MetallicGR

Μεγάλη πτώση κερδών για τη Rovio

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Μεγάλη πτώση κερδών για τη Rovio]http://www.hwbox.gr/images/news_images/adventure2.jpg[/NEWS_IMG] Όπως ανακοίνωσε η Rovio -developer της πασίγνωστης σειράς Angry Birds- το τελευταίο οικονομικό έτος τα κέρδη της σημείωσαν δραματική πτώση, κάτι το οποίο όμως δεν οφείλεται στη συρρίκνωση της αγοράς του mobile gaming.

Το αντίθετο μάλιστα, η αγορά παιχνιδιών για φορητές συσκευές συνεχίζει να «ανθίζει» και, πάντα κατά τη διάρκεια του τελευταίου οικονομικού έτους, τα κέρδη της Rovio από το συγκεκριμένο τομέα σημείωσαν αύξηση της τάξης του 16% που μεταφράζεται σε ?110.7 εκατομμύρια. Το ίδιο διάστημα, τα downloads για τίτλους της εταιρεία ξεπέρασαν τα 600 εκατομμύρια. Αυτό που αποτέλεσε το μεγάλο "αγκάθι" για τα οικονομικά της Rovio ήταν η κατακόρυφη πτώση στον τομέα του licensed merchandise, όπου σύμφωνα με τον chief executive Pekka Rantala τα πράγματα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικά.

Έτσι, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 73% το 2014, φτάνοντας στα ?10 εκατομμύρια, έναντι ?36,5 εκατομμυρίων το 2013 και ?76,8 εκατομμυρίων το 2012. Η πτώση, μέσα σε μόλις δύο χρόνια, είναι αν μη τι άλλο πολύ μεγάλη και ανησυχητική και η Rovio θα πρέπει να σκεφτεί νέα πράγματα εάν θέλει να μην έχει αρνητική απόδοση το 2015. Φαίνεται ότι πέρασε η μόδα των λούτρινων, των επιτραπέζιων και όλων των άλλων προϊόντων που συνοδεύουν τα παιχνίδια της εταιρείας του παγωμένου βορά.

[img_alt=Μεγάλη πτώση κερδών για τη Rovio]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture43538.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Ειναι ντροπη για εταιριες οπως η rovio , και η King, με κερδη ανα ετος μεγαλυτερα απ ολα τα mmo μαζι, να μιλανε για πτωση κερδους.

Ειναι ντροπη για το ανθρωπινο ειδος να σκαει φραγκα για να πεταει φουσκωτες κοτες και για να σπαει καραμελες, κανοντας εταιριες 5 ατομων να εχουν κερδη 1 δις ευρω καθε χρονο που παραπονιουντε κιολας για μειωση κερδους, οταν εταιριες οπωςοι enix, square, acclaim, ascaron, atari, ensemble studios, westwood και πολλες αλλες που βγαλαν πραγματικα παιχνιδαρες , εχουν χρεοκοπησει και εξαγοραστει εδω και καιρο.

Link to comment
Share on other sites

To αυτό... σιγά μην τους λυπηθούμε κιόλας μωρέ τους καημένους... έβγαλαν 3-4 μπουρδίτσες, έβγαλαν μερικά δις και τώρα που πέφτουν οι πωλήσεις, ωωωωω, υπάρχει πρόβλημα.

Εγώ νομίζω ψιλοεπίτηδες κιόλας το κάνουν ώστε όταν έρθει η ώρα για το κλείσιμο να πετάξουν και μία χρεοκοπία και μην το είδατε, με τα δις να είναι στο εξωτερικό...

Link to comment
Share on other sites

E λογικό δεν ήταν να περάσει η μόδα του Angry Birds κάποια στιγμή; Ο χώρος του mobile gaming είναι μια ασταμάτητη αρένα και δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο σε ένα προϊόν. Έφτιαξαν βέβαια κι άλλα (τα περισσότερα παραλλαγές ή expansions του Angry Birds) αλλά κανένα από αυτά δεν γνώρισε την επιτυχία του πρώτου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now