το δεύτερο μισό υπόσχεται η SK Hynix]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general5.jpg[/NEWS_IMG] Ο κολοσσός υπόσχεται πως θα λύσει το πρόβλημα της διαθεσιμότητας για την high end αγορά δημιουργώντας μνήμες μικρότερης επιφάνειας και χαμηλότερου κόστους.

Συγκεκριμένα, σε ένα wafer των 300mm, η SK Hynix θα μπορεί να "στριμώξει" έως και 30% περισσότερα ICs από πριν, οδηγώντας σε μεγαλύτερη παραγωγή και ταυτόχρονα χαμηλότερες τιμές από την προηγούμενη τεχνολογία των 25nm. Μερικοί πιστεύουν χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, ότι η μετάβαση στα 20nm θα οδηγήσει και σε μεγαλύτερη πυκνότητα που θα αγγίξει και τα 8Gb, κάτι που χρειάζονται οι enthusiasts σε DDR4 πλατφόρμες.

Όμως παρόλο που η αρχιτεκτονική αυτή βρίσκεται προ των πυλών, η SK Hynix θα συνεχίσει να παράγει DRAM στα 25nm, καθώς η εταιρεία το Q3 και το Q4 του 2014 είδε αυξημένα κέρδη λόγω των υψηλών yields. Επιπρόσθετα, στην αντίπερα όχθη, η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις DRAM Samsung, έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή σχετικών μνημών από το Q4 του περασμένου έτους, ενώ η Micron που βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, έχει ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές στα 20nm από το ίδιο τρίμηνο.

[img_alt=DRAM στα 20nm προς το δεύτερο μισό υπόσχεται η SK Hynix]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture43470.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now